Najave 30. lipnja 2020.

Corn dog s neodoljivom kombinacijom ketchupa i majoneze

foto: Zvijezda
gastro postao gastro.24sata.hr
Novi proizvod iz Zvijezdina asortimana isprobajte s corn dogom po receptu Darka Kontina i ukrasite svako jelo dvobojnom kombinacijom...

Zvijezda predstavlja novi dodatak jelima za sve one koji više ne mogu birati između dva najdraža okusa - Zvijezda ketchup majonezu. Spoj kremaste Zvijezda delikates majoneze i blagog Zvijezda ketchupa od svježih rajčica u istoj tubi kombinacija je prepoznatljivih okusa u novom ruhu koja će popraviti svako jelo i ukrasiti tanjur atraktivnom crveno - bijelom bojom. 

Svježe prženi domaći krumpirići, burger koji ste upravo maknuli s vatre, salata od ribljih plodova - ili brzo pripremljen i ukusan corn dog; Zvijezda ketchup majoneza savršeno zaokružuje svaki zalogaj. 

"Zvijezda majoneza već je godinama prvi izbor potrošača kad je majoneza u pitanju, a primijetili smo da je potrošači sve češće kombiniraju sa Zvijezda ketchupom. Tako je nastao proizvod koji spaja dva omiljena dodatka jelima u jednoj tubi, što je praktično koliko i ukusno", izjavila je Jasna Pulić, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.  

Zvijezda ketchup majonezu u tubi potražite u obližnjoj trgovini po cijeni od 12,99 kuna i ukrasite svako jelo dvobojnom kombinacijom. 

 | Author: Zvijezda foto: Zvijezda

CORN DOG by Darko Kontin 
Sastojci: 

  • Hrenovke 300 grama
  • Palenta 160 grama
  • Oštro brašno 150 grama
  • Mlijeko 250 ml
  • Soda bikarbona 2-3 jušne žlice
  • Sol, papar po ukusu 
  • Dodatni začini po ukusu (sušeni origano, bosiljak, crvena paprika, čili)
  • Zvijezda suncokretovo ulje 1l
  • Zvijezda ketchup majoneza 1 tuba 

Priprema: 

  1. U dubokoj posudi pomiješajte palentu, brašno, sodu bikarbonu i začine.
  2. Postepenim ulijevanjem mlijeka i stalnim miješanjem zamijesite glatko tekuće tijesto.
  3. U dubokom loncu zagrijte Zvijezda suncokretovo ulje. Idealna temperatura ulja za pripremu corn doga je oko 180 stupnjeva. Uz višu temperaturu ulja tijesto će izvana biti prepečeno, a iznutra će ostati sirovo.
  4. Hrenovke skuhajte ili ispecite na tavi. Ako koristite veće hrenovke, prerežite ih na pola, a ako su manje,  kroz njih možete odmah probosti drveni štapić za ražnjiće.
  5. Svaku hrenovku uronite u corn dog tijesto, a zatim je prebacite u zagrijano ulje za prženje. Corn dog pržite uz lagano okretanje štapića u ulju nekoliko minuta dok ne postane zlatno smeđe boje. 
  6. Prženi corn dog odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a korica isprženog corn doga postala hrskavija.
  7. Corn dogs poslužite uz Zvijezda ketchup majonezu.

Ako vam ostane tijesta koje ste pripremili, možete ga pomoću žlice ispržiti u dubokom ulju i tako dobiti brze, slane, kukuruzne fritule kao prilog narescima i grickalicama. Uz hrenovke i roštilj kobasice na isti se način u corn dog tijestu možete ispržiti i razno povrće. 

Zbog jednostavnosti i brzine pripreme ovog jela, corn dog je idealno jelo kojim djecu možete zainteresirati za kuhanje dok vam kroz zabavu pomažu pripremiti ovu ukusnu grickalicu.

 | Author: Zvijezda foto: Zvijezda

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.