Uživajte u fantastičnim receptima i obavezno nam se javite kad ste ispekli meso i to poslikali!
Burgeri s Jack Daniel's umakom
Sastojci za hamburgere:
• 1 kg junećeg mljevenog mesa
• 4 žlice Worcestershire umak
• 4 žličice Tabasco
• 1 luk sitno sjeckani luk
• 1/2 žličice morske soli
• svježe mljeveni crni papar
• nekoliko žlica biljnog ulja (za podmazivanje hamburgera prije pečenja)
Ostali sastojci:
• 4 peciva za hamburgere
• 1 crveni luk
• 1 rajčica
• 2 srednja krastavca
• 4-8 kriške marinirane zelene paprike npr. jalapeno
• 4 kriške hrskave slanine
• 4 žličice majoneze
• 4 lista salate
• 6 žlica pirea od rajčice ili kvalitetni blagi kečap
• 2-3 žlice biljnog ulja
• 3 lukovice luka
• 1 češanj češnjaka
• 1 svježi čili
• 40 ml Tennessee Whiskey Jack Daniel's®
• 1/2 žličice morske soli
• svježe mljeveni crni papar
Priprema Jack Daniel´s umaka:
- U malom loncu ili tavi zagrijte ulje, dodajte sjeckani luk i češnjak te lagano pržite, dodajte pire od rajčica i dobro promiješajte.
- Kada se umak zavrije, prelijte 40 ml Jack Daniel's® Tennessee viskija i dobro promiješajte.
- Dodajte sitno sjeckani čili, začinite morskom solju i paprom.
Goveđa rebra u Jack Daniel's Tennessee Honey marinadi
Sastojci:
• 2 kg goveđih rebara
• 200 ml Jack Daniel's® Tennessee Honey
• 2 žlice maslinovog ulja
• 1-2 grančica svježeg ružmarina
• maslinovo ulje za podmazivanje pečenja
• svježe mljeveni crni papar
• sol
Priprema marinade:
- Grančice ružmarina sitno nasjeckajte te u posudu dodajte 200 ml Jack Daniel's Tennessee Honeyja, 2 jušne žlice maslinovog ulja te soli i papar.
- Marinadu dobro utrljajte u meso I ostavite da odstoji nekoliko sati ili preko noći.
Goveđi odrezak s crvenim lukom i Jack Daniel´s umakom
Sastojci:
• 1 kg goveđih odrezaka
• 5-8 žlice ulja
• 2 grančice svježeg ružmarina
• crni papar
• sol
• 4 srednja crvena luka
• 1 čajna žličica smeđeg šećera
• 1 žlica pire od rajčice ili kečapa
• 3-4 žlice balsamico octa
• 3 žlice čili ulja ili 2 žličice Tabasco sosa
• 40-50 ml Jack Daniel's® Tennessee viskija
Priprema umaka:
- Izrežite luk na četvrtine i prepržite na 2 žlice ulja.
- Dodajte žličicu smeđeg šećer, te 2-3 žlice Balsamico octa i dobro promiješajte. Zatim dodajte Tabasco ili čili ulja i Jack Daniel's® Tennessee viski i flambirajte
- Začinite mljevenim paprom I soli. Umak poslužite uz pečene odreske.
Pileći batak u marinadi od Jack Daniel'sa i limete
Sastojci:
• 16 pilećih bataka
• 150 ml Jack Daniel's® Tennessee viskija
• 4 limete
• morska sol
Ostali sastojci:
• 6 žlica biljnog ulja
• 8 zrna klinčića
• 2 žličice kumina
• 2 žličice sušenog čilija
• 2 žličice origana
• 2 žličice crnog papra
Priprema Jack Daniel's marinade:
- Batke stavite u posudu i iscijediti sok limete po njima.
- Dodajte 100 ml Jack Daniel's® Tennessee Whiskyja i sol te promiješajte.
- Ostavite da se marinira na hladnom mjestu oko 1-2 sata. Pomiješajte zajedno klinčić, kumin, čili, origano, morsku sol i papar te prije pečenja meso utrljajte u mješavinu začina.