Najave 28. prosinca 2022.

Kuhanjem pomažu osobama s invaliditetom

Ozren Kanceljak
Ozren Kanceljak pripremio je kambodžanski chicken amok foto: Matija Habljak/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Svakog četvrtka na Adventu na Europskom trgu, uz dobru zabavu, čeka te i vrhunska hrana koja se kuha s plemenitim ciljem - pomoći Udruzi UNUO da organizira prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid's Spoon. Prošli tjedan kuhali su Gastronomadi i Ozren Kanceljak, a ovaj tjedan kuhaju Tihomir Krklec - Afrika, chef Mario Mandarić i Jazz i Joško Šarić. I zato - dođi na Europski trg i podrži ih!

Odlična hrana i zadovoljni osmijesi, što nam više treba u ovo vrijeme blagdana i brojnih slavlja? A još ako se kuha u humanitarne svrhe – gdje ćeš bolje! Upravo je tako svaki četvrtak tijekom Adventa na Europskom trgu gdje se jako fino kuha, a prikupljeni novac ide Udruzi UNUO koja želi kupiti food truck kojim bi njezini korisnici obišli 27 zemalja Europske unije te u njima pronašli sudionike prvog europskog gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon koje će se održati u Zagrebu.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Gastronomadi foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prošli tjedan na Europskom trgu upravo tim povodom održao se nesvakidašnji kulinarski dvoboj Diners Club Cooking Duel – s jedne strane bili su Gastronomadi, a s druge prekaljeni gastro znalac, ljubitelj fine hrane i odličan DJ Ozren Kanceljak Kanca.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Slasna jela - teleći orzoto s gljivama i chicken amok foto: Matija Habljak/PIXSELL

Gastronomadi Pantelija Pekić, Paško Nokaj i Robert Horvat, predvođeni osnivačem Gastronomada Robertom Riplijem pripremili su teleći orzoto sa sotiranim gljivama i porilukom te mladim kozjim sirom i sirom grana padano. Njihovo jelo se razgrabilo, a kako i ne bi kad je bilo tako fino, a i momci su ga posluživali začinjeno najboljim začinom, svojim radosnim osmijesima.

“Kad god kuhamo, kuhamo s ljubavlju. U ovakvim situacijama to je posebno izraženo, srce nam je puno”, poručili su Gastronomadi.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Sva jela odmah su se razgrabila foto: Matija Habljak/PIXSELL

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Sav prikupljen novac ide za Udrugu UNUO foto: Matija Habljak/PIXSELL

S druge strane u kulinarskom dvoboju našao se Ozren Kanceljak koji je pripremio svoj omiljeni specijalitet - chicken amok, kambodžanski blagi curry od piletine, koji je oduševio posjetitelje na Europskom trgu. Ovaj veliki gastroznalac te voditelj na Yammat.fm-u svojim je jelom na Advent donio dašak egzotike, a nakon kuhanja zauzeo je DJ pult i odličnom glazbom rasplesao okupljene.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Zadovoljne mušterije foto: Matija Habljak/PIXSELL  | Author: Matija Habljak/PIXSELL Jelo stoji simboličnih 50 kuna foto: Matija Habljak/PIXSELL

U četvrtak 29. prosinca od 16.30 sati čeka nas veliko finale Diners Club Cooking Duela na Europskom trgu. S jedne strane gastro dvoboja kuhat će će Tihomir Krklec - Afrika koji se nedavno oprostio od natjecanja u hrvatskom izdanju ‘MasterChefa i njegov gost, splitski chef Mario Mandarić.

 | Author: Novatv Tihomir Krklec - Afrika foto: Novatv

 | Author: Novatv Chef Mario Mandarić foto: Novatv

Njihova ‘protivnici’ bit će Jazz (Jasmina) i Joško Šarić iz prošlogodišnjeg finala showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!. Chef Mario Mandarić pripremat će svoju popularnu vege verziju wontona, dok Jazz i Joško za ovu prigodu na Europskom trgu posjetiteljima kuhaju fritule od bakalara s povrtnom salatom.

 | Author: RTL Jazz i Joško Šarić foto: RTL

Sva prikupljena sredstva od kupljenih jela u svih pet Diners Club Cooking Duela doniraju se u Centar UNUO za kulinarsku edukaciju osoba s invaliditetom. tj. za kupnju food trucka s kojim bi UNUOvci mogli obići 27 država članica EU, vratiti se s 54 europska polufinalista i organizirati prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon koje će se 2023. godine održati u Zagrebu. I zato - dođi na Europski trg i podrži ovu plemenitu akciju!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.