Najave Zagreb Chill&Grill festival 28.4. - 1.5. / Bundek 21. travnja 2017.

Najbolje grillanje uz pomoć jednog tajnog sastojka!

Hamburger
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi jako dobro znamo koliko je fino popiti čašicu vrhunskog viskija, no jeste li znali koliko je dobar i kao sastojak fantastičnih jela s grilla? Pogledajte i uvjerite se!

Uživajte u fantastičnim receptima i obavezno nam se javite kad ste ispekli meso i to poslikali!


Burgeri s Jack Daniel's umakom

Sastojci za hamburgere:

• 1 kg junećeg mljevenog mesa 
• 4 žlice Worcestershire umak
• 4 žličice Tabasco
• 1 luk sitno sjeckani luk
• 1/2 žličice morske soli 
• svježe mljeveni crni papar
• nekoliko žlica biljnog ulja (za podmazivanje hamburgera prije pečenja)
 

 | Author: Promo Promo

Ostali sastojci:

• 4 peciva za hamburgere
• 1 crveni luk
• 1 rajčica
• 2 srednja krastavca
• 4-8 kriške marinirane zelene paprike npr. jalapeno
• 4 kriške hrskave slanine 
• 4 žličice majoneze
• 4 lista salate
• 6 žlica pirea od rajčice ili kvalitetni blagi kečap
• 2-3 žlice biljnog ulja
• 3 lukovice luka
• 1 češanj češnjaka
• 1 svježi čili
• 40 ml Tennessee Whiskey Jack Daniel's®
• 1/2 žličice morske soli
• svježe mljeveni crni papar

Priprema Jack Daniel´s umaka:

  1. U malom loncu ili tavi zagrijte ulje, dodajte sjeckani luk i češnjak te lagano pržite, dodajte pire od rajčica i dobro promiješajte.
  2. Kada se umak zavrije, prelijte 40 ml Jack Daniel's® Tennessee viskija i dobro promiješajte.
  3. Dodajte sitno sjeckani čili, začinite morskom solju i paprom.

 | Author: Promo Promo

Goveđa rebra u Jack Daniel's Tennessee Honey marinadi

Sastojci:

• 2 kg goveđih rebara
• 200 ml Jack Daniel's® Tennessee Honey
• 2 žlice maslinovog ulja
• 1-2 grančica svježeg ružmarina
• maslinovo ulje za podmazivanje pečenja
• svježe mljeveni crni papar
• sol

Priprema marinade:

  1. Grančice ružmarina sitno nasjeckajte te u posudu dodajte 200 ml Jack Daniel's Tennessee Honeyja, 2 jušne žlice maslinovog ulja te soli i papar. 
  2. Marinadu dobro utrljajte u meso I ostavite da odstoji nekoliko sati ili preko noći.


Goveđi odrezak s crvenim lukom i Jack Daniel´s umakom

Sastojci:

• 1 kg goveđih odrezaka
• 5-8 žlice ulja 
• 2 grančice svježeg ružmarina
• crni papar 
• sol 
• 4 srednja crvena luka
• 1 čajna žličica smeđeg šećera
• 1 žlica pire od rajčice ili kečapa
• 3-4 žlice balsamico octa
• 3 žlice čili ulja ili 2 žličice Tabasco sosa
• 40-50 ml Jack Daniel's® Tennessee viskija

Priprema umaka:

  1. Izrežite luk na četvrtine i prepržite na 2 žlice ulja.
  2. Dodajte žličicu smeđeg šećer, te 2-3 žlice Balsamico octa i dobro promiješajte. Zatim dodajte Tabasco ili čili ulja i Jack Daniel's® Tennessee viski i flambirajte
  3. Začinite mljevenim paprom I soli. Umak poslužite uz pečene odreske.


Pileći batak u marinadi od Jack Daniel'sa i limete

Sastojci:

• 16 pilećih bataka
• 150 ml Jack Daniel's® Tennessee viskija
• 4 limete
• morska sol 

Ostali sastojci:

• 6 žlica biljnog ulja
• 8 zrna klinčića
• 2 žličice kumina
• 2 žličice sušenog čilija
• 2 žličice origana
• 2 žličice crnog papra 

Priprema Jack Daniel's marinade:

  1. Batke stavite u posudu i iscijediti sok limete po njima.
  2. Dodajte 100 ml Jack Daniel's® Tennessee Whiskyja i sol te promiješajte. 
  3. Ostavite da se marinira na hladnom mjestu oko 1-2 sata. Pomiješajte zajedno klinčić, kumin, čili, origano, morsku sol i papar te prije pečenja meso utrljajte u mješavinu začina.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.