Najave Zagreb Chill&Grill festival 28.4. - 1.5. / Bundek 21. travnja 2017.

Najbolje grillanje uz pomoć jednog tajnog sastojka!

Hamburger
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi jako dobro znamo koliko je fino popiti čašicu vrhunskog viskija, no jeste li znali koliko je dobar i kao sastojak fantastičnih jela s grilla? Pogledajte i uvjerite se!

Uživajte u fantastičnim receptima i obavezno nam se javite kad ste ispekli meso i to poslikali!


Burgeri s Jack Daniel's umakom

Sastojci za hamburgere:

• 1 kg junećeg mljevenog mesa 
• 4 žlice Worcestershire umak
• 4 žličice Tabasco
• 1 luk sitno sjeckani luk
• 1/2 žličice morske soli 
• svježe mljeveni crni papar
• nekoliko žlica biljnog ulja (za podmazivanje hamburgera prije pečenja)
 

 | Author: Promo foto: Promo

Ostali sastojci:

• 4 peciva za hamburgere
• 1 crveni luk
• 1 rajčica
• 2 srednja krastavca
• 4-8 kriške marinirane zelene paprike npr. jalapeno
• 4 kriške hrskave slanine 
• 4 žličice majoneze
• 4 lista salate
• 6 žlica pirea od rajčice ili kvalitetni blagi kečap
• 2-3 žlice biljnog ulja
• 3 lukovice luka
• 1 češanj češnjaka
• 1 svježi čili
• 40 ml Tennessee Whiskey Jack Daniel's®
• 1/2 žličice morske soli
• svježe mljeveni crni papar

Priprema Jack Daniel´s umaka:

  1. U malom loncu ili tavi zagrijte ulje, dodajte sjeckani luk i češnjak te lagano pržite, dodajte pire od rajčica i dobro promiješajte.
  2. Kada se umak zavrije, prelijte 40 ml Jack Daniel's® Tennessee viskija i dobro promiješajte.
  3. Dodajte sitno sjeckani čili, začinite morskom solju i paprom.

 | Author: Promo foto: Promo

Goveđa rebra u Jack Daniel's Tennessee Honey marinadi

Sastojci:

• 2 kg goveđih rebara
• 200 ml Jack Daniel's® Tennessee Honey
• 2 žlice maslinovog ulja
• 1-2 grančica svježeg ružmarina
• maslinovo ulje za podmazivanje pečenja
• svježe mljeveni crni papar
• sol

Priprema marinade:

  1. Grančice ružmarina sitno nasjeckajte te u posudu dodajte 200 ml Jack Daniel's Tennessee Honeyja, 2 jušne žlice maslinovog ulja te soli i papar. 
  2. Marinadu dobro utrljajte u meso I ostavite da odstoji nekoliko sati ili preko noći.


Goveđi odrezak s crvenim lukom i Jack Daniel´s umakom

Sastojci:

• 1 kg goveđih odrezaka
• 5-8 žlice ulja 
• 2 grančice svježeg ružmarina
• crni papar 
• sol 
• 4 srednja crvena luka
• 1 čajna žličica smeđeg šećera
• 1 žlica pire od rajčice ili kečapa
• 3-4 žlice balsamico octa
• 3 žlice čili ulja ili 2 žličice Tabasco sosa
• 40-50 ml Jack Daniel's® Tennessee viskija

Priprema umaka:

  1. Izrežite luk na četvrtine i prepržite na 2 žlice ulja.
  2. Dodajte žličicu smeđeg šećer, te 2-3 žlice Balsamico octa i dobro promiješajte. Zatim dodajte Tabasco ili čili ulja i Jack Daniel's® Tennessee viski i flambirajte
  3. Začinite mljevenim paprom I soli. Umak poslužite uz pečene odreske.


Pileći batak u marinadi od Jack Daniel'sa i limete

Sastojci:

• 16 pilećih bataka
• 150 ml Jack Daniel's® Tennessee viskija
• 4 limete
• morska sol 

Ostali sastojci:

• 6 žlica biljnog ulja
• 8 zrna klinčića
• 2 žličice kumina
• 2 žličice sušenog čilija
• 2 žličice origana
• 2 žličice crnog papra 

Priprema Jack Daniel's marinade:

  1. Batke stavite u posudu i iscijediti sok limete po njima.
  2. Dodajte 100 ml Jack Daniel's® Tennessee Whiskyja i sol te promiješajte. 
  3. Ostavite da se marinira na hladnom mjestu oko 1-2 sata. Pomiješajte zajedno klinčić, kumin, čili, origano, morsku sol i papar te prije pečenja meso utrljajte u mješavinu začina.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.