Najave 16. ožujka 2019.

Ne idite u Irsku: Proslavite Patrikovo u Medvedgradu!

foto: Medvedgrad
gastro postao gastro.24sata.hr
Pivnica Medvedgrad Ilica 49 u subotu 16. ožujka od 20 sati se tradicionalno se pretvara u veliki irski pub, gdje nas očekuje glazba, plesači, pivo i hrana – sve u stilu kojeg bi i Irci poželjeli!

Pripremite kiltove, izvucite nešto zeleno iz ormara jer i ove godine smo pripremili nezaboravnu proslavu Dana svetog Patrika u Medvedgradu. Samo ovaj vikend u Pivnicama Medvedgrad će se točiti Fantom Irish Dry Stout, pripremljen posebno za ovu priliku, a Pivnica Medvedgrad Ilica 49 u subotu od 20 sati već tradicionalno se pretvara u veliki irski pub, gdje nas očekuje glazba, plesači, pivo i hrana – sve u stilu kojeg bi i Irci poželjeli!

 | Author: Samir Cerić Kovačević foto: Samir Cerić Kovačević

Fantom Irish Dry Stout je lagano pivo s 4,1% alkohola i blage gorčine (IBU 30), kao stvoreno za uživanje u tulumu kojeg pripremamo u Ilici 49. Bazu ovog piva čine prženi slad i zobene pahuljice, zbog kojih se odlikuje suhim karakterom i iznimnom pitkošću. Razlikuje se od klasičnog stouta po tome što nema toliku težinu karamele u aromi i okusu, pa samim time i lakše klizi niz grlo. Ako ne stignete do Ilice, naručite ga u Malom Medi u Tkalčićevoj i Pivnici Medvedgrad u Samoborskoj. Ponavljamo, količine su ograničene i dostupne samo ovog vikenda.

Osim toga, u Pivnici Medvedgrad Ilica uživajte u tradicionalnim irskim jelima, od irskog doručka, preko gulaša, pa sve do pastirske pite. Ako niste od stouta, hranu zalijte s nekim od naših standardnih pivskih specijaliteta. A u večernjim satima za veselu atmosferu će se pobrinuti zagrebački trio Tri fir, poznat po svoje irskom repertoaru. Kako ovo ne bi bila jedna od “svirki na suho”, plesni podij zapalit će plesači škole irskog plesa - Skelly dancer.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.