Najave 19. studenoga 2019.

Njega stvarno treba doživjeti: Restoran Gallus u Sesvetama

1/3
Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Gallus je restoran koji suvereno nitima tradicije plete vez modernog izričaja

Bliži se ono doba godine kad svi razmišljamo na idiličan način. Vrijeme kad prvi put u godini zasvijetle žaruljice u trgovačkim centrima, gradskim šetnicama, domovima i stanovima. Malo je onih koji ne vole blagdanski ugođaj donesen i nadahnut studenim i prosincom.

Iako snijeg zadnjih zima rijetko k nama dolazi, postoji idilični gastro kutak nadomak Zagreba, gdje se duh tradicije nadahnjuje budućnošću. Restoran istoimenog malog obiteljskog hotela Gallus, ni pola sata vožnje od Zagreba u Sesvetama.

 | Author: Promo Promo

Restoran Gallus, kad u njega uđete osjetite toplinu zagasitih tonova ali svjetlom otvoren prostor, osvaja na prvu. Restoran u kojem glavni prostor ima neslužbenu decentnost, prirodnost koju svatko od nas osjeti kad dođe u goste prijateljima koji žive sa svojim i za svoj prostor. Duh nekog davnog i spokojnog doba, utkao se u esenciju kulinarskog izričaja dajući mu modernu konotaciju. Hrana koju Gallus poslužuje, naprosto je dobra. Ona je sofisticirani comfort food koji usrećuje, čini zadovoljnim i nije ni čudo što su vikendima i blagdanima obitelji baš te koje popunjavaju Gallus.

 | Author: Promo Promo

Ako ste ikad prošli gastronomskim putem krenuvši iz Baranje, istoka domovine i ravničarske Slavonije hodeći žili kucavici ove zemlje; nikako niste mogli zaobići tamburaše. Nekad ih je bilo puno više i bilo ih je čak dobrih. Vjerujem kako su se zadnji dobri tamburaši, od nemira ovog doba sklonili pod krov Gallusa kako bi svakog petka svirali svima koji znaju živjeti široka srca.

 | Author: Promo Promo

Bila obiteljska okupljanja u pitanju, svadbene svečanosti ili svakodnevni restoranski život, konobari u Gallusu široka osmijeha dočekuju baš svakog gosta. Kad na stol stigne savršeno pečen odrezak ili neko od autohtonih jela na nov način, oni će svojom preporukom spojiti Zmajevac s istoka ili Pelješac s juga zemlje po bocama vina.

Neka vas put nanese bilo kad u Gallus. Živjeli u Zagrebu ili dalje, dolazili često ili samo na zagrebački Advent – usput vam je cestom do Sesveta hotel i restoran Gallus.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.