Najave 10. listopada 2018.

Pažnja, pažnja: Prvenstvo svijeta u kuhanju raštike!

Raštikijada
gastro postao gastro.24sata.hr
I ove godine, u subotu 3. Studenog, na Agroturizmu Marića Gaj održava se 7. natjecanje u kuhanju raštike RAŠTIKIJADA 2018.

Prošlogodišnji pobjednici HKUD Hercegovac brane titulu najbolje ekipe u kuhanju tradicionalne hercegovačke raštike u jakoj međunarodnoj konkurenciji. U kategoriji inovativna jela od raštike ekipa ZIMBRA brani naslov prvaka svijeta i okolnih sela dok im za petama pušu snažne ekipe kao što su Njemačka ekipa Oldenburg ili Agroturizam Konavle.

 | Author: Raštikijada Raštikijada

Osnova je natjecanje u kuhanju jela od raštike i promocija istih. Natjecanje se odvija u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim). Druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napitci i deserti. U drugoj kategoriji su također uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi priprema na poseban način.

Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenoga jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. Uz natjecanje pokušava se prikazati bogata kultura Hercegovine kroz nastup kulturno umjetničkih društava i gangaša a nakon službenog dijela za sve posjetitelje osigurana je odlična zabava uz tamburaše.

 | Author: Raštikijada Raštikijada

Zanimljivosti RAŠTIKIJADE 2018:
U kategoriji inovativna jela ocjenjuju se najbolje glavno jelo od raštike, najbolje predjelo, najbolji napitak, najbolji desert i najbolje internacionalno jelo od raštike. Ovu kategoriju posebno ocjenjuje tročlani žiri sastavljen od entuzijasta i ljubitelja raštike! Kao i svake godine do sad nagrađujemo i najšarmantniju ekipu. Pored toga nagrađujemo i ekipu s najboljim štandom, navedenu nagradu zaslužit će ekipa koja se bude isticala uređenjem, prezentacijom i gastro ponudom na svom štandu!

Za posjetitelje koji žele kušati raštiku, uživati u domaćim vinima i rakijama te dobro se zabaviti uz tamburaše uz kupnju promo čaše od 20 KM osiguran je ulaz i sve gore navedeno.

 | Author: Raštikijada Raštikijada

Sve novosti vezane za raštikijadu pratite na Facebook i Instagram profilu!

RAŠTIKIJADA 2018 – satnica:
14:00-15:00 – Prijava ekipa
15:00 – Početak kuhanja
16:00 – Otvaranje Raštikijade za posjetitelje
18:00 – Završetak kuhanja i početak ocjenjivanja jela
19:00 – Proglašenje pobjednika
19:30 – Zajednička večera i zabavni program

Više informacija i link za prijavu možete pronaći na ovom linku:
http://www.agroturizam-hercegovina.com/rastikijada-2018/

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.