Najave 06. travnja 2018.

Eclair vikendi kod Mie - slatki novitet u koji smo se zaljubili

foto: Meet Mia
gastro postao gastro.24sata.hr
Slastičarnica Meet Mia od ovog vikenda uvodi genijalan novitet u dosadašnju ponudu. Dva vikenda mjesečno bit će rezervirana za francuski klasik svih vremena - eclair. Isprobali smo eclaire koji izlaze već ovog vikenda i u potpunosti se zaljubili. Evo zašto!

Novi koncept koji Mia Salman uvodi u svoju slastičarnicu uključivat će dva vikenda mjesečno kada će se u ponudi, osim već poznatih slastica, naći i različite vrste eclaira. Mia kaže kako će svaki drugi vikend biti zbilja poseban jer će eclairi baš svakog puta biti drugačiji, s različitim sastojcima i sezonskim dodacima.

 

Možda vas zanima... Prvi smo isprobali nove kolače iz slastičarnice Meet Mia Recenzije

 

 | Author: Meet Mia foto: Meet Mia


Ovu subotu počet će prvi eclair vikend, a uz standardni eclair od badema, u ponudi će se naći i pet novih okusa.

Tako ćete u Meet Mia slastičarnici moći isprobati eclair s jagodom, kremom od bosiljka i karameliziranim pistacijama, tiramisu eclair s mascarpone kremom i kremom od čokolade i kave i onaj s kremom od ruže, malinama i macarons poklopcem, dok će ljubitelji prošlosezonskog lješnjak eclaira doći na svoje novom slasticom koja spaja hrskavu čokoladu, lješnjak kremu i nougatine od lješnjaka. Najslađe za kraj, kokos eclair s kremom od kokosa i čokoladnim ganacheom s kokosom na divan će nas način uvesti u početak proljeća. 

 

 | Author: Meet Mia foto: Meet Mia

 

Dobili smo priliku prvi isprobati Mijine nove eclaire i sve što možemo reći, bez ikakvog pretjerivanja, jest da smo se u potpunosti zaljubili. Kao ovisnike o slasticama s lješnjakom, najviše nas je, naravno, oduševio upravo eclair s kremom i nougatineom od lješnjaka. Intenzivni okusi tostiranih lješnjaka u kremi i pločica od lješnjaka i slanog karamela na vrhu natjerali su nas da eclair smažemo do zadnje mrvice. Bez imalo krivnje, sve bismo ponovili! 

Osvježavajući eclair s kremom od ruže i malinama također je jedan od favorita zbog neobičnog spoja okusa i različitih tekstura za koje je zaslužan macarons poklopac. Eclar s jagodama i kremom od bosiljka pak donosi divne ljetne arome. Fine, svježe jagode i pistacija nepogrešiva su kombinacija, dok se krema od bosiljka provlači kroz svaki zalogaj da bi na kraju dala genijalan aftertaste

Ljubitelje kokosa zasigurno će oduševiti kokos kraljica eclaira, istovremeno nježna i lagana, stvorena za nadolazeće sve toplije dane, ali intenzivnih kokosastih okusa u kombinaciji s gancaheom od čokolade izaziva instant oduševljenje.
 

 

Mijini eclairi idealni su za uživanje u slastičarnici uz čašu kave, čaja ili vina, a ponijeti ih možete i u obližnji park Ribnjak, pa u njima uživati u prvim proljetnim zrakama sunca. Koje god mjesto uživanja odabrali, vjerujemo kako će tek jedan griz ovih slasnih francuskih kolačića biti dovoljan da se već idućeg eclair vikenda vratite po novu porciju.

 

 | Author: Meet Mia foto: Meet Mia

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.