Najave 30. studenoga 2016.

Draga di Lovrana predstavila novog chefa i članove JRE Hrvatska!

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Na promociji JRE Malvazije Kozlović 2016 predstavljeni su novi članovi udruge JRE Hrvatska za 2017. godinu te novi chef restorana Draga di Lovrana

Udruga restoratera Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska dio je 42 godine stare europske obitelji u kojoj se nalazi 360 restorana, a preko polovice njih nosi Michelinove zvjezdice. U restoranu Draga di Lovrana, u povodu prezentacije JRE Malvazije Kozlović iz berbe 2016, udruga restoratera JRE Hrvatska je najavila je nove članove za 2017., te predstavila novog chefa Drage di Lovrana – Denija Srdoča.

JRE Hrvatska u svojim redovima u 2016. broji 13 članova: to su San Rocco/Brtonigla, Zigante/Livade, Marina/Novigrad, Pergola/Savudrija, Monte/Rovinj, Draga di Lovrana/Lovran, Plavi podrum/Volosko, Boškinac/Pag, Foša/Zadar, Pelegrini/Šibenik, Paradigma/Split, Bistro Apetit/Zagreb, Dubravkin put/Zagreb. Novi članovi udruge Jeunes Restaurateurs za 2017. godinu su: restoran Bevanda/Opatija, Restoran 360° Dubrovnik/Dubrovnik te restoran Badi /Lovrečica-Umag.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Novi članovi bit će dio JRE Hrvatska od 01.01. 2017. godine, te će biti prezentirani u nacionalnom vodiču JRE-a na engleskom i hrvatskom jeziku i na web stranicama JRE-a.

Od novosti „unutar obitelji“, chef Deni Srdoč preuzeo kuhaču JRE restorana Draga di Lovrana od svog mentora Zdravka Tomšića. Deni kaže da je njemu kuhati bez emocije nemoguće, a u svojim jelima oživljava krčku tradiciju i naslijeđe dobiveno u djetinjstvu provedenom na Krku, pa sada sljubljuje mor(j)e i gorje u jelovnicima Drage di Lovrana.

JRE Malvazija

U suradnji s vinarijom Kozlović kreirana je ekskluzivna i limitirana edicija JRE malvazije s položaja Santa Lucija (single vineyard), koju su zajednički odabrali restorateri članovi udruge i vinar.

Riječ je o posebnoj partiji malvazije koja se buteljira pod vlastitom dizajnerskom etiketom, a vino je dostupno samo u JRE restoranima. Uz vino dolazi i certifikat s vlastoručnim potpisom i numeracijom boce, a edicija broji svega 2160 boca.

Na ovaj je način priča o strasti i kvaliteti prezentirana svakom gostu ponaosob, a projekt JRE vina je dio dugoročne suradnje započete u proljeće 2016. sadnjom loza u vinogradu Santa Lucia gdje svaki restoran ima svoj red malvazije. Berba se očekuje za 5 godina, pa je riječ o dugoročnom projektu u kojem se partneri – JRE Hrvatska i vinarija Kozlović – prepoznaju kako saveznici i suradnici.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

JRE Malvazija Kozlović je malvazija koja je stilski odmaknuta i od svježe Malvazije Kozlović i od high-end tržištu poznate Santa Lucije, a chefovi i sommelieri zajedno s vinarima kreirali su izričaj koji definira JRE Malvaziju kao gastronomsko vino s mnogim primjenama, što su chefovi i pokazali na jučerašnjoj prezentaciji u rasponu jela s jelovnika.

Neki od projekata JRE Hrvatska u 2016

Nacionalni JRE vodič za 2016 jedan od projekata na koji je JRE Hrvatska posebno ponosan. Po prvi puta, po uzoru na druge zemlje i Hrvatska je dobila svoj JRE vodič, koji je izdan uz potporu Hrvatske Turističke Zajednice. Vodič se distribuira po svim JRE restoranima, na partnerskim mjestima te u internacionalnim uredima HTZ-a promovirajući hrvatsku kao lifestyle & gourmet destinaciju.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Tijekom 2016. chefovi JRE-a su u suradnji s partnerima priredili više kulinarskih master-classova kojima je bio cilj podijeliti strast kuhanja s ljubiteljima gastronomije i odličnih vina. U atraktivnom prostoru partnera za high-end kuhinjsku opremu – Miele Hrvatska, u njihovom showroomu u zagrebačkom Buzinu, te uz podršku Miva galerije vina koja je za sve radionica osiguravala šampanjce brandova Moet Chandon, Veuve Clicquot, Ruinart, te također mirna vina vodećih hrvatskih vinarija, chefovi Rudolf Štefan/Pelegrini, Priska Thuring/Dubravkin put, Marina Gaši/Marina i Damir Modrušan/Zigante kuhali su i dijelili svoju strast s gostima u 4 seta radionica.

Među događanjima iz 2016. koja valja istaknuti je i gala večera 13 JRE chefova u Muzeju prekinutih veza u Zagrebu održana u veljači, gdje se s humanitarnim povodom skupilo svih 13 chefova koji su gostima pripremili nezaboravno iskustvo u 13 slijedova, a muzej je na jednu noć postao luksuzan restoran. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.