Splićanima omiljeno i sada već tradicionalno gourmet druženje, Split Spring by Staropramen vraća se 6. godinu zaredom i to ove godine u Ulici kralja Tomislava, ispred Galerije umjetnina, ili kako neki Splićani opisuju tu lokaciju - ispred Mista. Od 23. svibnja do 1. lipnja, tijekom deset dana konačno će Splićani, ali i brojni turisti moći uživati u ovoj svima omiljenoj manifestaciji.
10 omiljenih splitskih ugostitelja
Čak 10 omiljenih splitskih ugostitelja pripremat će vrhunski street food, ali očekuju nas i nastupi splitskih DJ-a te live glazbenu nastupi. Posjetitelje očekuje i chill zona, zona za čitanje, Bestie kutak za udomljavanje ljubimaca, ali i neke dnevne aktivnosti poput slikarskih radionica, te humanitarna akcija.
U svojih 5 dosadašnjih izdanja pokazao je kako su Splićani željni ovakvih manifestacija. Osim toga, Split je pokazao kako je njegov festivalski street food promišljeniji i kreativniji nego igdje drugdje pa ćemo tako ove godine ponovo uživati u specijalitetima Artičoka koje priprema njihov chef Stipe Šušnjara, tu je i novootvoreni bistro Hoba koji svoju jela bazira na hobotnici, zatim Uje koje nam iz godine u godinu donosi odlične mediteranske specijalitete.
Promišljena ponuda
Tu je i chef Ivan Temšić uime svojih eVala restorana, a na Split Springu sudjeluje i popularno Misto ispred kojeg se festival i odvija. Tu je i Pigeria Gudin kao novo ime splitske gastronomske scene te Biberon. Novo ime na festivalu je i Sexy Cow, poznat po svojim savršenim tortillama za koje se uvijek čeka u redu, kao i bistro Toč, a tu su i Ferdinand knedle koje će pobrinuti za ponudu slatkog.
Uz sve to idealno će pasati hladni Staropramen ili ledeni koktel na bazi Hendricksa. Što će se točno kuhati na kojoj kućici saznat ćemo u narednim danima. Jedno je sigurno, Split na 10 dana postaje gastronomski 'centar svita'.