Najave 23. srpnja 2024.

Na ljetnom Fuliranju hit su odlični kokteli i - Ice Crone

Fuliranje Summer Sunset
Fuliranje Summer Sunset
foto: Sandro Sklepić
Fuliranje Summer Sunset traje do 28. srpnja, te je odlična prilika svim Zagrepčanima i turistima za opušteno ljetno druženje na ležaljkama pod palmama, uz more odlične glazbe, neodoljivih zalogaja i nezaboravnih koktela

Fuliranje Summer Sunset, prvo ljetno izdanje popularnog Fuliranja na zagrebački je Trg Josipa Jurja Strossmayera donijelo morski ugođaj koji će trajati sve do 28. srpnja, a 8 kućica koje okružuju ovu ljetnu oazu u srcu metropole ponudom nas odvode na plaže iz djetinjstva, ali i destinacije na koje tek sanjamo otići.

Brojni odlični kokteli, fina hrana, ali i jedan hit ljetni desert Ice Crone... sve to nudi se na ovoj plaži u centru grada. Donosimo detalje ponude kao i naše preporuke.

Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Fuliranje Summer Sunset foto: Sandro Sklepić Fuliranje Summer Sunset Možda vas zanima... Plaža i osvježenje uz koktele u srcu Zagreba! Najave

Tko što toči

Landsky bar

Kroz posebno osmišljene koktele odvesti u bezbrižne dane djetinjstva na jadranskoj obali. Njihovi kokteli oda su zagrebačkim odmaralištima kao što su Stoimena u Crikvenici, Cvrčak u Dugoj Uvali, Zlatokrila na Velom Lošinju i Veli Jože u Savudriji.

Svakim vas gutljajem vode na putovanje kroz nostalgiju i okuse prošlih vremena, a njihovi iskusni barmeni rado će vam objasniti sve sastojke i tehnike koje koriste kao što su milkwash, fatwash, karbonizacija, razne infuzije i teksture inspirirane visokom kuhinjom.

Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Kokteli Landsky bara foto: Sandro Sklepić

Mojito & Corona bar

Miksaju čak 11 klasičnih koktela. U Havanu nas odvode klasičnim i s čak 4 voćna Mojita, u London pak ako naručite legendarni koktel Tom Collins koji je prava legenda postao u New Yorku. Poželite li pak u Meksiko, naručit ćete Palomu, također legendarni koktel s tekilom iz 19. stoljeća.

Dark and Stormy vas teleportira na Bermudu gdje je i nastao, a tu je i Saint Kety, osvježavajuće gorkasto piće s notama lavande i borovnice, te popularni Hugo i Aperol Spritzevi.

Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Ginglebells kokteli foto: Sandro Sklepić

Ginglebells

Imaju čak 23 koktela u ponudi - Mojito, London i Moscow Mule, Skinny Beach i Teragino Fusion, ali i fine ljetne kreacija kao što su Basil Smash, Passionfruit Mojito i Mango Spritz.

Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Fuliranje Summer Sunset foto: Sandro Sklepić

Tko što kuha

Ljetnom hedonizmu na Fuliranje Summer Sunsetu u svakom smislu pridonose i kućice s gurmanskim zalogajima - donosimo pregled njihove ponude...

Soho Sushi

Uz svoje poznate ručno rađene rolice Ebi Original, predstavljaju i novitet - Sohorrito. Radi se o inovativnom hibridu sushija i burrita, a u ponudi su tri vrste - pileći, tofu i s kozicama u tempuri. Tu su i već provjereni klasici: Premium Tempura Shrimp, Crispy Chicken Bowl te četiri vrste Mochi sladoleda.

Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Soho Sushi foto: Sandro Sklepić Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Novitet na Soho Sushi kućici - Sohoritto, spoj sushija i burrita foto: Sandro Sklepić

Mate Janković - Institut za burgere

Nude 3 nova smash burgera - Bacon Cheese, Onion Cheese i Pepper Cheese Smash.

Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Mate Janković donosi selekciju smash burgera foto: Sandro Sklepić

Tuk Tuk Express

Svojim panazijskim delicijama poput Tikka Masale, Korean Fried Chickena i Honey Chilly Chickena, te domaćih limunada s malinama, mangom i Blue Lagoon vode nas na daleke obale Tajlanda, Koreje i Indije.

Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Tikka Masala, Tuk Tuk Exspress foto: Sandro Sklepić

Oui Chef on Wheels

Dalmaciju na tanjure donosi chef Vedran Stojanac na kućici Oui Chef on Wheels gdje spravlja domaću tjesteninu Manistra i sir u kolutu Grana Padana, zatim crni rižoto, a bome smo uživali i u bogatoj Plati o’ zlata s domaćim drniškim pršutom, domaćom kobasicom i pancetom, zrelim sirevima, maslinama i sourdough focacciom.

Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Chef Vedran Stojanac, Oui Chef on Wheels foto: Sandro Sklepić

Ice Crone

Prvi put u Hrvatskoj na ljetnom Fuliranju se može kušati i trenutačno svjetski najpoželjnija slastica Ice Crone. To je hrskavo-mekano kroasan tijesto punjeno soft serve sladoledom. Na kućici Ice Crone nude nekoliko okusa - čokoladu, vaniliju, jagodu, te kombinaciju s komadićima i ganacheom od pistacija.

Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Ice Crone foto: Sandro Sklepić

A sada... dobra glazba

Svih dana trajanja ljetnog Fuliranja posjetitelji će uživati u odličnoj atmosferi i glazbi za koju je zadužen Ozren Kanceljak koji je programom Summer in the City i otvorio Fuliranje Summer Sunset. Već u utorak vas u Club Tropicana od 19 do 23 sata odvodi DJ Stanko Bondža, srijeda najavljuje ljetnu romantiku programom Fool For Love uz DJ-a Toma Blacka, ljubitelji funka doći će na svoje u četvrtak uz  DJ-a Boccu.

Miksetu u petak ponovno preuzima DJ Kanca i glazbeno oslikava Dugo toplo ljeto, DJ Bondža u subotu vas vodi In Altro Mare, a kao glazbena poslastica za sam kraj u nedjelju stiže Summer Jam i DJ Jazzozo.

Za svakodnevne novosti i iznenađenja pratite Fuliranje Summer Sunset na Facebooku i Instagramu. Fuliranje Summer Sunset traje do 28. srpnja, a radno vrijeme je od podneva do ponoći.

Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Sudionici i chefovi na Fuliranje Summer Sunsetu foto: Sandro Sklepić Fuliranje Summer Sunset | Author: Sandro Sklepić Fuliranje Summer Sunset foto: Sandro Sklepić

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:48 23. Srpanj 2024.

    odlicno