Najave 12. studenoga 2023.

Matoš & mačke pripremaju slasni Advent

Matoš & mačke
Matoš & mačke foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Na novoj lokaciji, pješačkoj zoni u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici, nova blagdanska priča Matoš & mačke nudit će 10 adventskih kućica s prigodnom street food ponudom i tradicionalnim domaćim zimskim slanim i slatkim jelima i toplim i aromatičnim pićima

Centar Zagreba ove godine dobiva posve novu i drugačiju lokaciju u sklopu Adventa – novu pješačku zonu u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici. Tamo se, sa Strossmayerovog šetališta Gornjeg grada, seli poznati Caffe de Matoš gdje će od 29. studenoga pa sve do 7. siječnja osigurati jedinstvenu i zabavnu blagdansku priču pod nazivom Matoš & mačke.

Tradicionalni sezonski zalogaji, topli napitci, vrhunska zabava uz DJ nastupe i koncerte, bogati dječji program i još mnogo iznenađenja. Matoš & mačke garantiraju odličnu zabavu i još jednu sjajno uređenu gradsku urbanu božićnu bajku.

 | Author: Press Matoš & mačke foto: Press  | Author: Press Matoš & mačke foto: Press  | Author: Press Matoš & mačke foto: Press

Prepoznatljiv ugođaj starog Zagreba, koje već godinama njeguje manifestacija Caffe de Matoš, pretočit će se i u sam centar Zagreba. Neki novi, ali i već dobro poznati foto pointovi zasjat će u originalnom, veselom ruhu i mamiti prolaznike da se osvježe uz čašu nečega toploga i stvore nezaboravne uspomene s nove lokacije. Lampice, borovi, sitna rekvizita u retro stilu i prepoznatljiva matoševska scenografija, kao i niz novih detalja koji ostaju iznenađenje, novoj će lokaciji dati drugačiji ugođaj.

Simbioza Matoša i mačaka naslanja se naravno na tradiciju bogate ugostiteljske ponude pa će tako svima koji se upute na ovu lokaciju na raspolaganju biti 10 adventskih kućica s prigodnom street food ponudom i tradicionalnim domaćim zimskim slanim i slatkim jelima. A neće nedostajati niti toplih i aromatičnih napitaka.

 | Author: Press Matoš & mačke foto: Press  | Author: Press Matoš & mačke foto: Press  | Author: Press Matoš & mačke foto: Press

Kao i svake godine, tako je i ove na repertoaru uzbudljiv glazbeni program za najrazličitije ukuse - od jazza i funka pa do rocka i popa i pokojeg DJ iznenađenja.

Od 5. prosinca, svakog utorka i četvrtka čaga se uz live izvedbe domaćih, urbanih bendova među kojima su Gelato sisters, Elvis Sršen & Funkblasters, Toni.Drama, Tom & The Twisters, Anya Alu, La papa, Louise bend, Imagruva i drugi. Ostatak tjedna rezerviran je za druženje s kultnim domaćim DJ-ima Zozom, Bondžom, Gradeom i Primecom.

 | Author: Press Matoš & mačke foto: Press

Ipak, Matoš & mačke nisu samo za odrasle! Adventska špica vikendima prijepodne pripada mališanima jer ih na pozornici čekaju dječje predstave, radionice, facepainting, disco i razna iznenađenja, a za njih će biti organiziran i najluđi doček Nove godine u podne 31. prosinca.

No doček Nove 2024. za odrasle, uz DJ Primeca, ne propušta se! Advent kod Matoša traje sve do 7. siječnja 2024., a više informacija o programu, koncertima i radnom vremenu pratite na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

 | Author: Press Matoš & mačke foto: Press

 | Author: Press Matoš & mačke foto: Press

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.