Najave 03. listopada 2025.

Luka Džamarija preuzeo kuhinju restorana Cantilly

cantilly, luka džamarija
Talentirani mladi chef Luka Džamarija odsad kuha u samoborskom restoranu Cantilly
foto: John Pavlish, Tin Meze
Imamo super vijest za sve gurmane: mladi talentirani chef Luka Džamarija odsad vodi kuhinju samoborskog restorana Cantilly, gdje kuha promišljena i sezonska jela

Ako ove jeseni tražiš mjesto gdje se fine dining susreće s toplinom domaće kuhinje, trebaš samo skoknuti do Samobora. Tamo, tik iznad centra, u zelenilu povijesne vile iz 1918., smjestio se restoran Cantilly Garden, koji predstavlja pravi mali gastronomski bijeg iz svakodnevice.

Nedavno je kuhinju restorana Cantilly preuzeo mladi chef Luka Džamarija, čiju sam karijeru mogla pratiti u domaćim restoranima poput Rougemarina, Mareda, Marblea..., a okušao se i Michelinovim restoranima te restoranu luksuznog resorta Anantara u Omanu. Danas je Luka, sa svojih 25 godina, jedan od najmlađih executive chefova u Hrvatskoj, a samoborski Cantilly mjesto je koje je odabrao za nastavak svoje obećavajuće karijere.

cantilly Možda vas zanima... Cantilly Garden Restaurant slastan je spoj povijesti, prirode i održivosti Najave

U Cantillyju je chef Džamarija kreirao novi jesenski meni, evo što sam kaže o njemu:

“Ideja je bila spojiti boje i okuse jeseni sa samoborskom tradicijom i vrhunskim sezonskim namirnicama. Sve to uz dašak modernih tehnika i s puno poštovanja prema prirodi i domaćim OPG-ovima".

cantilly, luka džamarija | Author: John Pavlish, Tin Meze Cantilly - chef Luka Džamarija i njegov tim foto: John Pavlish, Tin Meze cantilly, luka džamarija | Author: John Pavlish, Tin Meze Cantilly - novi jesenski meni foto: John Pavlish, Tin Meze

Okusi jeseni na tanjuru

Jesenski meni koji potpisuje chef Luka Džamarija prava je posveta sezoni. Od prvog do zadnjeg slijeda – sve miriši na jesen. Za početak? Marinirana jadranska riba s agrumima i ikrom pastrve, slijedi ragu od srnetine s domaćim njokima i prahom od malina. Za glavno jelo tu je file od jelena s bučom i demiglaceom od šljive.

Povrće? Ovdje ima glavnu riječ

Vegetarijanci u restoranu Cantilly nisu zaboravljeni. Dapače – povrće u Cantillyju ima zvjezdani status. Poriluk u više tekstura ili mrkva interpretirana na 4 načina pokazuju koliko jednostavne namirnice mogu biti uzbudljive kad ih vodi prava ruka.

cantilly, luka džamarija | Author: John Pavlish, Tin Meze Cantilly - novi jesenski meni foto: John Pavlish, Tin Meze cantilly, luka džamarija | Author: John Pavlish, Tin Meze Cantilly - novi jesenski meni foto: John Pavlish, Tin Meze cantilly, luka džamarija | Author: John Pavlish, Tin Meze Cantilly - novi jesenski meni foto: John Pavlish, Tin Meze

cantilly, luka džamarija | Author: John Pavlish, Tin Meze Cantilly - novi jesenski meni foto: John Pavlish, Tin Meze cantilly, luka džamarija | Author: John Pavlish, Tin Meze Cantilly - novi jesenski meni foto: John Pavlish, Tin Meze

Slatki kraj s dozom nostalgije

Deserti su prava mala čuda – od crumblea od pečenih jabuka i šljiva sa sladoledom od cimeta (totalni comfort food!) do lagane jesenske Pavlove sa sezonskim voćem. A tu je i pravi hommage Samoboru – moderna verzija šnenokli s bermetom koja vas vodi ravno u bakin dnevni boravak, ali s twistom.

Dva slasna degustacijska menija

Za one koji žele probati sve, tu su dva degustacijska menija – Garden, koji slavi vrt i povrće, te Land, za ljubitelje mesa i ribe. Uz svaki slijed ide i izvrsna vinska pratnja, budući da vinska karta u Cantillyju sadrži više od 450 etiketa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.