Najave 12. ožujka 2024.

Lemongarden i Konoba Kala novi su članovi JRE Hrvatska

JRE Hrvatska
Novi članovi udruge JRE Hrvatska su Hotel Lemongarden i Konoba Kala s Brača foto: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska
gastro postao gastro.24sata.hr
Održan je godišnji press event udruge JRE Hrvatska koja okuplja ponajbolje hrvatske restorane. Predstavljeni su nadolazeći projekti za 2024. godinu te dva nova člana - Hotel Lemongarden i konoba Kala s Brača!

Prošli tjedan u zagrebačkom restoranu Dubravkin put, jednom od dugogodišnjih članova udruge JRE Hrvatska, održan je press event udruge na kojem su predstavljeni novi članovi, novi partneri te su najavljeni eventi i aktivnosti udruge u ovoj godini.  

Ove godine udruzi JRE Hrvatska pridružila su se dva gastronomska dragulja s otoka Brača - Hotel Lemongarden čiju kuhinju vodi Ante Udovičić, te Konoba Kala koju predvodi sjajan mladi chef Dino Šeparović.

JRE Hrvatska | Author: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska JRE Hrvatska foto: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska JRE Hrvatska | Author: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska JRE Hrvatska foto: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska

Chefovi udruge JRE Hrvatska uskoro putuju u Pariz

Udruga restorana JRE (Jeunes Restaurateurs d'Europe) osnovana je 1974. godine u Francuskoj te ove godine slavi 50. rođendan! Osim Hrvatske, obuhvaća i nacionalne JRE udruge uz drugih europskih zemalja - Njemačke, Austrije, Belgije, Španjolske, Francuske, Irske, Italije, Nizozemske, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije, Slovenije, Švicarske te Australije. 

U povodu velike obljetnice JRE organizira veliki kongres u Parizu koji će se održati 7. i 8. travnja. Na kongresu u Parizu, predstavnici hrvatskog JRE-a predstavljat će hrvatsku gastronomiju, a neki su u konkurenciji i za važne nagrade (primjerice, Marko Gajski iz restorana LD kandidat je za chefa/talent godine!). S hrvatskim chefovima u Pariz idu i mali proizvođači Chiavalon (maslinova ulja), Karlić (tartufi), Taman Chocolates i vinarija Coronica!

JRE Hrvatska | Author: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska JRE Hrvatska foto: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska JRE Hrvatska | Author: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska JRE Hrvatska foto: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska

Što nas sve čeka u 2024. godini

Na press eventu udruga JRE Hrvatska najavila je niz projekata za 2024. godinu među kojima se ističu Chefs at sea, Passion week with Mastercard, masterclassevi u Miele experience centrima te Talent and passion!

Tijekom eventa imali smo prilike kušati i JRE Chiavalon maslinovo ulje, koje su dan prije članovi udruge birali i odabrali za svoje restorane. Svake godine biraju se, naime, uzorci s partnerima Chiavalon i Kozlović, te članovi odlučuju koje ulje i vino odabrati za JRE proizvode koji se mogu nabaviti jedino kod Chiavalona u kušaonici maslinovih ulja i u vinariji Kozlović te u svim restoranima članovima udruge JRE Hrvatska. Osim ulja i vina, udruga je prošle godine kreirala i novi brand – JRE Old pilots votku!

JRE Hrvatska | Author: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska JRE Hrvatska foto: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska JRE Hrvatska | Author: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska JRE Hrvatska foto: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska

Udruga JRE Hrvatska broji 15 restorana, a popis restorana donosimo u nastavku:

  • DUBRAVKIN PUT
  • KORAK
  • MONTE
  • SAN ROCCO
  • BADI
  • NAVIS
  • ZIJAVICA
  • PLAVIPODRUM
  • BOŠKINAC
  • FOŠA
  • KONOBA PELEGRINI
  • KONOBA BOBA
  • LEMONGARDEN
  • KONOBA KALA
  • LEŠIĆ DIMITRI

JRE Hrvatska | Author: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska JRE Hrvatska - Marko Gajski i Vjeko Bašić foto: Mateja Vrčković/JRE Hrvatska

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.