Povratak u školske klupe i druženje s vršnjacima jedva su dočekali brojni školarci kojima želimo puno odličnih ocjena i, naravno, uspomena koje će pamtiti čitav život. A da bi učenje proteklo čim bolje, važna je i zdrava prehrana. Redovitim unosom uravnoteženih i nutritivno bogatih obroka djeca će imati više energije za školske obaveze te više koncentracije i motivacije za učenje i sudjelovanje u školskim aktivnostima. Stoga je itekako važno što naša djeca jedu, kako kod kuće, tako i u školi.
Nije tajna da djeca preferiraju jela koja nisu primarno zdrava nego fina, no upravo tu uskaču maštovite kuharice iz školskih kuhinja i vještom pripremom zanimljivih recepata djeci nude zdrave namirnice u drugačijem ruhu. Kako bi i školarci mogli kreirati jelo koje će se uvrstiti u školski meni, osmišljen je novi projekt 24sata "Budi chef škole", namijenjen djeci u osnovnim školama.
Projektom "Budi chef škole" želimo naglasiti važnost zdravih školskih obroka te na zabavan i kreativan način potaknuti učenike da jedu zdravu i nutricionistički uravnoteženu hranu. U projekt uključujemo đake, koji osmišljavaju zdrave i ukusne školske obroke, te stručnjake za prehranu kako bismo bili sigurni da su odabrani recepti nutricionistički uravnoteženi. Ovim se projektom djeci omogućuje i maksimalna kreativnost u pripremi jela koja bi željeli imati za ručak u školskoj kuhinji.
Pošalji nam svoj zdravi recept!
Pozivamo osnovnoškolce i njihove roditelje da podijele s nama recept svog omiljenog jela sa zdravim namirnicama i možda baš njihovo jelo bude na meniju školske kuhinje!
Za prijavu na natječaj potrebno je da dijete svoje omiljeno jelo osmisli i pošalje u formatu snimljenog videa cijelog procesa pripreme i spravljanja obroka ili fotografije uz popratni tekst s receptom. Prijaviti se mogu svi polaznici osnovnih škola širom Hrvatske, a rok za slanje recepata je 12. rujna do 12 sati.
Dođi s frendovima na veliki party u parku Rougemarin
Tročlani će žiri u sastavu ravnateljica O.Š. Gustav Krklec Marija Luković, nutricionistica Sandra Krstev Barać i chef restorana Rougemarin Marin Medak odabrati one najbolje, a finalisti će svoje kulinarsko umijeće predstaviti na sjajnom završnom eventu koji će biti u popularnom zagrebačkom parku Rougemarin 18. rujna, gdje sve posjetitelje očekuje bogat program, super zabava, kušanje jela i cooking show.
Finalistima će u spravljanju jela pomagati uz Marina Medaka i drugi poznati chef Mario Mihelj, a o pobjedničkom jelu odlučit će žiri sastavljen od učenika Osnovne škole Gustav Krklec. Upravo će se pobjedničko jelo naći na meniju školske kuhinje O.Š Gustava Krkleca u Zagrebu!