Novi koncept koji Mia Salman uvodi u svoju slastičarnicu uključivat će dva vikenda mjesečno kada će se u ponudi, osim već poznatih slastica, naći i različite vrste eclaira. Mia kaže kako će svaki drugi vikend biti zbilja poseban jer će eclairi baš svakog puta biti drugačiji, s različitim sastojcima i sezonskim dodacima.
Ovu subotu počet će prvi eclair vikend, a uz standardni eclair od badema, u ponudi će se naći i pet novih okusa.
Tako ćete u Meet Mia slastičarnici moći isprobati eclair s jagodom, kremom od bosiljka i karameliziranim pistacijama, tiramisu eclair s mascarpone kremom i kremom od čokolade i kave i onaj s kremom od ruže, malinama i macarons poklopcem, dok će ljubitelji prošlosezonskog lješnjak eclaira doći na svoje novom slasticom koja spaja hrskavu čokoladu, lješnjak kremu i nougatine od lješnjaka. Najslađe za kraj, kokos eclair s kremom od kokosa i čokoladnim ganacheom s kokosom na divan će nas način uvesti u početak proljeća.
Dobili smo priliku prvi isprobati Mijine nove eclaire i sve što možemo reći, bez ikakvog pretjerivanja, jest da smo se u potpunosti zaljubili. Kao ovisnike o slasticama s lješnjakom, najviše nas je, naravno, oduševio upravo eclair s kremom i nougatineom od lješnjaka. Intenzivni okusi tostiranih lješnjaka u kremi i pločica od lješnjaka i slanog karamela na vrhu natjerali su nas da eclair smažemo do zadnje mrvice. Bez imalo krivnje, sve bismo ponovili!
Osvježavajući eclair s kremom od ruže i malinama također je jedan od favorita zbog neobičnog spoja okusa i različitih tekstura za koje je zaslužan macarons poklopac. Eclar s jagodama i kremom od bosiljka pak donosi divne ljetne arome. Fine, svježe jagode i pistacija nepogrešiva su kombinacija, dok se krema od bosiljka provlači kroz svaki zalogaj da bi na kraju dala genijalan aftertaste.
Ljubitelje kokosa zasigurno će oduševiti kokos kraljica eclaira, istovremeno nježna i lagana, stvorena za nadolazeće sve toplije dane, ali intenzivnih kokosastih okusa u kombinaciji s gancaheom od čokolade izaziva instant oduševljenje.
Mijini eclairi idealni su za uživanje u slastičarnici uz čašu kave, čaja ili vina, a ponijeti ih možete i u obližnji park Ribnjak, pa u njima uživati u prvim proljetnim zrakama sunca. Koje god mjesto uživanja odabrali, vjerujemo kako će tek jedan griz ovih slasnih francuskih kolačića biti dovoljan da se već idućeg eclair vikenda vratite po novu porciju.