Najave 27. travnja 2018.

Matija Bogdan na genijalan način najavio nove chefovske projekte

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
"Di kuham, di budem kuhal, kaj dalje, itd..", započeo je status na Facebooku naš chef Matija Bogdan.

"U slijedećih par mjeseci budem napravil dvije stvari za koje sam rekel da nema šanse nakon kaj sam se vratil iz Londona, al to tak ide, jebiga.

Prvo je to da za cca mjesec dana otvaram restoran. Radi se o fine dining restoranu sa 70-ak mjesta, terasa na bedemima, dio terase i chef's table na vrhu kule bedema. Korčula, Kanavelić. Čeka cijeli tim i mene brutalan posel. Ima već sad par mjeseci planiranja, logistike i organizacije iza nas. Radi se o pop up sezonskom restoranu kaj se pokazalo ko najteža varijanta projekta u smislu otvaranja restorana za koji hoćeš da bude na razini koju si si zamislil. Ovo je jebena škola – sve ide od nule; kaj sve treba, kolko vremena, para, truda zahtijeva otvaranje takvog restorana", potvrdio je insinuacije o projektu koji se već neko vrijeme kuha na Korčuli.

Nakon ovog projekta krajem ljeta radim drugu stvar za koju sam rekel da nikad, ali nikad ne budem napravil. Opet. Vraćam se u The Ledbury kod svog mentora Bretta Grahama. Ovaj put njemu s desne strane - na jednoj od najviših pozicija koja se moze steći u kuhinji. Kak se sve desilo? Kak i uvijek kod mene - negde sam cugal s ekipom i dobil poruku, ovaj put od Bretta, da me nazove čim im završi servis u Londonu. Mislil sam da je vezano uz posel koji mi je sređival u Maaemu, ali je razgovor počel: “Freddie (tak me u Londri zovu), trebam s tobom razgovarati o nečem kaj nije fer prema tebi… ”. Slijedil je razgovor da me treba natrag, a dok ti takvu poziciju ponudi neko ko je jedan od najboljih kuhara svijeta, znaš da bude uvijek stajal iza tebe kak je i upravo dokazal. Pozicija koju sam dobil se ne odbija, kaj buš! Makar to značilo odbijanje nekih drugih poslova – Maaemo, The Jane, A.T., Fat Duck...

Vidim ose na Korculi ovo ljeto, pred nama je ogroman projekt, a nakon toga još malo Londona, ne previše, ali malo još", završio je Bogdan.

Velika vijest za hrvatsku gastronomiju, a posebice za jednog mladog i upornog kuhara. Sretno Matija, vidimo se na Korčuli!

 

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.