Recenzije 09. veljače 2017.

Zašto su kolačići kod Mie najslađi?

foto: Meet Mia
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako je blagdansko vrijeme debelo iza nas, a neki su možda već počeli s pripremama za ljeto, vjerujem kako još postoje oni kojima su odlasci u slastičarnice i dalje među top pet omiljenih aktivnosti

Ima tako jedna mala, relativno nova slastičarnica koja se smjestila pri kraju stare zagrebačke Vlaške ulice i svojim plavim bojama zove vas da uđete. Kada sam prvi puta ušla u Meet Miu, nešto kratko nakon otvaranja, za oko mi je najprije zapeo interijer. Divni sivo plavi tonovi, jednostavne linije i vitrina puna kolača besprijekornog izgleda. Sve što jednoj slastičarnici treba.

 | Author: Meet Mia foto: Meet Mia

Kolači koje sam probala kod Mie varirali su od izvrsnih do dobrih, ponekad su me iznenadili, a ponekad tek dobro zasladili. Ipak, ono što me u potpunosti osvojilo i zbog čega se u Mijin mali slatki raj uvijek rado vraćam njezini su prhki keksići.

Znate one sitne zvjezdice i cvjetići koje mame i bake pripremaju svakog Božića, ali pored svih kremastih kolača, pojedu se zadnji? Upravo te keksiće Mia radi najbolje. Ikad. 

Zamislite najslađi zalogaj krhkog i prhkog tijesta koji se jednostavno rastopi u ustima. Dodajte mu kakav fini kiselkasti džem od marelice ili maline ili ga upotpunite kremastim preljevom od čokolade. Možda zvuči pretjerano, možda sami ne možete zamisliti toliko savršene prhke kekse no to samo znači da još niste bili kod Mie.

 | Author: Meet Mia foto: Meet Mia

Idealne veličine, taman za jedan slatki zalogaj, bez prljanja ruku ili mrvica u krilu, bezbrižno možete uživati u svojoj prvoj jutarnjoj kavi ili čaju kod Mie koji će vam poslužiti na poseban, raskošan način s puno pažnje.

Za tajnu najslađih keksića u gradu upitali smo vlasnicu te kreatoricu ovih divnih slastica, Miu Salman.

"Keksići su rađeni po nekim tradicionalnim recepturama, koriste se isključivo kvalitetni sastojci i na njima se ne štedi. Trudimo se da budu baš sitni jer su i nama prekrasni kad su tako maleni i slatki."

Meet Mia u ponudi ima čak nekoliko vrsta ovih kolačića. Cijele variraju od 13 do 15 kuna za 100 grama, a birati možete između klasičnih prhkih, čokoladnih ili onih s posipom od pistacija

"Baziramo se na nekih desetak standardnih vrsta koje imamo, neki su klasičniji, neki čokoladniji, svi su različitih oblika tako da ih je lijepo i za vidjeti", dodala je Mia.

Zaboravite dosadne table čokolade ili kupovne napolitanke, sljedeći puta kada vam se gricka nešto slatko, zaletite se do Mie, počastite se tako jednostavno finim keksićima i uživajte u nevjerojatno dobroj slastici. Jer, upravo najjednostavnije stvari često su one najbolje!

 | Author: Meet Mia foto: Meet Mia

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.