Unatoč aktualnom globalnom trenutku i višemjesečnom lockdownu koji je najviše pogodio restoransku scenu, Gault&Millau Croatia uspio je zadržati kontinuitet. Izlazak vodiča uoči još jedne upitne sezone snažan je alat za promociju hrvatske gastronomije na inozemnom i domaćem tržištu. Pogotovo što je riječ o prestižnom vodiču s velikim međunarodnim kredibilitetom.
Monte - Lignja na šporko s blitvenom pogačicom na kremi od blitve.
„Bilo je teško. Morali smo produžiti rokove za nekoliko mjeseci, ali ni u jednom trenutku nismo htjeli odustati, jer smo svjesni da je Gault&Millau Croatia velika potpora hrvatskim restoranima, hotelima i ostalim ugostiteljskim objektima. Posebno u ovom trenutku, na samom početku turističke sezone, kad smo jedini svjetski vodič koji mjerodavno predstavlja i promovira hrvatsku gastronomiju i enologiju. Svi uvršteni restorani znaju da im je u ovih nekoliko godina Gault&Millau Croatia otvorio put prema kvalitetnijoj klijenteli kojoj je gastronomija važan motiv dolaska u destinaciju.
Monte - Zeljanica, špinat, buča, kozji sir (zeleno, vegeterijansko jelo)
Osim domaće publike, koja sve više prati zbivanja na gastronomskoj sceni, to posebno vrijedi za goste iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Belgije i, naravno, Francuske, koji slijede preporuke vodiča jer u njihovim zemljama Gault&Millau uživa veliku reputaciju“ - kaže Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau Croatia te dodaje da će u novom izdanju vodiča biti više od 400 restorana, POP lokala i vina, nešto više nego lani.
MONTE, mala pizza Margherita.
Svjesni da je ovo razdoblje prepuno izazova za ugostitelje, tim Gault&Millau Croatia želi ih ohrabriti, a hrvatske chefove poticati da zajedno s malim proizvođačima hrane i vina ostanu posvećeni jelima i namirnicama svoga kraja. Jedan od njih je i chef Danijel Đekić iz rovinjskog restorana Monte, dobitnik trofeja Chef godine Gault&Millau Croatia 2020. godine.
Više informacija o Gault&Millau Croatia nalazi se na web stranici https://hr.gaultmillau.com/.
MONTE amouse bouche