Najave 27. veljače 2017.

Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri

foto: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.
gastro postao gastro.24sata.hr
Ponuda gastro, sportskih i kulturnih manifestacija posljednjih je godina sve prisutnija, a destinacije sjeverozapadne Istre ujedinile su snage s lokalnim hotelskim kompanijama kako bi razvile kvalitetan proizvod.

Klaster Sjeverozapadne Istre među prvima je prepoznao potencijal destinacijskog turizma te razvio projekte putem kojih se promoviraju lokalne vrijednosti, upotpunjuje ponuda, produžuje sezona te potiče konkurentnost destinacije.

 | Author: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co. foto: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.
Jedna od takvih prepoznatljivih gourmet manifestacija Dani su školjaka. Za vrijeme održavanja cilj je predstaviti tradicionalna jela i obogatiti predsezonsku turističku ponudu pružajući priliku svim gurmanima da okuse odlične školjke Jadranskog mora poput kanaštrela, kapešanta, pedoća, dondola, mušula i oštriga.

„Prije pet godina osmislili smo dodatni gourmet doživljaj uz tada  već postojeće gastro manifestacije „Dani istarskih šparoga“ i „Dani švoja“, kako bi sadržajno ali i kvalitativno obogatili i diverzificirali turističku, odnosno eno-gastronomsku ponudu Istre. Manifestacijom „Dani školjaka“ željeli smo široj publici predstaviti bogatstvo istarske gastronomske tradicije i karakterističnu namirnicu ovog kraja, školjku, ali pripremljenu na nešto drugačiji i inovativniji način. Vjerujem da smo ovim projektom potaknuli kreativnost i inovativnost pripreme jela na bazi ove jednostavne namirnice, te na taj način i doprinijeli povećanju raznovrsnosti gastronomske ponude u našim objektima.

„Dani školjaka“ su zaista dobar motiv za posjet destinaciji, a naši ugostitelji, dokazani dugogodišnji partneri ove manifestacije,  zasigurno će posjetitelje ugodno iznenaditi ukusnim i maštovitim jelima od raznih školjaka“, pojasnila je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova.

 | Author: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co. foto: TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

Dani školjaka započeli su 10. veljače, a trajat će do 19. ožujka. Za kulinarske delicije pobrinut će se restorani Astarea i Silvano u Brtonigli, Da Paolo & Susanna i Porto Salvore u Umagu, Lux Casinò Hotel Mulino u Bujama te Navigare, San Benedetto i Tomato u Novigradu koji su sastavili posebne menije s autohtonim namirnicama po pristupačnim cijenama.

Razvoj manifestacija u pred i post sezoni ima značajan utjecaj na stvaranje destinacijskog turizma te na taj način omogućuje privlačenje domaćih i stranih gostiju koji uz prirodne ljepote krajolika mogu uživati i u raznovrsnim događanjima.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.