U srijedu je održana prva kojom je započeo novi ciklus Staropramen gastro turneje. Poznati chef Melkior Bašić predstavio je novi jelovnik koji sljubljuje okuse vrhunskih namirnica sa Staropramen pivom i to na oduševljenje gostiju koji su se okupili u modernom i elegantnom ambijentu River puba na zagrebačkom Jarunu.
Karte za prvu večeru su planule, a pohvale su stizale sa svih strana. Za tu prigodu posebno kreiran jelovnik među prvima su kušali i gastro influenceri poput Marije Mazalin, Darka Debića, Kristine Štrige i Darka Kontina.
“Hvala Staropramenu što me pozvao da budem dio ovog projekta. Atmosfera je na prvoj večeri bila izvrsna i drago mi je da se gostima svidio jelovnik za koji je pivo bilo glavna inspiracija.
Uvijek kod kreiranja jela pazim da su namirnice kvalitetne i svježe i da donesem na tanjuru nešto novo, drugačije, kao što je to večeras primjerice bio pire od kokica. Kroz razgovor s ljudima sam saznao da im je upravo taj pire bio najzanimljiviji i čini mi se da su ljudi bili zadovoljni”, komentirao je chef Melkior Bašić.
Večera se sastojala od 3 ukusna slijeda. Za predjelo je servirana mekana trgana svinjetina u kombinaciji s ukiseljenom mrkvom i daikonom, svježim krastavcem, mladim lukom, korijanderom i drobljenim kikirikijem u mekanim bunsima. Za glavno jelo pripremljeni su sporo kuhani juneći obrazi u kombinaciji s ukusnom mrkvom pečenom u Staropramen pivu te spomenuti pire od kokica, a za zadnji slijed je kreiran čokoladni desert od whipped ganachea od mliječne čokolade, namelake od bijele čokolade, keks pralina, gela od marakuje i slane karamele.
“Koncept Staropramen večere nije nov, naš cilj je surađivati s poznatim chefovima, kulinarskim stručnjacima da bismo pokazali kako se omiljeno pivo može poslužiti i konzumirati uz različita jela, ali i koristiti kao sastojak u pripremi hrane.
Ove godine će nam chef Melkior pokazati svoje kulinarsko umijeće i gurmanima diljem Hrvatske demonstrirati genijalan spoj hrane i Staropramen piva. Hvala Melkioru što nam se pridružio i što je već na prvoj večeri stvorio sjajnu atmosferu među ljudima te smo uvjereni da nas to čeka i u drugim hrvatskim gradovima”, rekla je Lara Nizić, Senior Manager za Premium & Beyond Beer brendove Zagrebačke pivovare.
Sljedeća večera održat će se 18. listopada u Makarskoj, potom slijede Osijek 25. listopada, Pula 8. i Rijeka 15. studenog te finalna, još jedna večera u Zagrebu 22. studenog. Više informacija dostupno je na web stranici Staropramen večera s Melkiorom.