U Ficlek se dolazi na fine ficleke, ali i nešto malo konkretnije, kao što su zagrebački odrezak, sarma, faširanci, tafelšpic - i sve ono što se može naći na meniju zagrebačkih baka. Ručak se zalijeva gemištom, a uvijek se nađe mjesta i za nešto slatko, poput kaiseršmarna i knedli sa šljivama. Tim Ficleka, prije svega, goste želi podsjetiti na bogatstvo zagrebačke gastronomske tradicije.
U dvije godine od otvaranja, Ficlek se uvukao pod kožu Zagrepčanima i brojnim turistima, upravo zbog jedinstvenog iskustva koje dolazi u paketu s izvrsnom hranom. Namirnice stižu od lokalnih OPG-ova i s Dolca, kruh i štrukli se mijese i friško peku u restoranu, gemišti i špriceri se toče na šanku napravljenom od kalijeve peći... Nadglednik je pravi purger, chef kuhinje Christian Misirača, jedan od rijetkih koji mogu parirati iskusnom nepcu naših baka.
Svi kojima nedostaje bakina kuhinja, u Ficlek mogu doći po svoju dozu hrane i emocija. Dobra prilika za to je već u srijedu, 2. ožujka, kada Ficlek slavi svoj drugi rođendan. Stari i novi gosti pozvani su na proslavu, a ekipa iz Ficleka počastit će ih umanjivanjem iznosa računa za simboličnih 23 %. Rezervacije se primaju na broj 0994958909.