Najave 10. svibnja 2024.

Međimurci u Zagrebu najavili manifestaciju Urbanovo

urbanovo, međimurci u zagrebu
Društvo Međimuraca u Zagrebu najavilo Urbanovo 2024.
foto: Press
Središnji događaj Urbanova je Festival pušipela od 17. do 19 svibnja, no dio manifestacije je i Gurman tjedan te Otvoreni podrumi

Ponosni na svoj kraj, Društvo Međimuraca u Zagrebu u suradnji sa Udrugom vinogradara i vinara Hortus Croatiae i Međimurskom županijom najavilo je održavanje prestižne manifestacije Urbanovo 2024. Terasa Oio Vivo & Wine bara u Vlaškoj ulici u Zagrebu okupila je brojne članove i prijatelje Društva Međimuraca u Zagrebu koji su imali priliku upoznati te kušati vina međimurskih vinara i zajedno poslati poziv - "Dolazim na Urbanovo". 

Urbanovo 2024. Možda vas zanima... Sve je spremno za Urbanovo 2024. Najave

Ponosno promiču međimursku kulturu

"Kao zajednica koja njeguje i promiče međimursku kulturu u srcu Hrvatske, mi u Društvu Međimuraca u Zagrebu ponosni smo što možemo podržati ovu manifestaciju. Pozivamo sve naše članove, prijatelje, kao i širu javnost da posjete Međimurje i sami dožive raznovrsnost i bogatstvo koje naša regija nudi", rekao je predsjednik Društva Međimuraca u Zagrebu Matija Kikelj.

"Urbanovo nije samo festival vina, to je manifestacija koja Međimurje stavlja na vrh hrvatske turističke i kulturne karte. S bogatim programom koji počinje Međunarodnim ocjenjivanjem vina i kulminira Festivalom pušipela, Urbanovo nudi nešto za svakoga", dodao je Robert Horvat, predsjednik Udruge Hortus Croatiae.

urbanovo, međimurci u zagrebu | Author: Press Društvo Međimuraca u Zagrebu najavilo Urbanovo 2024. foto: Press urbanovo, međimurci u zagrebu | Author: Press Međimurska vina kušao je i slavni umjetnik Stephan Lupino foto: Press

Festival vina, gurmanski tjedan, otvoreni podrumi...

Najavu manifestacije podržao je i međimurski župan Matija Posavec koji je sve pozvao da posjete srce kontinentalnog turizma naše najrazvijenije županije.

Posjetitelje u Međimurju očekuje Gurman tjedan u restoranima koji sljubljuju lokalna jela s vrhunskim vinima, edukativne radionice o vinu, a manifestacija kulminira Festivalom pušipela koji započinje u petak, 17. svibnja, u Domu kulture u Štrigovi i trajat će do nedjelje, 19. svibnja.

Društvo Međimuraca u Zagrebu nastavlja sa svojim aktivnostima okupljanja zagrebačkih Međimuraca i promocijom rodnoga kraja, od kojih je sljedeća na redu tradicionalna Međimurska večerja koja će održati 17. svibnja u Riverside Golf Terenima u Zagrebu.

urbanovo, međimurci u zagrebu | Author: Press Društvo Međimuraca u Zagrebu najavilo Urbanovo 2024. foto: Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.