Najave 08. listopada 2024.

Na PLACe market ovaj petak stižu sjajni splitski chefovi!

PLACe market
Na PLACe market ovaj petak stižu splitski chefovi
foto: Press
U petak će, uz ostale, na PLACe marketu kuhati gosti iz Splita - chefovi Marko Đurašević i Branimir Prnjak (Zrno soli) te Stipe Šušnjara (Artičok)

Mediteran na Dolcu, tako bi se mogao opisati ovaj petak na omiljenom zagrebačkom okupljalištu foodieja - PLACe marketu! Naime, na zagrebački Dolac, uz standardnu postavu chefova i restorana stiže i dio splitske PLACe market ekipe.

PLACe market, nacionalni projekt turističke revitalizacije tržnica koji svakog petka na placu okuplja vrhunske ugostitelje, nastavlja svoj uspješan niz događanja te nas, uz uzbudljivo gostovanje vrhunskih splitskih chefova i njihovih specijaliteta vodi na putovanje okusima Mediterana. Na plac dolaze Zrno soli i chefovi Marko Đurašević i Branimir Prnjak te Artičok na čelu sa chefom Stipom Šušnjarom.

Place Market Zagreb Možda vas zanima... Idućeg petka na Dolac se vraća PLACe market! Najave

PLACe market | Author: Press PLACe market foto: Press PLACe market | Author: Press Chef Marko Đurašević, Zrno soli foto: Press

Od Dolca do Pazara - zagrebački i splitski PLACe market

PLACe market je popularan projekt, koji se održava svakog sunčanog petka od 18 sati, te već drugu godinu zaredom okuplja neke od najboljih ugostitelja iz Hrvatske, promovirajući autentične specijalitete i oživljavajući tržnice kao ključne destinacije u lokalnim zajednicama. Započeo je u proljeće prošle godine, iz petka u petak ovaj projekt nastavlja rasti u popularnosti i privlači sve veći broj posjetitelja.

Već drugu godinu zaredom PLACe market odvija se na glavnoj zagrebačkoj tržnici Dolac, a nekoliko mjeseci u godini i na splitskom Pazaru. Tako su Zagrepčani petkom jeli na placu, a Splićani proljetnim subotama na Pazaru. Ovaj petak će konačno i Zagrepčani i mnogobrojni turisti u Zagrebu moći uživati u vrhunskim splitskim specijalitetima.

PLACe market | Author: Press Restoran Zrno soli na splitskom PLACe marketu foto: Press PLACe market | Author: Press Restoran Zrno soli na splitskom PLACe marketu foto: Press

Zrno soli donosi signature jelo u duhu dalmatinske kuhinje

Ugostiteljima se na Dolcu pridružuje Zrno soli s chefovima Markom Đuraševićem i Branimirom Prnjakom koji donose signature jelo svog restorana, autentičan dalmatinski specijalitet, čuvenu pastu u umaku od ribljih kostiju, škampa i jastoga. Ovo nesvakidašnje jelo odiše bogatstvom okusa, koje odražava samu esenciju Mediterana, a pokazuje njihovu posvećenost održivom kuhanju i korištenju namirnica do kraja.

Predstavit ć i svoju varijantu panuozzo sendviča by Zrno soli – jedinstvenu kombinaciju sastojaka poput mortadele, mozzarelle i pistachija, a koji će vas zasigurno oduševiti. Osim toga, posjetitelji će uživati u spektakularnom rezanju pršuta na stalku, što je uvijek prava poslastica za ljubitelje vrhunskog pršuta. PLACe market | Author: Press Chef Stipe Šušnjara, Artičok foto: Press

PLACe market | Author: Press Riblji hot dog by Artičok foto: Press

Artičok donosi riblji hot dog

Splitski Artičok, predvođen chefom Stipom Šušnjarom, poznat je po svojoj inovativnosti i odličnim okusima, a na Dolac dolaze sa svojim specijalitetom s kojim su osvojili i Splićane, radi se o ribljem hot dogu koji oduševljava sve koji ga probaju. Kombinacija savršeno pripremljene ribe i neočekivanih dodataka stvara jelo koje morate isprobati da biste razumjeli njegovu popularnost.

Ovaj neobični spoj okusa donosi pravi duh kreativnosti na trpezu i savršeno spaja tradiciju s modernim gastronomskim trendovima. Uz to, tu će biti i još jedan specijalitet koji jedva čekamo saznati – i naravno probati.  

PLACe market | Author: Press Pigeria Gudin foto: Press

Idući petak stiže splitska Pigeria Gudin

Već idući petak, 18. listopada nastavlja se gostovanje splitskih ugostitelja i njihovih kreativnih koncepata, tako će nam se na Dolcu pridružiti proljetos otvorena splitska Pigeria Gudin koja će dovesti svoje specijalitete od svinje – tomahawk crne slavonske svinje s farme Sin ravnice Domagoja Vide te sengulu od vrata crne slavonske svinje.

Osim splitskih gostiju, PLACe marketu se ponovo od ovog petka pridružuju i Dante tapas bar s bao buns pašticadom, brusketom s lungićem te svojim tapasima od kozica, a novitet je da se na Dolac vraća i Proof33 u suradnji s ekipom koja je preuzela Malo Sljeme u planinarskom domu Grafičar i tamo počela s zanimljivim kuhanjem.

PLACe market | Author: Press Pigeria Gudin foto: Press PLACe market | Author: Press Pigeria Gudin foto: Press

place market Možda vas zanima... Znamo što sve ovog petka nudi PLACe market! Najave

Stalni postav na Dolcu - Noel, Gastronomadi, Rougemarin, Al Dente...

Svoje gastro majstorije ponovno će prikazati i stalni sudionici Place Marketa, tu je i Noel, zagrebački restoran s prestižnom Michelinovom zvjezdicom koji je jučer predstavio novi meni "1102". Njihova inovativna kuhinja i sofisticirani pristup pripremi hrane već su osvojili nepca brojnih posjetitelja, a svaki novi dolazak na PLACe market privlači dodatnu pažnju ljubitelja vrhunske gastronomije.

Tu je i orzotto Gastronomada, skradinski rižoto iz Rougemarina, crni rižoto chefa Vedrana Stojanca, tjestenine u parmezanu iz Al Dentea chefa Branka Kusovca, domaća jela poput sarme i purice s mlincima iz Vinkla, patke i štrukli iz Darling&Shegrtsa, odležani steakovi iz Meat the Kinga, falafeli iz Falafela Inc, wokovi iz Thai Thaija, poke zdjele iz Poke Pokea, slastice slastičarnice Amelie, Ferdinand knedle, sushi i gyoze iz Asuke, a tu su i Francuske delicije. Ovaj petak na Dolcu će kuhati i Vedran Bošković, food bloger koji će za Metro pripremati tri vrste pizza.  

PLACe market | Author: Press PLACe market foto: Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.