Najave 07. listopada 2025.

Na Hvaru se od ljeta opraštaju tek iduće subote, kušanjem novih maslinovih ulja

Goodbye Summer, Hvar, maslinovo ulje
Goodbye summer - welcome olio nuovo
foto: Nikola Radovani
Zatvaranje ljeta na Hvaru uz mlado maslinovo ulje, fina vina i zalogaje poznatih blogerica Sandre Rončević i Tanje Pastuović Klaić

Ako tražiš savršeni gastro izlet s pogledom na maslinike, aromatične zalogaje i gutljaje mladog maslinovog ulja – rezerviraj u svojem kalendaru subotu 18. listopada kada je na rasporedu događanje 3. Goodbye summer - welcome olio nuovo. Mjesto radnje je kušaonica maslinova ulja Seca Eva Marija u Gdinju, na otoku Hvaru, od 15 do 21 sat, postaje središte hedonizma i slavlja prirode.

Pod motom “dobro nam došlo, novo ulje”, ova manifestacija zatvara uspješnu ljetnu sezonu u općini Jelsa i dočekuje prva svježe prešana ulja domaćih maslinara, uz sljubljivanje s vrhunskim vinima i mediteranskim delicijama.

Domaćin događanja je maslinarka Eva Marija Čurin, koja u svom masliniku i kušaonici okuplja goste na senzorno putovanje – od stabla do tanjura. Kušat će se nova ulja OPG-a Božić i Seca Eva Marija, usporediti s prošlogodišnjima, a stručnjaci će pomoći posjetiteljima da prepoznaju razlike u aromama i karakteru godišta.

Goodbye Summer, Hvar, maslinovo ulje | Author: Nikola Radovani Goodbye summer - welcome olio nuovo foto: Nikola Radovani Goodbye Summer, Hvar, maslinovo ulje | Author: Nikola Radovani Goodbye summer - welcome olio nuovo foto: Nikola Radovani

Blogerice, chef i divna maslinova ulja

Za potpuni gurmanski doživljaj pobrinut će se poznate food blogerice Sandra Rončević (O slanom i slatkom) i Tanja Pastuović Klaić (Cookam i guštam), koje će u suradnji s hvarskim chefom Krstom Barbićem (restoran Davor, Zavala) pripremiti kreativne mediteranske zalogaje.

U jelima će dominirati lokalne namirnice, mirisno bilje iz vrta Fjori Fora, a sve će biti sljubljeno s vinima autohtonih sorti poput bogdanuše, prča, pošipa, darnekuše i plavca malog – vina koje potpisuju najbolji hvarski vinari.

Ulaz je slobodan, ali broj mjesta ograničen – rezervacija je obavezna putem e-maila: evamcurin@gmail.com. U slučaju kiše, druženje se seli s terase u unutrašnjost kušaonice. Sve ostalo – ostaje isto: vrhunski doživljaj za istinske ljubitelje okusa i prirode.

Goodbye Summer, Hvar, maslinovo ulje | Author: Nikola Radovani Goodbye summer - welcome olio nuovo foto: Nikola Radovani Goodbye Summer, Hvar, maslinovo ulje | Author: Nikola Radovani Goodbye summer - welcome olio nuovo foto: Nikola Radovani

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.