Najave 106 prikaza 07. listopada 2019.

Jelovnik novootvorenog Ambara potpisuje Mate Janković

Restoran Ambar
gastro postao gastro.24sata.hr
Rastoke dobivaju upečatljiv, novi restoran uz Napoleonov magazin. Služit će se najbolja domaća hrana, a jelovnik je osmislio Mate Janković

Brašno iz rastočkih mlinova, basa, jogurt i sirevi iz Rakovice, potom med iz Cetingrada, rakije i likeri iz Slunja, pastrva iz Gacke, lički krumpir, kobasice od goranske divljači i domaća vina dobili su stol kakav zaslužuju na savršenoj lokaciji – u Restoranu Ambar koji se smjestio uz Napoleonov magazin, a povrh Rastoka i dvaju rijeka, koji zajedno čine jednu od najljepših vizura u Hrvatskoj.

Restoran Ambar danas je za uzvanike otvorila slunjska tvrtka Kordun d.d., a od sutra je otvoren za sve goste. Jelovnik koji je pun kvalitetne, iskrene hrane spravljene od domaćih namirnica potpisuje poznati chef Mate Janković, a kuhinju restorana vodi Ivan Martinović.

 | Author: Restoran Ambar Restoran Ambar

Ambar je tek prva faza velikog projekta kojega je osmislio Mile Turkalj, godinama prvi čovjek slunjske tvrtke Kordun. Odlazeći u mirovinu realizirao je otvorenje restorana u koji su uložili 7,3 milijuna kuna. No, to je tek početna faza puno šire priče. Cilj je izgraditi kamp, odnosno turističko naselje, te sanirati i zaštititi zidine Napoleonova magazina. Time bi se kreiralo jedinstveno mjesto za razna kulturna i zabavna događanja, a sadašnji prolaznici kroz Slunj bi postali gosti koji imaju razlog za ostati nekoliko dana u ovom pitoresknom gradiću.

„Želimo biti najbolji restoran na području od Zagreba do morske obale. Kad netko uđe u Karlovačku županiju, treba znati da u Ambaru mogu dobiti najbolju domaću hranu. Povezujemo se s domaćim proizvođačima hrane i želimo ih uvesti što više u naš restoran. Budući da još ponuda u ovom kraju nije još tako izdašna, od sljedeće godine imat ćemo i svoj vrt. Naš koncept za Ambar je vrlo jednostavan: kvalitetna usluga, još kvalitetnija hrana i to sve na jedinstvenoj lokaciji“, poručila je Katarina Turkalj, članica uprave tvrtke Kordun d.d.

 | Author: Restoran Ambar Restoran Ambar

Mate Janković, kulinarska zvijezda koja je pomagala izvući ono nabolje iz lokalnih namirnica i kulinarske tradicije, pozvao je sve putnike da svrate u Ambar:

„U Ambar trebate doći probati autentičnu i poštenu hranu. Nudimo pole od krumpira s basom, domaće otkošteno pile s restanim krumpirom i salatom, domaću pastrvu s krumpir salatom, ali i lički klasik – janjetinu. Gdje sve to još možete naći? Usto, boravit ćete u predivnom ambijentu, u biti jedinstvenom… I sve to za posve prihvatljivu cijenu. Mislim da su Rastoke i obrok u Ambaru dobar povod da se vratite na Staru cestu i izbjegnete preskupi autoput. Bit će to dvostruki dobitak!“

 | Author: Restoran Ambar Restoran Ambar

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.