U trajanju od dva dana, 19. i 20. ožujka, u Šibeniku će se održati Chefs' Stage - gastronomska pozornica koja povezuje sudionike gastronomske i ugostiteljske scene na kojoj se raspravlja o gastronomiji, ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu.
Tako će se na jednom mjestu okupiti brojni chefovi, vlasnici restorana, hotelijeri, profesionalci u industriji, mali proizvođači i dobavljači, domaći i internacionalni novinari, gosti i influenceri.
Za ovu je priliku odabran upravo Šibenik zbog najsuvremenijeg kongresnog centra, lokacija koje oduzimaju dah, mogućnosti organiziranja masterclassova u netaknutoj prirodi kao što je Samostan Visovac i, ono najvažnije, vrhunske gastronomske ponude. Također, restoran Pelegrini, koji se od nedavno ponosi jednom Michelinovom zvjezdicom, a proglašen je i najboljim restoranom u Hrvatskoj, u čitavom projektu nosi posebno mjesto.
„Kulinarska filozofija Pelegrinija bazira se na kreativnom spajanju tradicionalnog i modernog. Naglasak stavljamo na lokalne namirnice i kontinuiranu edukaciju osoblja, dok je imperativ inovativno reinterpretirati tradicionalne okuse. Gastronomsko nasljeđe neiscrpna nam je inspiracija, a izvrsnost u svakom trenutku cilj je kojemu težimo iz dana u dan", rekao je Rudolf Štefan, chef šibenskog Pelegrinija i domaćin Chefs' Stage.
Sudionici će na Chefs' Stageu imati prilike sudjelovati na panelima i kulinarskim demonstracijama, ekskluzivnim masterclassovima, gala večerama, partyjima i kušanjima. Gosti ovog fantastičnog gastronomskog događaja, između ostalih, bit će i Ana Roš, najbolji ženski chef na svijetu 2017. godine, Sebastian Frank, europski chef 2018., Enrico Vignoli, manager talijanske Osterie Francescane i pokretač projekta Postrivoro i brojni drugi svjetski i domaći chefovi.