Najave 03. listopada 2018.

Hrvatski navijači na svom pivu i izvan Hrvatske!

medvedgrad pive
foto: Medvedgrad
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak šest točenih Medvedgrad piva očekuje navijače iz Hrvatske, kao i sve druge obožavatelje kvalitetnog crafta u Craft baru Dynamo u belgijskom Bruxellesu u četvrtak 4. listopada 2018. pred utakmicu zagrebačkog Dinama i RSC Anderlecht

U briselskom se kvartu St. Gilles u srpnju za vrijeme Svjetskog prvenstva u baru Dynamo po prvi puta točilo hrvatsko craft pivo iz tri naše pivovare: Medvedgrad, PriMarius i Nova runda.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Za ovaj hrvatski “tap takeover”, odnosno preuzimanje točionice, zaslužan je Tomislav Špoljarić, jedan od Hrvata zaposlenih u Bruxellesu koji je veliki entuzijast kad je riječ o craft pivu. Njegov je cilj bio okupiti hrvatsku zajednicu koja živi u Bruxellesu, pije hrvatska piva, sluša hrvatsku muziku i gleda nogomet, pogotovo ako je u blizini naša reprezentacija ili klubovi.

 | Author: Samir Cerić Kovačević foto: Samir Cerić Kovačević

Ivan Nauković, voditelj prodaje i marketinga Pivovare Medvedgrad na pitanje o tome što ovaj event znači za njihovu firmu rekao nam je sljedeće:

"Izuzetno smo ponosni što već drugi puta predstavljamo Medvedgrad u jednoj pivskoj zemlji kao što je Belgija. Planiramo posjetiti nekoliko pivovara, nešto naučiti, a možda i dogovoriti kolaboraciju s nekom pivovarom.“

 | Author: Medvedgrad foto: Medvedgrad


Uglavnom ovoga četvrtka kad Dinamo igra utakmicu Europa Lige u Bruxellesu protiv Anderlechta, u lokalu Dynamo - Bar de soif će se na točionicima točiti čak šest piva Pivovare Medvedgrad, (Zlatni medvjed, Baltazar, Fakin IPA te još poneko iznenađenje).

Organizator Tomislav Špoljarić nam je dan prije utakmice rekao sljedeće:

Kako je prošlo prvo druženje?
Prvo druženje je prošlo izvrsno. Reklamirali smo event u grupi Hrvati u Bruxellesu te je odaziv bio solidan, pogotovo što je tap take over bio za vrijeme svjetskog prvenstva. Odabir piva je pao na 3 pivovare - Medvedgrad, Nova Runda i PriMarius. Medvedgrad zbog svoje kvalitete, tradicije i pregršt stilova, Nova Runda zbog svojih hoppy piva te PriMarius zbog promocije jednog malog hrvatskog pivara koji možda ne bi u skorije vrijeme završio na belgijskoj sceni. Točili smo 15 svježih piva koja su odlično primljena od strane hrvatske i belgijske publike.

Što očekujete od ovog eventa?
Moja očekivanja nisu nešto prevelika, lijepo je vidjeti navijače voljenog kluba i nazdraviti s njima. Bitno je da se skupimo, podružimo te krenemo prema stadionu. Moram napomenuti da je ideja o organizaciji eventa spontano pala na Beeryard festivalu ove godine. Dobre ideje se rode dok se pije dobro pivo (smijeh)...

Hoće li to prijeći u stalnu naviku?
Nadam se da hoće. Nije Belgija jedino mjesto gdje se na najbolji način mogu promovirati hrvatska piva, tako da mi je u planu organizirati Croatian tap takeover u Hoppy corneru u Parizu ove godine te u Edinburghu početkom sljedeće u jednom od pubova 6° Northa. Smatram da je to najbolji način da se reklamira Hrvatska te da se podrže craft pivari.

Koja je cijena piva?
Piva se prodaju od 3,8 eura do 4,5 eura za 0,3 L. Za četvrtak ćemo staviti promo cijenu od 3,8 eura do 4,5 Eura za 0,5 L

Jede li se nešto hrvatsko u Dynamu, ili samo belgijsko?
U Dynamu nema hrane, ponekad za određeni event organiziramo food truck. No, tko je gladan neće imati problema, pošto je kvart prepun restorana.

Nakon utakmice, od ostalih mjesta u Bruxellesu gdje se okupljaju hrvatski navijači, možete posjetiti i novootvoreni istarski restoran Maison d’Istrie, hrvatski vinski bar Bois Tranquile, dok malonogometni klub Croatia Bruxelles organizira gledanje utakmica u baru Casa Mundial. A možete i natrag u Dynamo, ne sumnjamo da su ljudi iz Medvedgrada pripremili dovoljne zalihe svojih sjajnih piva!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.