Najave 02. travnja 2018.

Gala večera za peti rođendan festivala FestiWine

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Dubrovnik FestiWine uz okuse svjetskih kuhinja, najfinija vina i chefove Igora Jagodića i Petra Obada!

Za svoju petu obljetnicu popularni vinski festival organizira Gala večeru u dubrovačkom hotelu Excelsior uz chefa s iskustvom rada u najpoznatijem danskom restoranu  „Noma“

Vrhunska hrana i birana vina oduvijek su činili odličnu kombinaciju, a Dubrovnik FestiWine odlučio je ovo iskustvo prenijeti na novu razinu. U ovo će se imati priliku uvjeriti svi koji će se 19. travnja naći u hotelu Excelsior kao poprištu spektakularne Gala večere na kojoj će svoje kulinarsko iskustvo i vještine predstaviti mladi slovenski chef Igor Jagodić, poznat po svome iskustvu iz restorana "Noma". U suradnji s renomiranim domaćim chefom Petrom Obadom, odgovaraju na izazov FestiWinea i kreiraju jedinstven meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Sedam vina dobit će sedam gurmanskih kreacija.

 | Author: Promo foto: Promo

„Svojom filozofijom pripreme vrhunske hrane od namirnica uzgojenih na tradicionalan način „Noma“ danskog chefa Renéa Redžepija nekoliko puta proglašena najboljim restoranom svijeta, a u ovo će se imati priliku uvjeriti i odabrani gosti za koje smo 19. travnja pripremili uistinu spektakularno događanje – Gala večeru na kojoj će imati priliku okusiti zalogaje iz ruku dvojice mladih, ali već dokazanih chefova. Ovo je fantastična prilika ne samo za naš festival, nego i za popularizaciju gastro scene u Hrvatskoj“ – poručio je utemeljitelj vinskog festivala gosp. Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

Chefovima će se pridružiti prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challenge 2017, mlada chefica Kristina Curić i konobar Ivo Kmetović. Prihod i ovogodišnje Dubrovnik FestiWine gala večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata (kuhara, sommeliera i konobara), a dvoje pobjednika objavljenog natječaja osvojit će prestižnu stipendiju i provesti mjesec dana na edukaciji u restoranu Strelec u Ljubljani pod mentorstvom gostujućeg chefa Jagodica.

Ulaznice za gourmet spektakl dostupne su putem agencije Dubrovnik PartneR.

 | Author: Promo foto: Promo  | Author: Promo foto: Promo

Za vinski festival koji ove godine slavi petu obljetnicu ovo je izvrsna prilika za promociju daljnjeg razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije, ali i otvaranje vrata nekim novim trendovima. Stoga, dođite u Dubrovnik u tjednu od 16. do 22. travnja i otkrijte koje su sve sadržaje organizatori, Dubrovačko neretvanska županija i agencija „Dubrovnik PartneR“ pripremili za vas!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.