Kao što smo i najavili prošli tjedan - nakon ljetne pauze, omiljeni projekt PLACe market vraća se na zagrebačku tržnicu Dolac! Ovaj nacionalni projekt revitalizacije tržnica, koji je već drugu godinu zaredom osvojio srca Zagrepčana i njihovih gostiju, ponovno će se održavati svakog sunčanog petka, počevši od ovog petka, 6. rujna u 18 sati.
Slasni projekt za oživljavanje tržnica
PLACe market je jedinstveni gastronomski projekt koji je usmjeren na oživljavanje i promociju hrvatskih tržnica, a najviše se odvija na Tržnici Dolac – srcu zagrebačkih tržnica.
Svakog petka, renomirani zagrebački chefovi i ugostitelji dolaze na Dolac kako bi posjetiteljima ponudili svoje kulinarske kreacije. Skoro da i nema Zagrepčana, posebno onih mlađih generacija, koji od početka projekta, prije godinu i pol, barem jedan petak nisu uživali na Dolcu.
Kako dolazi jesen, mijenjaju se namirnice, tako će se i ponuda na štandovima mijenjati. Naravno, tijekom jesenskog dijela PLACe marketa, posjetitelji će moći uživati u nekim već prepoznatljivim jelima koja su postala zaštitni znak ovog projekta poput skradinskog rižota iz Rougemarina ili Al Dente tjestenine u kolutu parmezana, ali i u brojnim novim kulinarskim kreacijama.
Marin Rendić za Dežman bar
Od ovog petka ekskluzivno na Dolcu ponovno kuha chef Marin Rendić i to uime Dežman bara, kako bi, nakon ljetošnjeg požara u svom restoranu Bistro Apetit by Marin Rendić, najavio svoj novi angažman i projekt Dežman bar by Marin Rendić. Chef Rendić pripremat će mediteranska jela, zapravo nešto po čemu je poznat i što će pratiti smjer njegovog novog projekta u Dežman baru - ribu u soli te carpaccio od ribe.
Vraćaju se i posjetiteljima omiljeni Gastronomadi, koji su sve oduševljavali sa svojim panuozzo sengulama. Oni su odlučili na Dolac donijeti pomalo gastronomski zapostavljenu hrvatsku namirnicu - ječam, odnosno orzo i to u obliku ječmenih kaša koje će ići s raznim umacima.
SOI fusion na Dolac dolazi također s novom ponudom, pa za sada njihove Štruk Lee koje su bile apsolutni hit odlaze u povijest. Iz njihove kuhinje dolaze nam Biang biang (bang bang) noodles koji će dolaziti s dva umaka – veganskim s đumbirom te umakom koji će biti baziranim na kuminu i janjetini.
Noel priprema sendviče s jednom zvjezdicom
Tu je i Noel koji na Dolac donosi slasne kreacije s Michelinom zvjezdicom. Za ovaj petak ekipa iz Noela priprema sendviče, ali i svoje već dobro poznate koktela.
Ovaj petak hranu na Dolcu pripremaju i Vinkl, Darling & Shegrts, Androlikos iz Našica, Falafel Inc, Thai Thai, Oui chef by Vedran Stojanac, Meat the King, Ferdinand knedle, Francuske delicije, Amelie i Asuka.
Svaki sunčani petak novo slasno iznenađenje
Uz slogan #PetkomJedemoNaPlacu, jesenski dio projekta PLACe market trajat će sve dok će vrijeme to dopuštati, najavljuje se čak do studenog. Baš svaki petak na Dolcu će nas, uz standardnu postavu, čekati i poneko slasno iznenađenje koje ćemo na vrijeme najaviti.
Kako doznajemo zagrebački PLACe market u narednim tjednima posjetit će i neki ugostitelji i chefovi sa splitskog Pazara gdje se održava splitsko izdanje PLACe marketa.