Recenzije 13. veljače 2018.

Prvi smo isprobali nove kolače iz slastičarnice Meet Mia

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravilni i jednostavni oblici, lagane kreme i genijalne kombinacije okusa ono su što nas je osvojilo kod Mijinih novih kolača.

Najprije nas je osvojila svojim prhkim keksićima, onda je izbacila jesenski eclair s lješnjacima koji nas je u potpunosti oduševio, a sada u slastičarnici Meet Mia možete pronaći čak pet novih, još slađih kolača.

 

Možda vas zanima... Zašto su kolačići kod Mie najslađi? Recenzije Možda vas zanima... Jesenski favoriti iz zagrebačkih slastičarnica Recenzije

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Mia Salman, slastičarka koja stoji iza ovog slatkog projekta, slastičarnicu je otvorila u prosincu 2015. godine, a najbolji dokaz da je do sada stasala u respektabilno mjesto na koje se odlazi na dozu vrhunskih slastica, njezini su uvijek svježi kolači i zadovoljna lica gostiju.

Mijine kolače, osim u Vlaškoj ulici, možete isprobati i u zagrebačkim restoranima Mundoaka, El Toro, Basta te u hotelima Palace i Jägerhorn.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Mia nas je prošlog četvrtka ugostila u svom ugodnom, smirujućem prostoru, modernom i decentnom u isto vrijeme. Na stalku je izložila kolače, napunila nam čaše desertnim bijelim vinom i degustiranje je moglo krenuti.

U ponudi slastičarnice tako se od nedavno nalaze More than Eclair, Hazy with a twist, Cocoberry, The different cheesecake i Earl Gray. Za svaki od ovih kolača Mia i njezin tim osmislili su savršen, jednostavan, ali efektan izgled, pa ćete se tako već od samog početka naći u problemu kod odabira slastica iz šarolike vitrine.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Nepce nam je najljepše reagiralo na More than eclair i Hazy with a twist. Pripisat ćemo to činjenici da se na istom mjestu skupilo čak nekoliko iskrenih ljubitelja orašastih slastica, ali i izvanrednim kombinacijama okusa koje je Mia spojila u ovim divnim slasticama.

Glavni sastojci More than eclair kolača su krema od badema, karamela, slani bademi, bijela čokolada i fino, kuhano tijesto. Mia kaže kako je najbolji kada se jede rukama, a sve se komponente spoje u ustima. I u pravu je. Eclair je baš takav kakav treba biti, u isto vrijeme nježan i lagan, ali pun okusa i tekstura.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

 

Hazy with a twist pak skriva divnu kombinaciju lješnjaka i limuna. Na prvu neobičan, ovaj se spoj u ustima stvara sasvim drugačiji doživljaj kolača s lješnjakom. Ljubitelji orašastih slastica, Hazy with a twist definitivno morate isprobati.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Cocoberry je idealan izbor za zaljubljene u ljubav i toplije dane. Osim preslatkog srcolikog oblika, ovaj kolač krije nježnu kremu od kokosa i mascarpone sira, a kao iznenađenje, u sredini ćete pronaći nadjev od maline. Lagano, ljetno i osvježavajuće, Cocoberry je stvoren za nostalgične zimske dane i uživanje u dvoje.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Bez obzira na njegovu popularnost, osobno nisam prevelika ljubiteljica kolača od sira, no Mijin The different cheesecake u punom smislu riječi je upravo to - sasvim drugačiji cheesecake. Želite li uživati u punom okusu sira s dodacima, ovo nije cheesecake za vas.

Ovaj naizgled jednostavan kolač krije mousse kremu od svježeg sira s notama kardamoma i karamelizirane jabuke. Sjajna tekstura kolača potpuno mi je odvukla misli od činjenice da je riječ o pravom cheesecakeu i u ovom sam sirnom kolaču, bez imalo pretjerivanja, uspjela zbilja uživati. Bravo Mia!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Zadnji je na red došao Earl Grey - kolač za klasičare. Čokoladu i naranču Mia je spojila kombinirajući čokoladno prhko tijesto, kremu od naranče, kandiranu naranču i kremu od mliječne čokolade i Earl Grey čaja.

Različitost tekstura ono je što ovu slasticu čini stvarno posebnom, dok je spoj naranče i čokolade čini prepoznatljivom i namjenjenom svima koji uvijek radije biraju klasične, već poznate okuse slastica.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Odlaskom slastica Petre Jelenić iz centra grada, nije nam preostalo previše izbora kada su u pitanju vrhunski zagrebački kolači. No, slastičarnica Meet Mia svakako je na dobrom putu da preuzme vodeće mjesto na slatkoj karti zagrebačkih slastičarnica. Dovoljno je reći kako na svako pitanje gdje pojesti stvarno dobre slastice, poznanike i prijatelje najprije upućujemo u ovu još uvijek mladu, ali izrazito kvalitetnu i ambicioznu slastičarnicu. 

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.