Najave 13. listopada 2023.

Ma tko bi odbio večeru koju priprema Melkior Bašić?!

Chef Melkior Bašić
Chef Melkior Bašić foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Večerom u River pubu na zagrebačkom Jarunu započela je turneja Staropramen večera s Melkiorom, koja se nastavlja 18. listopada u Makarskoj, Osijeku 25. listopada, Puli 8. i Rijeci 15. studenoga, a potom slijedi još jedna, finalna večera u Zagrebu 22. studenoga

U srijedu je održana prva  kojom je započeo novi ciklus Staropramen gastro turneje. Poznati chef Melkior Bašić predstavio je novi jelovnik koji sljubljuje okuse vrhunskih namirnica sa Staropramen pivom i to na oduševljenje gostiju koji su se okupili u modernom i elegantnom ambijentu River puba na zagrebačkom Jarunu.

Karte za prvu večeru su planule, a pohvale su stizale sa svih strana. Za tu prigodu posebno kreiran jelovnik među prvima su kušali i gastro influenceri poput Marije Mazalin, Darka Debića, Kristine Štrige i Darka Kontina.

 | Author: Press Staropramen večera by Melkior Bašić foto: Press  | Author: Press Staropramen večera by Melkior Bašić foto: Press

“Hvala Staropramenu što me pozvao da budem dio ovog projekta. Atmosfera je na prvoj večeri bila izvrsna i drago mi je da se gostima svidio jelovnik za koji je pivo bilo glavna inspiracija.

Uvijek kod kreiranja jela pazim da su namirnice kvalitetne i svježe i da donesem na tanjuru nešto novo, drugačije, kao što je to večeras primjerice bio pire od kokica. Kroz razgovor s ljudima sam saznao da im je upravo taj pire bio najzanimljiviji i čini mi se da su ljudi bili zadovoljni”, komentirao je chef Melkior Bašić.

 | Author: Press Chef Melkior Bašić foto: Press

Večera se sastojala od 3 ukusna slijeda. Za predjelo je servirana mekana trgana svinjetina u kombinaciji s ukiseljenom mrkvom i daikonom, svježim krastavcem, mladim lukom, korijanderom i drobljenim kikirikijem u mekanim bunsima. Za glavno jelo pripremljeni su sporo kuhani juneći obrazi u kombinaciji s ukusnom mrkvom pečenom u Staropramen pivu te spomenuti pire od kokica, a za zadnji slijed je kreiran čokoladni desert od whipped ganachea od mliječne čokolade, namelake od bijele čokolade, keks pralina, gela od marakuje i slane karamele.

 | Author: Press Staropramen večera by Melkior Bašić foto: Press

“Koncept Staropramen večere nije nov, naš cilj je surađivati s poznatim chefovima, kulinarskim stručnjacima da bismo pokazali kako se omiljeno pivo može poslužiti i konzumirati uz različita jela, ali i koristiti kao sastojak u pripremi hrane.

Ove godine će nam chef Melkior pokazati svoje kulinarsko umijeće i gurmanima diljem Hrvatske demonstrirati genijalan spoj hrane i Staropramen piva. Hvala Melkioru što nam se pridružio i što je već na prvoj večeri stvorio sjajnu atmosferu među ljudima te smo uvjereni da nas to čeka i u drugim hrvatskim gradovima”, rekla je Lara Nizić, Senior Manager za Premium & Beyond Beer brendove Zagrebačke pivovare.

 | Author: Abhishek Hajare/Unsplash Staropramen večera by Melkior Bašić foto: Abhishek Hajare/Unsplash

Sljedeća večera održat će se 18. listopada u Makarskoj, potom slijede Osijek 25. listopada, Pula 8. i Rijeka 15. studenog te finalna, još jedna večera u Zagrebu 22. studenog. Više informacija dostupno je na web stranici Staropramen večera s Melkiorom.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.