Najave 09. rujna 2022.

Kuhače u ruke! Otvoren je natječaj za školarce u kojem pobjeđuje najbolji recept

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U tijeku je natječaj ''Budi chef škole'' pa sve školarce koji vole kuhati pozivamo da nam pošalju recept za omiljeno jelo sa zdravim namirnicama u obliku fotografije s receptom ili videa. Prijave traju do 12. rujna u 12 sati, a uključiti se mogu svi učenici osnovnih škola

Povratak u školske klupe i druženje s vršnjacima jedva su dočekali brojni školarci kojima želimo puno odličnih ocjena i, naravno, uspomena koje će pamtiti čitav život. A da bi učenje proteklo čim bolje, važna je i zdrava prehrana. Redovitim unosom uravnoteženih i nutritivno bogatih obroka djeca će imati više energije za školske obaveze te više koncentracije i motivacije za učenje i sudjelovanje u školskim aktivnostima. Stoga je itekako važno što naša djeca jedu, kako kod kuće, tako i u školi.

Nije tajna da djeca preferiraju jela koja nisu primarno zdrava nego fina, no upravo tu uskaču maštovite kuharice iz školskih kuhinja i vještom pripremom zanimljivih recepata djeci nude zdrave namirnice u drugačijem ruhu. Kako bi i školarci mogli kreirati jelo koje će se uvrstiti u školski meni, osmišljen je novi projekt 24sata "Budi chef škole", namijenjen djeci u osnovnim školama. 

Projektom "Budi chef škole" želimo naglasiti važnost zdravih školskih obroka te na zabavan i kreativan način potaknuti učenike da jedu zdravu i nutricionistički uravnoteženu hranu. U projekt uključujemo đake, koji osmišljavaju zdrave i ukusne školske obroke, te stručnjake za prehranu kako bismo bili sigurni da su odabrani recepti nutricionistički uravnoteženi. Ovim se projektom djeci omogućuje i maksimalna kreativnost u pripremi jela koja bi željeli imati za ručak u školskoj kuhinji.

Pošalji nam svoj zdravi recept!

Pozivamo osnovnoškolce i njihove roditelje da podijele s nama recept svog omiljenog jela sa zdravim namirnicama i možda baš njihovo jelo bude na meniju školske kuhinje! 

Za prijavu na natječaj potrebno je da dijete svoje omiljeno jelo osmisli i pošalje u formatu snimljenog videa cijelog procesa pripreme i spravljanja obroka ili fotografije uz popratni tekst s receptom. Prijaviti se mogu svi polaznici osnovnih škola širom Hrvatske, a rok za slanje recepata je 12. rujna do 12 sati. 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Dođi s frendovima na veliki party u parku Rougemarin

Tročlani će žiri u sastavu ravnateljica O.Š. Gustav Krklec Marija Luković, nutricionistica Sandra Krstev Barać i chef restorana Rougemarin Marin Medak odabrati one najbolje, a finalisti će svoje kulinarsko umijeće predstaviti na sjajnom završnom eventu koji će biti u popularnom zagrebačkom parku Rougemarin 18. rujna, gdje sve posjetitelje očekuje bogat program, super zabava, kušanje jela i cooking show.

Finalistima će u spravljanju jela pomagati uz Marina Medaka i drugi poznati chef Mario Mihelj, a o pobjedničkom jelu odlučit će žiri sastavljen od učenika Osnovne škole Gustav Krklec. Upravo će se pobjedničko jelo naći na meniju školske kuhinje O.Š Gustava Krkleca u Zagrebu!

Prijavi se ovdje

 | Author:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.