Najave 23. travnja 2024.

Nova manifestacija za ljubitelje pikantnih okusa

GastRo A
Na manifestaciji GastRoA birat će se najbolje slavonske kobasice i kulenove seke
foto: Mario Žilec/TZ VSŽ
Tko je najveći majstor za kulenovu seku, a tko za kobasicu? U Vukovarsko-srijemskoj županiji pripremaju se za veliki gurmanski spektakl koji će se održati 27. travnja, a proizvođače dolazi podržati i poznati hrvatski chef Tomislav Špiček

Da su Slavonci i Srijemci vrhunski kuhari i pravi majstori u pripremi suhomesnatih proizvoda, već je svima poznato. No tko je najbolji proizvođač kulenove seke i kobasice to će se tek doznati 27. travnja u općini Andrijaševci na prvom GastRoA gurmanskom showu u kojem će uživati svi ljubitelji pikantnih okusa.

GastRo A | Author: Davorin Krešić/TZ VSŽ GastRoA gurmanski show posvećen je pikantnim okusima foto: Davorin Krešić/TZ VSŽ

Tradicija slavonskih kobasica i kulenove seke

Ovo je prvo izdanje manifestacije, za koju su u ovoj općini sigurni da će postati tradicija i omiljeno mjesto susreta ljubitelja i proizvođača ovih dviju delicija, a sudjelovati mogu svi koji ih proizvode, bez obzira iz koje županije dolaze.

Na ocjenjivanje u dvije kategorije – kulenova seka i kobasica, mogu se prijaviti svi proizvođači s odgovarajućom registracijom, a uzorke trebaju dostaviti najkasnije do 25. travnja. Ocjenjivanje će se održati dva dana kasnije, 27. travnja, na dan manifestacije GastRoA, u općinskoj vijećnici, s početkom u devet sati – poručuju organizatori manifestacije.

GastRo A | Author: Mario Žilec/TZ VSŽ GastRoA gurmanski show posvećen je pikantnim okusima foto: Mario Žilec/TZ VSŽ

 

Stiže i slavni Tomislav Špiček

Dolazak je najavio i poznati hrvatski chef s istančanim nepcem Tomislav Špiček, veliki ljubitelj tradicionalne kuhinje. Ulaz je slobodan, svi su pozvani, a ovo je i savršena prigoda za izlet na istok Hrvatske na obalu Bosuta.

"Manifestacije poput ove dodatno promoviraju tradicionalne proizvode i podižu razinu kvalitete te pozicioniraju Vukovarsko-srijemsku županiju kao atraktivnu gastronomsku regiju. Uz adrenalinski park na Bosutu i izletnički brod, manifestacija GastRoA još je jedan turistički proizvod općine Andrijaševci, idealne destinacije za izlet i opuštanje", istaknuo je njezin načelnik Ante Rajković.

GastRo A | Author: Vedran Čuljak/TZ VSŽ GastRoA gurmanski show posvećen je pikantnim okusima foto: Vedran Čuljak/TZ VSŽ

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.