Zvijezda predstavlja novi dodatak jelima za sve one koji više ne mogu birati između dva najdraža okusa - Zvijezda ketchup majonezu. Spoj kremaste Zvijezda delikates majoneze i blagog Zvijezda ketchupa od svježih rajčica u istoj tubi kombinacija je prepoznatljivih okusa u novom ruhu koja će popraviti svako jelo i ukrasiti tanjur atraktivnom crveno - bijelom bojom.
Svježe prženi domaći krumpirići, burger koji ste upravo maknuli s vatre, salata od ribljih plodova - ili brzo pripremljen i ukusan corn dog; Zvijezda ketchup majoneza savršeno zaokružuje svaki zalogaj.
"Zvijezda majoneza već je godinama prvi izbor potrošača kad je majoneza u pitanju, a primijetili smo da je potrošači sve češće kombiniraju sa Zvijezda ketchupom. Tako je nastao proizvod koji spaja dva omiljena dodatka jelima u jednoj tubi, što je praktično koliko i ukusno", izjavila je Jasna Pulić, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.
Zvijezda ketchup majonezu u tubi potražite u obližnjoj trgovini po cijeni od 12,99 kuna i ukrasite svako jelo dvobojnom kombinacijom.
CORN DOG by Darko Kontin
Sastojci:
- Hrenovke 300 grama
- Palenta 160 grama
- Oštro brašno 150 grama
- Mlijeko 250 ml
- Soda bikarbona 2-3 jušne žlice
- Sol, papar po ukusu
- Dodatni začini po ukusu (sušeni origano, bosiljak, crvena paprika, čili)
- Zvijezda suncokretovo ulje 1l
- Zvijezda ketchup majoneza 1 tuba
Priprema:
- U dubokoj posudi pomiješajte palentu, brašno, sodu bikarbonu i začine.
- Postepenim ulijevanjem mlijeka i stalnim miješanjem zamijesite glatko tekuće tijesto.
- U dubokom loncu zagrijte Zvijezda suncokretovo ulje. Idealna temperatura ulja za pripremu corn doga je oko 180 stupnjeva. Uz višu temperaturu ulja tijesto će izvana biti prepečeno, a iznutra će ostati sirovo.
- Hrenovke skuhajte ili ispecite na tavi. Ako koristite veće hrenovke, prerežite ih na pola, a ako su manje, kroz njih možete odmah probosti drveni štapić za ražnjiće.
- Svaku hrenovku uronite u corn dog tijesto, a zatim je prebacite u zagrijano ulje za prženje. Corn dog pržite uz lagano okretanje štapića u ulju nekoliko minuta dok ne postane zlatno smeđe boje.
- Prženi corn dog odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a korica isprženog corn doga postala hrskavija.
- Corn dogs poslužite uz Zvijezda ketchup majonezu.
Ako vam ostane tijesta koje ste pripremili, možete ga pomoću žlice ispržiti u dubokom ulju i tako dobiti brze, slane, kukuruzne fritule kao prilog narescima i grickalicama. Uz hrenovke i roštilj kobasice na isti se način u corn dog tijestu možete ispržiti i razno povrće.
Zbog jednostavnosti i brzine pripreme ovog jela, corn dog je idealno jelo kojim djecu možete zainteresirati za kuhanje dok vam kroz zabavu pomažu pripremiti ovu ukusnu grickalicu.