Najave 05. studenoga 2017.

Kuda na Martinje? Imamo više ideja!

martinje-u-zagrebu.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne znate gdje biste proslavili ovaj praznik hedonizma? Mi znamo i zato vam dajemo savjete

Bicko, Stara karlovačka 24

Bicko je po drugi puta spojio dva lijepa tradicionalna događaja u jedan, kako bi uz krštenje mladog vina mogli vratiti i tradiciju kolinja, te pokazati kako su se nekad radili čvarci i kobasice. Sve vrijeme događanja će Vas zabavljati tamburaška nakupina, po mnogima, najboljih slavonskih tamburaša uz neponovljivog Igora Gregurića - Gregu na harmonici.


PROGRAM
17.00 - početak programa.
Mesari će pred gostima trančirati svinju i od nje raditi čvarke, češnjovke i druge mesne delicije koje će se taj dan i idućih dana naći na jelovniku restorana Bicko. Za vrijeme održavanja kolinja gosti će moći samostalno peći kobasice na otvorenoj vatri. Poslužit će se i svinjska mast na kruhu s paprikom.
20.00 - početak Bickove "Martinjske večere" - švedski stol
21.00 - ceremonija krštenja mladog vina, Biškup Milan Ivančić

 | Author: Facebook foto: Facebook

MARTINJSKI MENU
Predjelo: špek, kulenova seka, tlaćenica, čvarci i sir s vrhnjem
Glavna jela: krvavice, češnjovke, turopoljska patka s mlincima, kuhani buncek, dinstano zelje, restani krumpir......
Deserti: bučnica, turopoljski salamnjak (salenjak)
Piće: vino rinfuzno bijelo Jarec - Kure i crno Cabernet Sauvignon - Đakovačka vinarija
Ostala pića po cjeniku restorana!
- cijena uz rezervaciju - 180.00 kn
- na dan događanja - 200.00 kn
Rezervacije uz uplatu na šanku restorana, dodatni upiti na telefon: 091 519 3669 Ivica Kovačević, voditelj

Stara Preša, Šenkovec

Slika govori - sve riječi!

 | Author: Facebook foto: Facebook

V subotu, 11. 11. 2017. leta vu izletište „Vina Kos-Jurišić“ došel bu sveti Martin!

 | Author: Facebook foto: Facebook

On ga bu krstil, ti ga buš pil! Ceremonijal martinjske špelancije i krštenja mošta vodil bude preštimani biškup Borko uz pratnju glazbenih sastava Hobby band i grupe Par Nepar koji se budu cijelu večer brinuli o dobrom štimungu, a bogata martinjska večera uključuje:

Kupica dobrodošlice
Vinogradarska juha
-punjena martinjska raca z mlincima, zelena šalata
-domaće pečenice i krvavice z restanim krumpirom i ječmenom kašom
-dimljeni svinjski buncek z kiselim zeljem i palentom
Zapečeni štrukli
Domaći naresci z kleti: sir, kobase, šunka, ukiseljeno grozdje, namaz od špeka...


Cijena po osobi s uključenim vinom 180 kn, informacije i rezervacije na tel 01/2061-808 ili tzg@zelina.hr

 | Author: Facebook foto: Facebook

Martinje kod Hažića

Volite Međimurje? Onda je ovo za vas! 

Gdje? U Vinskoj kući Hažić.
Kada? U subotu 11. studenog 2017. od 10:00 do 20:00...
Štrukle sa zeljem, pečeni kesteni i super ekipa "Like father like son"...

 

Solum vinarija

I još nešto u Westinu!

 | Author: Facebook foto: Facebook

Tu je i Bolfan vinski vrh

 | Author: Facebook foto: Facebook

I za kraj - Botaničar!

 | Author: facebook foto: facebook

Bouquet u Botaničaru je cool proslava Martinja na kojem ćete iz prve i totalno stručne ruke moći saznati kakve veze imaju buketi s vinom, što je bouquet u vinima, kakav je buke u Vinologovim vinima, te što ih čini tako pitkima i finima!

Što smo vam pripremili? Za vinski praznik imamo bouquet vinaÉclat  (Decanterom nagrađeni chardonnay, plavac mali i muškat žuti) te Lectus (malvazija, rajnski rizling, plavac). Nagrađivani poljički soparnik kao pratnja ovim moćnim vinima, savršeno će vas pripremiti na ludu zabavu uz glazbeni buket dvojice sjajnih DJ-jeva koji će se pobrinuti za vaše slušne užitke: tu su DJ Nicole (Reform ) i DJ Lovro (Sonus).  Uz umjetničku podršku Vinologove dizajnerice Martine Tomić objasnit ćemo vam zašto se nalaze zvijezde na Lectus vinima i kako ih je lako dosegnuti ispijajući ih. Vrhunska linija Éclat  - što znači sjaj ima razigrani crteži kao i bouquet vina, kao i dugotrajan retrookus.
 

Pažljivo s vinima i uživajte u Martinju!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.