Najave 02. rujna 2024.

Znamo što sve ovog petka nudi PLACe market!

place market
PLACe market
foto: Press Association/PIXSELL
Kao što smo i najavili prošli tjedan, ovog petka na Dolac se vraća omiljeni PLACe market, a sada samo doznali i tko sve (i što) kuha!

Kao što smo i najavili prošli tjedan - nakon ljetne pauze, omiljeni projekt PLACe market vraća se na zagrebačku tržnicu Dolac! Ovaj nacionalni projekt revitalizacije tržnica, koji je već drugu godinu zaredom osvojio srca Zagrepčana i njihovih gostiju, ponovno će se održavati svakog sunčanog petka, počevši od ovog petka, 6. rujna u 18 sati.

Place Market Zagreb Možda vas zanima... Idućeg petka na Dolac se vraća PLACe market! Najave

Slasni projekt za oživljavanje tržnica

PLACe market je jedinstveni gastronomski projekt koji je usmjeren na oživljavanje i promociju hrvatskih tržnica, a najviše se odvija na Tržnici Dolac – srcu zagrebačkih tržnica.

Svakog petka, renomirani zagrebački chefovi i ugostitelji dolaze na Dolac kako bi posjetiteljima ponudili svoje kulinarske kreacije. Skoro da i nema Zagrepčana, posebno onih mlađih generacija, koji od početka projekta, prije godinu i pol, barem jedan petak nisu uživali na Dolcu.

place market | Author: Press PLACe market  foto: Press

Kako dolazi jesen, mijenjaju se namirnice, tako će se i ponuda na štandovima mijenjati. Naravno, tijekom jesenskog dijela PLACe marketa, posjetitelji će moći uživati u nekim već prepoznatljivim jelima koja su postala zaštitni znak ovog projekta poput skradinskog rižota iz Rougemarina ili Al Dente tjestenine u kolutu parmezana, ali i u brojnim novim kulinarskim kreacijama.

place market | Author: Press PLACe market  foto: Press

Marin Rendić za Dežman bar

Od ovog petka ekskluzivno na Dolcu ponovno kuha chef Marin Rendić i to uime Dežman bara, kako bi, nakon ljetošnjeg požara u svom restoranu Bistro Apetit by Marin Rendić, najavio svoj novi angažman i projekt Dežman bar by Marin Rendić. Chef Rendić pripremat će mediteranska jela, zapravo nešto po čemu je poznat i što će pratiti smjer njegovog novog projekta u Dežman baru - ribu u soli te carpaccio od ribe.

Vraćaju se i posjetiteljima omiljeni Gastronomadi, koji su sve oduševljavali sa svojim panuozzo sengulama. Oni su odlučili na Dolac donijeti pomalo gastronomski zapostavljenu hrvatsku namirnicu - ječam, odnosno orzo i to u obliku ječmenih kaša koje će ići s raznim umacima.

SOI fusion na Dolac dolazi također s novom ponudom, pa za sada njihove Štruk Lee koje su bile apsolutni hit odlaze u povijest. Iz njihove kuhinje dolaze nam Biang biang (bang bang) noodles koji će dolaziti s dva umaka – veganskim s đumbirom te umakom koji će biti baziranim na kuminu i janjetini.

place market | Author: Press Na PLACe market vraća se Marin Rendić foto: Press

Noel priprema sendviče s jednom zvjezdicom

Tu je i Noel koji na Dolac donosi slasne kreacije s Michelinom zvjezdicom. Za ovaj petak ekipa iz Noela priprema sendviče, ali i svoje već dobro poznate koktela.

Ovaj petak hranu na Dolcu pripremaju i Vinkl, Darling & Shegrts, Androlikos iz Našica, Falafel Inc, Thai Thai, Oui chef by Vedran Stojanac, Meat the King, Ferdinand knedle, Francuske delicije, Amelie i Asuka.

place market | Author: Press PLACe market foto: Press place market | Author: Press PLACe market foto: Press

Svaki sunčani petak novo slasno iznenađenje

Uz slogan #PetkomJedemoNaPlacu, jesenski dio projekta PLACe market trajat će sve dok će vrijeme to dopuštati, najavljuje se čak do studenog. Baš svaki petak na Dolcu će nas, uz standardnu postavu, čekati i poneko slasno iznenađenje koje ćemo na vrijeme najaviti.

Kako doznajemo zagrebački PLACe market u narednim tjednima posjetit će i neki ugostitelji i chefovi sa splitskog Pazara gdje se održava splitsko izdanje PLACe marketa.

place market | Author: Press PLACe market foto: Press place market | Author: Press PLACe market foto: Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.