Najave 19. studenoga 2016.

Merlot i malvazija uz slasne zalogaje

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
ABECEDA FINIH ZALOGAJA autorski je projekt Marije Vukelić u okviru kojeg nudi sljubljivanje vina s jelima koja pašu po – abecedi li nekom drugom jezičnom ključu. Tako je sljubila svoje dvije ljubavi – riječi, jezike, lingvistiku s - enologijom i gastronomijom.

Spoj hrane i vina kreativan je i umjetnički trenutak, nekad nam daje i poetsku inspiraciju, podsjeća na lijepe trenutke, vraća nas u posebno stanje ugode (poput Prousta i madlenica) koje želimo vratiti i zadržati. Tako ćemo se u KloPIZZI MERLOT  poigrati s vinima na slovo M – merlot i malvazija vinarije  MEDEA, uz slasne zalogaje u kojima će biti višsetruko nagrađivani med OPG Rončević, nazočan u Zagrebu i na Danima meda od 22.-25.11. na Trgu Bana Jelačića. 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Jelovnik na slovo M

 

Rončević med od smilja & krasnarski sir

MALVAZIJA MONTIRON 2015

Pizzeta Merlot  & mlado maslinovo ulje Salvela

MEDEA MERLOT 2015

Tagliata s redukcijom aceta balsamica i meda od kadulje Rončević 

  PUNTA GRECA 2013

  Medenjaci Rončević

MEDICA RONČEVIĆ

 

Kroz Abecedu finih zalogaja vodit će vas Marija Vukelić uz stručnu pomoć dviju gošći, dviju Ivana - pčelarice IVANE RONČEVIĆ iz Sv. Jurja i enologinje IVANE PERIŠIĆ iz vinarije Medea. Rezervacije: pizzeria kloPIZZA MERLOT, Tkalčićeva 43, ZAGREB

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

OPG RONČEVIĆ, obiteljski je posao, u kojemu se njeguje  tradicionalno, seleće pčelarstvo i čuvaju košnice „Baračevke“ tipične za primorski kraj.  Na obližnji nenaseljeni otok Prvić na ispašu kadulje pčele se sele ribarskim brodom. Nose pojedinačno i ručno na negostoljubiv,kameniti predio otoka. Pčele se sele jer kraj ima izuzetnu bioraznolikost, a to omogućuje da na malom području od oko 30 km proizvedu do 5 sorti kvalitetnog meda.“

MEDEA d.o.o.  

Vinogradi Vinarije Medea prostiru se na 60 hektara crvene zemlje južne Istre, u okolici Medulina i Pule. Najvećim su dijelom zasađeni malvazija istarska i merlot, uz manje vinograde chardonnaya, terana, cabernet sauvignona i refoška. Mladi vinogradi su podignuti 2008., 2013. i 2015. godine, a malvazija istarska na položaju Montiron stara je 35 godina. U ponudi vinarije su dvije linije vina, od kojih je jedna linija Medea koju smo imali prilike kušati, a u drugu, premium liniju, ulaze Montiron i Punta Greca.

Pizzeria KLOPIZZA MERLOT pizzeria je u srcu Zagreba u Tkalčićevoj ulici. Vlasnici su izabrali ime „Klopizza“ jer u žargonu,  izgovorena riječ predstavlja hranu, obrok - dok u pisanom obliku sadrži riječ: pizza. Ponudom teže jednostavnosti, kvaliteti, originalnim i svježim namirnicama koje se nabavljaju s Dolca, ali i od provjerenih dobavljača, posebice bresaola i mozzarella di buffala koje se nalaze na pizzi MERLOT - sa sastojcima koji stižu iz Italije. „U životu su najjednostavnije stvari i najbolje stvari“  njihov je moto,  a „katkada  je prstohvat ( ljubavi i pažnje) začina dovoljan da to i shvatimo“.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.