Najave 17. svibnja 2021.

Dr. Oetker puding ima novo, ekološki prihvatljivije pakiranje

Dr. Oetker pudinzi imaju novo, ekološki prihvatljivije pakiranje foto: DR. OETKER
gastro postao gastro.24sata.hr
Ambalaže svih Dr. Oetkerovih proizvoda do 2025. godine bit će u potpunosti reciklabilne...

Nedavno lansirana Povelja o održivom razvoju dodatno je usmjerila i strukturirala aktivnosti u polju društveno odgovornog poslovanja tvrtke Dr. Oetker. Čak 27 projekata svrstanih u tri dimenzije Povelje - Naš svijet, Naša hrana i Naša tvrtka jasno će voditi prema još višim standardima održivosti i ekologije. Put prema ostvarenju ciljeva definiranih u Povelji tvrtka je odlučila nastaviti smanjenjem udjela plastike u pakiranjima svih vrsta Dr. Oetker Original pudinga za 40 posto.

Kako bi sve svoje Original pudinge učinili ekološki prihvatljivijim, u Dr. Oetkeru su, uz pomoć najnovije tehnologije, u potpunosti uklonili plastični sloj unutar njihovih pakiranja. Taj će potez direktno utjecati na smanjenje količine otpadne plastike za više od šest tona u razdoblju od godine dana, dok će istovremeno zadržati recepturu i prepoznatljive okuse koji ih dugi niz godina čine omiljenima na svjetskim tržištima. 

 | Author: Dr. Oetker foto: Dr. Oetker

„Dok naši kupci ne pristaju na kompromise kad je riječ o pripremi omiljenih slastica kojima će razveseliti najmilije, mi ne pristajemo na kompromise dok koračamo prema odgovornijem i održivijem poslovanju naše tvrtke. Uvođenjem čitavog niza pomno osmišljenih koraka koji vode prema ostvarenju ambicioznih ciljeva koje smo postavili u Povelji, želimo pokazati kako činimo sve da naš planet očuvamo za buduće naraštaje“, izjavio je ovim povodom Olaf Cordts, generalni direktor tvrtke Dr. Oetker u Hrvatskoj.

Smanjenje udjela plastike u pakiranjima uvelike će doprinijeti da svi ambalažni materijali do 2025. godine budu u potpunosti reciklabilni te je jedan od ključnih projekata unutar dimenzije Naš svijet, područja Dr. Oetkerove Povelje za održivi razvoj. Također, aktivnosti unutar ovog područja omogućit će i stvaranje ekoloških i društveno održivih opskrbnih lanaca, voditi prema smanjenju količine prehrambenoga otpada pod izravnim utjecajem za 25 posto do 2025. godine, kao i doprinijeti postizanju kompletne klimatske neutralnosti u svim izravnim i neizravnim područjima utjecaja do 2050. godine.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.