Najave 10. svibnja 2023.

Najbolji svjetski barmeni stižu u Split i Zagreb!

Jad Ballout, Dead End Paradise
Jad Ballout, Dead End Paradise foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr
U Split i Zagreb dolaze najbolji barmeni i vlasnici barova uvrštenih u The World's 50 Best listu najboljih barova na svijetu gostuju u Splitu i Zagreb

U Split i Zagreb dolaze najbolji 'barovi' na svijetu, točnije barmeni i vlasnici barova uvrštenih u The World's 50 Best listu najboljih barova! Tako u Splitu u utorak 16. svibnja gostuje Lucy's Flower Shop, preciznije u splitskom baru Bar Sistema.

Svi Splićani i njihovi gosti pozvani su na gostovanje barmena Oscara Buhrea i Jakoba Sandersjooa, čiji je bar Lucy's Flower Shop 2021. godine bio 35. najbolji na svijetu, a u 2022. godini 49. najbolji bar na svijetu po listi The World's 50 Best. U prostoru splitskog bara Bar Sistema ovaj sjajan dvojac predstavit će portfolio svojih koktela.

 | Author: PR Jakob Sandersjoo i Oscar Buhre, Lucy's Flower Shop foto: PR

Lucy's Flower Shop iz Stockholma, bar skriven u podrumu zgrade iz 20. stoljeća smještene u samom centru grada, tri godine nakon otvorenja postaje institucija na živahnoj koktel sceni glavnog grada Švedske.

Prigušeni, baršunasti dekor u ljubičastoj i crvenoj boji, pažljivo orkestrirana upotreba svjetla i sjene, precizni pokreti barmena za dugim, drvenim šankom - atmosfera je to poput one iz špijunskog romana iz 1960-ih. Nude genijalne koktele koji se rijetko sastoje od više od četiri sastojka, ali su delikatno izbalansirani.

U Zagrebu pak gostuje Dead End Paradise, u srijedu 17. svibnja, i to u Landsky baru. Trenutačno su oni 80. najbolji bar na svijetu po The World's 50 Best, a u Zagreb dolazi vlasnik Dead End Paradisea - Jad Ballout.

 | Author: PR Jad Ballout foto: PR

Dead End Paradise Barcelona, na sličan način kao istoimeni bar u Bejrutu, nazivom 'slijepa ulica' dvosmisleno definira beznađe, anarhiju kao odraz strašnih okolnosti u Libanonu – ali time ujedno žele poručiti da nikakve teškoće, nesreće i ostalo ne mogu srušiti dobru volju, a time i zabavu.

Zanimljiv logotip bara inspiriran tiki kulturom, sastoji od ptice s očima u obliku cvijeta tiki šalica s lubanjom, libanonska obalna palma, tropski kišobran, uz poruku "zaboravi sve - samo se zabavi".

Dolazak velikih svjetskih imena barske scene u Hrvatsku organizira Alca Zagreb / Alca Beverages.

 | Author: PR Dead End Paradise foto: PR  | Author: PR Dead End Paradise foto: PR

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.