Najave 15. studenoga 2016.

Dani jegulje u Neretvi!

Jegulje
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neretvanska jegulja najbolja je u jesen i upravo se zato drugi Dani jegulje u Neretvi održavaju od 18. do 20. studenog 2016., pa će tijekom tri dana posjetitelji ovog kraja moći uživati u ovoj vrhunskoj deliciji po promotivnim cijenama.

Cijeli vikend neretvanski restorani koji su se uključili u ovu manifestaciju (Đuđa i Mate, Vrilo, Teta Olga, konobe Narona, Lanterna i Pod maslinom te hoteli Merlot i Dalmacija) nudit će posebne jelovnike po promotivnoj cijeni od 100 kuna, a za zahtjevnije goste i nešto skuplje verzije u nekoliko slijedova. Naći će se tu nezaobilazni brudet od jegulje, jegulja s ražnja, s domaćim kruhom i vinima vinogorja Neretva i Komarna.

Jegulje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Program manifestacije počinje u petak 18. studenog, kada će se, s početkom u 9,30 sati u hotelu Merlot u Opuzenu, održati znanstveno-stručni skup: „Jegulja u tratama EU“ s ciljem donošenja zaključaka za izradu plana upravljanja jeguljom u RH.

Središnji dio manifestacije bit će Sajam neretvanskih delicija, koji će se održati u subotu 19. studenog, s početkom u 11 sati, na trgu u Opuzenu. Predstavit će se proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojenog voća, ostalih tradicijskih proizvoda neretvanskog kraja, ali i raznih rukotvorina. U sklopu programa održat će se i kulinarski šou na kojem će sudjelovati kuhar Christian Misirača, kuhari restorana Takenoko iz Dubrovnika i ekipa iz udruge „Pivčeva kala“ koja inače organizira Neretvansku brudetijadu. Na sajmu će se ujedno predstaviti i vinari Neretve i Komarne.

Jegulje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

U nedjelju, 20. studenog, na trgu u Metkoviću od 10 sati, mogu se pogledati nastupi KUD-a Metković, Gradske glazbe Metković i Klape sv. Nikola Metković, uz prezentaciju rukotvorina od prirodnih materijala te pripremu raznih neretvanskih jela učenika Srednje škole Metković. Također po posebnim cijenama moći će se posjetiti muzeji Arheološki muzej Narona, Prirodoslovni muzej Metković te Jama u Predolcu.

Manifestaciju "Dani jegulje u Neretvi" organizira Udruga 'Maškadur' Opuzen, uz Dubrovačko-neretvansku županiju i Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA-u kao partnere i pod pokroviteljstvom je predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Ovo je ujedno i prilika za posjetiti neke od brojnih zanimljivosti tematske turističke ceste "Neretva dolina života", a program i više informacija možete vidjeti na facebooku

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.