Najave 22. svibnja 2024.

Neobična izložba: Vatreni naslikani espresso kavom!

bojan đorđević, GR8 Coffee Festival
Bojan Đorđević Mr. Coffee napravio je izložbu Vatrenih naslikanih espresso kavom
foto: Arhiva Bojana Đorđevića
Jedinstveni espresso art slikar Boja Đorđević gostuje na prvom GR8 Coffee Festivalu u Zagrebu, pripremio je izložbu slika Vatrenih od espressa

Jedinstveni espresso art umjetnik iz Beograda Bojan Đorđević, poznatiji kao Mr. Coffee od 23. do 25. svibnja sudjelovat će na zagrebačkom GR8 Coffee Festivalu. Na Zagrebačkom velesajmu, u 9, paviljonu, posjetitelje će iznenaditi trodnevnom izložbom slika Vatrenih koji se spremaju za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

GR8 Coffee Festival, David Skoko Možda vas zanima... David Skoko marinirat će tunu u kavi i pripremati cappuccino od graha! Najave

Umjetnička nota na festivalu kave

Đorđević će dati umjetničku notu festivalu - ljubitelji kave imat će priliku pogledati portrete Luke Modrića, Marcela Brozovića, Matea Kovačića i ostalih nogometaša, ali i članova stručnog stožera koji predvodi izbornik Zlatko Dalić.

Umjetnik, koji jedini na svijetu slika espresso kavom, naslikao je dvadeset portreta, a zanimljivo je da je i prije njegovog dolaska u Hrvatsku već rezervirano nekoliko slika koje će se naći na izložbi "Vatreni od espressa“.

bojan đorđević, GR8 Coffee Festival | Author: Arhiva Bojana Đorđevića Bojan Đorđević naslikao je Vatrene espresso kavom foto: Arhiva Bojana Đorđevića "Kada sam dobio poziv da sudjelujem na festivalu nisam dvojio što slikati. Karakteri svih hrvatskih nogometaša su jedinstveni i svi momci sa slika zaslužuju da budu dio mog svijeta kave. Kao bivši sportski novinar uvijek sam se divio njihovim uspjesima, ali i karakterima svih generacija reprezentativaca Hrvatske.

Espresso je kava karakternih ljudi i bilo mi je zadovoljstvo spojiti ljubav prema umjetnosti, nogometu i espressu u slike Vatrenih", kazao je Đorđević koji je u svojoj umjetničkoj karijeri imao priliku slikati brojne nogometne veličine čije domove krase njegovi portreti.

GR8 Coffee Festival Možda vas zanima... Zagreb dobiva prvi pravi festival kave u regiji! Najave

bojan đorđević, GR8 Coffee Festival | Author: Arhiva Bojana Đorđevića Bojan Đorđević Mr. Coffee foto: Arhiva Bojana Đorđevića

Želi portretirati i Robija Prosinečkog

"Slikam samo nogometaše kojima se divim i koji na terenu i van njega pokazuju ozbiljan karakter. Moje slike od espressa krase domove Pepea, Paola Maldinija, Andreea Pirla, Alessandra Del Piera, Dejana Savićevića, Francesca Tolda, Dejana Stankovića... Ponosan sam što se moja slika nalazi i u domu Tonyja Cetinskog, uz čiju glazbu uživam dok slikam", dodaje Đorđević.

Planovi ovog espreso art umjetnika za budućnost vezuju se za Italiju i SAD kao i za egzotične destinacije, ali za sada ne otkriva koga bi volio naslikati.

"Želim da se portret Roberta Prosinečkog nađe u njegovom domu! Velikan svjetskog nogometa koji je ostao pristojan i fin čovjek oduvijek mi je bio dječački idol. Rođeni smo istog datuma i siguran sam da ćemo jednog dana popiti kavu i pričati o njegovom portretu", zaključuje Bojan.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.