Recenzije 18. listopada 2017.

Jesenski favoriti iz zagrebačkih slastičarnica

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Zagrebačke slastičarnice ove nam jeseni donose divne sezonske okuse. Isprobali smo neke od njih i odabrali definitivne slatke favorite!

Na popisu su se našla čak dva lješnjaka i jedna neobična gibanica, jedan sada već klasik s kruškama i nepogrešiv spoj čokolade i pistacija.

 

Možda vas zanima... Jesenski recepti kojima se posebno veselimo Špajza

 

Ljubitelji lješnjaka definitivno će se oduševiti relativno novim desertom slastičarnice Meet Mia u Vlaškoj ulici u Zagrebu. Eclair s čokoladom, kremom od lješnjaka upakiran u divno, hrskavo kuhano tijesto svakako je nešto čime se morate počastiti ove jeseni.

Bogatih, izraženih okusa omiljenog jesenskog ploda, ovaj eclair koštat će vas 23 kune. Veličina mu je jedini nedostatak upravo zato što tri rajska zalogaja zbilja traju prekratko. Preporuka: Uzmite odmah dva!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Slastičarnica Torterie Macaron izbacila je pak posebnu jesensku slasticu - čokoladnu tortu s pistacijom. Genijalan spoj okusa i divna tekstura daju ovoj torti na posebnosti, a super će se složiti i uz kuglicu omiljenog sladoleda. Odlična je vijest da torte slastičarnice Torterie Macaron također možete pronaći u Leggiero barovima. Uživanje u torti od pistacije i čokolade platit ćete 18 kuna.

 

 

Time, luksuzna slastičarnica u centru Zagreba podigla je puno prašine svojim cijenama i novim načinom poslovanja, no kolači koji izlaze iz ovog novootvorenog raja za ljubitelje slastica, definitivno su nešto što zaslužuje svaku pohvalu.

 

Možda vas zanima... Time: Mjesto slatke magije Roberta Hromalića Špajza

 

Još se uvijek dvoumimo između divnog Lješnjaka i Gibanice na moderan način, pa bismo svakako preporučili uživanje u oba primjerka. Puni okusi lješnjaka, krckanje čokolade i komadića lješnjaka u fantastičnoj pasti samo su dio ovog čokoladnog remek djela.

 

 | Author: Damira Kovačić foto: Damira Kovačić

 

S druge strane, gibanica na moderan način donijet će vam posve drugačije teksture i okuse u mousseu od sira, punjenju od jabuka i nježnim notama maka u podlozi. U Gibanici možete uživati za 40 kuna, dok ćete za Lješnjak morati izdvojiti 35 kuna. No vjerujte, zbilja se isplati.

 

 

Photoshoot: @matejavrckovic #proproject #gibanica #patisserie #pastry #ferrandi #chefsgossips #chefstalk

A post shared by Robert Hromalić (@roberthromalic) on

 

Slastičarnica Amelie prošle je godine s tortom Vranyczani pobijedila na festivalu Slatki gušti, pa stoga i ne čudi što je ova torta u ponudi i ove sezone.

Kruške, karamel i fina čokolada glavne su komponente koje ćete okusiti zagrizete li u komad sočne Vranyczani torte. Ono što je čini upravo idealnom jest divna harmonija koju stvara sa šalicom kave u kasno jesenje popodne. Komad ove torte koštat će vas 19 kuna.

 

 

 

U slast!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.