Nakon jednogodišnjih napornih priprema, nogometaš Hajduka Marko Livaja postao je i – samostalni ugostitelj, javlja Slobodna Dalmacija. Naime, tijekom proteklih godinu dana Marko je uz Marija Matijaševića, vlasnika kultnog splitskog restorana Duje na Gripama polagano ulazio u posao, no sada je samostalno preuzeo vođenje restorana.
Restoran Duje u rukama obitelji Matijašević nalazi se 31 godinu, a sada vodstvo preuzima Livaja sa svojom ekipom. Kako će se snaći u novom, ugostiteljskom poslu, tek je za vidjeti, no preuzeo je na sebe težak teret jer riječ je o mjestu koje je Splićanina jako priraslo srcu te su mnogi upravo u Duji slavili važne događaje u životu i uživali u opuštenim nedjeljnim ručkovima. Ono što je sigurno - prvo, od 1. kolovoza slijedi preuređenje restorana, a nakon toga doznat ćemo i kako je novi vlasnik Livaja zamislio koncept i hoće li išta mijenjati.
“Restoran Duje je već godinama jedan od vodećih splitskih restorana u izborima stručne gastronomske kritike i zadovoljnih posjetitelja. Dugogodišnje obiteljsko iskustvo, izbor najboljih namirnica i čuvane tajne pripreme stvorili su od Restorana Duje kultno mjesto splitske i hrvatske gastronomije.
Veliki izbor inovativnih i tradicionalnih hladnih i toplih predjela, s posebnim naglaskom na tjestenine, rižote, mesna i riblja jela pružaju mogućnost uživanja i najzahtjevnijim sladokuscima.
Tijekom godine ugošćujemo vrhunske hrvatske i inozemne majstore vrhunske kuhinje čime otvaramo nove horizonte u splitskoj gastronomiji. U pamćenju ostaju tjedni slavonske i zagorske kuhinje, tjedni jela s tartufima i posebna iznenađenja.
Uz vrhunski zalogaj ide i vrhunska kapljica tako da u našoj vinskoj karti možete pronaći najbolja dalmatinska i hrvatska vina uz pomni odabir međunarodne vinske scene”, stoji na web stranici restorana Duje čije je geslo – “s tradicijom i poštovanjem”.
„