Najave 26. studenoga 2016.

Emanuele Scarello ovog vikenda gostuje u Splitu!

foto: Duško Marušić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
U Splitu se od 27.do 29.11.2016. u hotelu Le Meridien Lav održava 29. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika, a specijalni gost dolazi direktno iz Italije

Poznati talijanski kuhar Emanuele Scarello, čiji restoran ima dvije Michelinove zvjezdice, te je sam bio predsjednik talijanskog ogranka 'Jeunes Restaurateurs d 'Europe' od 2009. do 2011. godine, rođen je 1970. godine u Udinama. Moglo bi se reći da je, Emanuele Scarello rođen u kuhinji, gdje je proveo svoje djetinjstvo u igri, radeći knedle i tjesteninu, dok su mama, baka i teta užurbano vodile obiteljski restoran 'Agli Amici dal 1887' osnovan 1887. godine.

S vremenom se njegova znatiželja o okusima, aromama i mirisima pretvorila u pravu strast. Po završetku školovanja u Scuola alberghiera IRFoP u Arta Termama, vraća se u Udine i počinje raditi u obiteljskom restoranu 'Agli Amici dal 1887'. Dodatno se usavršavao u domeni slastičarstva na Ecole du Grand chocolat Valrhona. Bogato kulinarsko iskustvo stjecao je na brojnim putovanjima, no uvijek se vraćao tradicionalnoj kuhinji iz koje je potekao.

Autor je dvije kuharice Fritture (2013) i Scarello(2015), te je već godinama čest i rado viđen gost i govornik na različitim konferencijama i seminarima. Uvijek je otvoren za diskusiju i usvajanje novih znanja.

Njegov restoran 'Agli Amici dal 1887' povezan je s udruženjima Le Soste i  Relais & Chateaux te 'Jeunes Restaurateurs d 'Europe'.

Može se reći da je restoran 'Agli Amici dal 1887' drugi dom obitelji Scarello, u koji obitelj od samih početaka ulaže svu svoju energiju, vrijeme i  ljubav. Svaka nova generacija dodaje mu na vrijednosti svježim i inovativnim idejama, ali uvijek s puno strasti prema gastronomiji. Prvom Michelinovom zvjezdicom restoran je nagrađen 2000. godine, a  drugu osvaja 2013. godine.

Delicije restorana 'Agli Amici dal 1887' počivaju na najkvalitetnijim, lokalnim namirnicama iz regije Friuli Venezia Giulia, koje chef Scarello interpretira s velikim razumijevanjem i prirodnošću.

Njegova filozofija u kuhinji su "suvremena i uravnotežena" jela te njegova jela iznenađuju dubinom okusa i harmonijom kombiniranih namirnica.

Svjetski masterchef će svoje umijeće kuhanja pokazati 29. studenoga u restoranu Adriatic hotela Le Meridien Lav u sklopu 29. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika koji se održava od 27. do 29. studenoga.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.