Mladi vrhunski chef Roko Nikolić, koji je prošle godine u izboru gastronomskog vodiča Gault & Millau Croatia, proglašen Velikim chefom sutrašnjice (uz poznata imena Gabrielu Filcu, Nebo i Hrvoja Kroflina, ManO2), spreman je za novi korak u svojoj karijeri. Naime, chef Nikolić imenovan je novim izvršnim chefom renomiranog hotela Bellevue ss 5 zvjezdica, člana grupacije hotela Preferred Hotels & Resorts.
Kako najavljuju iz hotela Bellevue, "Nikolić je dugogodišnji profesionalac koji će svojim kreativnim pristupom gastronomiji predvoditi kulinarsku evoluciju hotela i redefinirati ponudu hrane".
Hotel Bellevue
Pomicanje kreativnih granica u kuhinji
"Pozicija izvršnog chefa Hotela Bellevue za mene je posebna čast i uzbudljiv izazov. Kulinarsko vodstvo u luksuznom hotelu poznatom po besprijekornoj usluzi pruža mi priliku da iskoristim svoje znanje, pomičem kreativne granice i da doprinesem ovoj rastućoj gastronomskoj destinaciji", rekao je chef Roko Nikolić.
Chef Roko Nikolić se radom u nekim od najpoznatijih restorana u Hrvatskoj kao što su Blu Bistro u Rovinju, ZOI u Splitu te Tri Sunca u Imotskom, pozicionirao kao inovator u kulinarskom svijetu. Svoje vještine je usavršio u međunarodno priznatoj talijanskoj kulinarskoj školi Alma La Scuola Internazionale di Cucina Italiana te kao linijski chef u restoranu sa dvije Michelinove zvjezdice Arnolfo u Toskani.
Kako najavljuje chef Nikolić, u srcu njegove vizije za Hotel Bellevue je posvećenost podizanju njegova dva vodeća restorana: Bava i Matsunoki. Ovogodišnji koncept prepoznatljivog hotelskog pop-up restorana Bava želi pružiti gostima globalno gastronomsko putovanje fokusirajući se na grčku kuhinju.
Nikolićeva kuhinja predstavlja raznolike međunarodne utjecaje, stoga želi stvoriti kulinarsko iskustvo koje će biti dinamično, kulturološki bogato i koje se stalno razvija. Matsunoki, svjetski priznati japanski restoran nastavit će sa rastom pod njegovim vodstvom te fokusom na daljnje unaprjeđenje njegove prepoznatljive reputacije.
Chef Roko Nikolić
Kulinarsko odredište u nastajanju
"Hotel Bellevue je kulinarsko odredište u nastajanju. Naš cilj je biti najbolje mjesto za doručak na Jadranu i aktivno ćemo raditi kako bismo se tu dodatno pozicionirali.
S obzirom na to da su Lošinj i Kvarner imenovani najboljom europskom gastronomskom regijom za 2026., imamo nevjerojatnu priliku naglasiti bogatstvo lokalnih sastojaka i Mediteranskog nasljeđa te ih povezati sa međunarodnim kulinarskim utjecajima", dodao je chef Nikolić.
"S Rokovim dolaskom potvrdili smo našu posvećenost stvaranju gastronomskog iskustva svjetske klase koji je vođen strašću i preciznošću. Nastavit ćemo spajati ono najbolje od lokalnih i svjetskih utjecaja kako bismo za ljubitelje hrane stvorili trenutke koje će pamtiti. Nikolić je donio entuzijazam, inovaciju i bogatstvo znanja koje će unaprijediti našu kulinarsku ponudu te dodatno naglasiti našu posvećenost izvrsnosti i autentičnosti.
Njegovo vodstvo označava važnu prekretnicu u našoj viziji o pozicioniranju Lošinja kao vrhunske kulinarske destinacije gdje ulažemo u vrhunsku gastronomiju i izvanredno iskustvo gostiju. Sa chefom Nikolićem na čelu, Hotel Bellevue je spreman postaviti nove standarde u visokoj kuhinji te osigurati svakom gostu upuštanje u gastronomsko istraživanje koje je jednako nezaboravno kao i čarobno okruženje otoka Lošinj", poručio je Saša Krajinović, izvršni direktor operacija branda Lošinj Hotels & Villas i član Uprave Jadranka turizma.
Hotel Bellevue
Lošinj Hotels & Villas istaknuti je brend vrhunskih luksuznih hotela i povijesnih vila na slikovitom otoku Lošinju. Brend nastoji gostima pružiti jedinstvena iskustva, spajajući lokalne tradicije s modernim luksuzom u očaravajućem, prirodnom okruženju. Otok Lošinj ima bogatu lječilišnu baštinu koja datira još od kraja 19. stoljeća te je posvećen očuvanju i promicanju ostavštine luksuza i wellnessa.
Lošinj Hotels & Villas u svom portfelju ima luksuznu kolekciju, koja sadrži boutique i ultra luksuzne objekte, kao i klasičnu kolekciju s objektima s četiri zvjezdice, a svi su smješteni u srcu lošinjske ljekovite klime te nude prekrasan pogled na more, restorane svjetske klase, više puta nagrađene wellness programe te niz sadržaja idealnih za intimni bijeg, aktivni odmor ili obiteljski odmor.