Od 14. do 16. travnja u Rovinj će se, zbog novog izdanja Weekend Food Festivala. Osim što će održati brojne masterclassove, show cooking programe te sudjelovati u zanimljivim panelima, vodeći svjetski i domaći chefovi tamo će svake večeri nastojati zaintrigirati nepca posjetitelja na gala večerama u prostorima nagrađivanih rovinjskih restorana.
Slavna imena kao što su Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo iz restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura, Ricard Camarena, Joao Oliveira, slovenski chefovi David Žefran i Igor Jagodic te predstavnik New Balkan Cuisine Vanja Puškar, pripremat će tematske večere inspirirane vlastitim iskustvima, ali i lokalnim namirnicama. Ovim renomiranim chefovima pridružit će se podjednako impresivna domaća postava koju čine Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Bruno Vokal, Tea Mamut, Maša Salopek, Marina Gaši, Saša Pribičević i Luka Pavić.
U četvrtak, večer prije službenog početka WFF-a, u restoranu Cap Aureo održat će se večera The best of Croatia, koju će hrvatski chefovi Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Maša Salopek, Marina Gaši i Bruno Vokal, uz domaćina Jeffreyja J Vellu pripremati za međunarodne goste, gastro stručnjake, novinare i chefove. U petak će se održati večera Pescador u restoranu Adriatic, gdje će spektakularne delicije pripremati Ricard Camarena, čiji restoran u Valenciji nosi čak dvije Michelinove zvjezdice, uz Marinu Gaši iz restorana Marina i Sašu Pribičevića iz rovinjskog restorana Tekka, a pridružit će im se i vrhunski pastry chef nove generacije Luka Pavić.
Subota je rezervirana za čak tri uzbudljiva gastronomska putovanja. Večera nazvana La Dolce Vita u rovinjski Cap Aureo donijet će dašak Italije jer će večeru pripremati chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura, Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo, uz domaćina Jeffreyja J Vellu i pastry cheficu Teu Mamut.
U restoranu Adriatic maštoviti chefovski trio Joao Oliveira iz restorana Vista, Hrvoje Kroflin iz zagrebačkog restorana Mano2 i David Žefran iz slovenskog restorana Milka spojit će more i kopno kroz tematsku večeru Mare e monti. Restoran Wine Vault hotela Monte Mulini ugostiti mladog hrvatskog chefa iz restorana Nebo Denija Srdoča, slovenskog chefa Igora Jagodica iz ljubljanskog Strelca te predstavnika New Balkan Cuisine kulinarskog pokreta, Vanju Puškara iz Srbije.
Ulaznice za ova jedinstvena gastro iskustva već su u prodaji. Više informacija pronađite na www.weekendfoodfestival.com. Požurite, jer broj mjesta je ograničen!