Najave 30. lipnja 2023.

Dnevni boravak na rijeci ima novu kartu hrane i pića

Dnevni boravak na rijeci
Dnevni boravak na rijeci - odlična ponuda koktela foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako nemaš ideju kamo za vikend, posjeti omiljenu gastro oazu uz obalu Kupe i Mrežnice- Dnevni boravak na rijeci. A osim u odličnoj hrani i piću te debelom hladu, uživaj i u predivnoj prirodi

Dnevni boravak na rijeci, popularno odredište za sve ljubitelje gastronomije, s ponosom predstavlja ovogodišnju izvanrednu ponudu hrane. Uz prekrasan pogled na rijeku i ugodan ambijent, Dnevni boravak na rijeci pruža jedinstveno iskustvo kušanja ukusnih jela koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Dnevni boravak na rijeci nalazi se na dvije lokacije: na rijeci Kupi i rijeci Mrežnici. Dnevni boravak na Kupi nalazi se na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju, dok se Dnevni boravak na Mrežnici smjestio u Donjem Zvečaju u sklopu Mrežničke kuće. Priroda, vrhunski pogled, kad se zainati sunce idealno je i za kupanje, a cijelo to vrijeme na izbor imaš pregršt finih gastro delicija.

 | Author: Press Dnevni boravak na Kupi - odlična ponuda burgera foto: Press  | Author: Press Dnevni boravak na rijeci foto: Press

Dnevni boravak na Kupi poznat je po svojoj predanosti vrhunskoj kvaliteti hrane i gostoprimstvu, a njihov novoosmišljeni jelovnik donosi raznolike opcije koje kombiniraju tradicionalne okuse s modernim twistom. Kuhari Restorana Žganjer brižno pripremaju svako jelo koristeći samo najsvježije sastojke nabavljene u lokalnoj zajednici.

Tako su se na jelovniku ove godine našle čak četiri vrste burgera. Za ljubitelje klasike tu je BBQ burger, Krčki burger napravljen je s mesom janjetine i krčkim sirom, dok ljubitelji kontinentalne hrane mogu uživati u Slavonskom burgeru s kulenom i špekom.

 | Author: Press Dnevni boravak na Kupi - janjeći uštipci foto: Press

 | Author: Press Dnevni boravak na Kupi - salata sa šurlicama foto: Press

Osim glavnih jela, tu je i odličan izbor ukusnih predjela poput janjećih uštipaka, hladne salate sa šurlicama, ali i finih i domaćih deserata. U ponudi je i menu za djecu, vegetarijance i vegane, kako bi se gostima osigurao izbor koji odgovara svim njihovim preferencijama. Lokacija na Kupi otvorena je vikendom i to petkom od 16 do 23, subotom od 10 do 23, a nedjeljom do 10 do 21 sat.

Program u Dnevnom boravku na Kupi održava se svakog vikenda, a posjetitelji mogu uživati u glazbenim nastupima uživo, dječjim programima, kvizovima znanja, animacijama još mnogo toga. Organizatori, Turistička zajednica područja Kupa, Grad Ozalj i Izvan fokusa programe objavljuju na tjednoj bazi na društvenim mrežama Dnevnog boravka na rijeci - Instagramu i Facebooku.

 | Author: Press Dnevni boravak na Mrežnici - odlična ponuda foto: Press

Na Mrežnici se pak posjetiteljima nudi jelovnik koncipiran na principu world food jelovnika koji im daje mogućnost da probaju jela iz različitih kultura i dijelova svijeta. Chef Ivana Vukmanić osmislila je jelovnik koji donosi ono najbolje iz Azije, prilagođeno domaćim prehrambenim navikama.

Na jelovniku Dnevnog boravka na Mrežnici posebno se ističu jela poput tuna pokea, pilećeg katsua, kung paoa i gyoza. Za one željne tradicionalnije kuhinje tu su burgeri, rib eye steak, svinjska rebarca, šurlice s raguom od jelena i još mnogo toga. Lokacija na Mrežnici otvorena je od srijede do nedjelje od 12 do 22 sata.

 | Author: Press Dnevni boravak na rijeci foto: Press  | Author: Press Dnevni boravak na rijeci foto: Press

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.