Najave 03. svibnja 2023.

Od sredine svibnja do kraja rujna na Pelješcu ćemo uživati u ribi, soli, izvrsnom vinu i bogatoj tradiciji

Festival peljeških kapetana
Festival peljeških kapetana foto: Damir Kovačić / arhiva TZ Orebić
gastro postao gastro.24sata.hr
Pelješac će ove sezone biti u u znaku odličnih festivala! Rekordan broj ugostitelja, vinara i školjkara, njih čak 50, pobrinut će se da jug Dalmacije od svibnja do rujna bude raj za ljubitelje zabave i hedonizma. Sve počinje 18. svibnja

I ove godine tri vrhunska festivala obilježit će turističku sezonu na Pelješcu. Sve počinje 18. svibnja Festivalom peljeških kapetana. Ova lijepa priča o pelješkoj pomorskoj tradiciji trajat će do 2. lipnja, dok će od 15. do 30. lipnja sve biti u znaku Festivala peljeških okusa, a za kraj ljeta - od 31. kolovoza do 15. rujna – Pelješčane i njihove goste tradicionalno očekuje Festival soli.

Trg Mimbelli spreman za Festival peljeških kapetana Novouređeni Trg Mimbelli u Orebiću predivan je i spreman dočekati goste na otvorenju prvog u nizu ljetnih festivala - Festivala peljeških kapetana. Tijekom 15 dana, koliko traje Festival peljeških kapetana, stanovnici Pelješca i njihovi gosti moći će uživati u klapskim večerima, premijeri kazališne komedije 'Hobotnica' u izvedbi Amaterske kazališne udruge Kušin, a istovremeno, od 17. do 20. svibnja održava se i trodnevni ribolov na veliku ribu, koji završava spektakularnim koncertom Opće opasnosti u Orebiću.

 | Author: Damir Kovačić / arhiva TZ Orebić Festival peljeških kapetana foto: Damir Kovačić / arhiva TZ Orebić

Za kraj festivala mornarska večer tamo gdje je sve i započelo – na Trgu Mimbelli – uz glazbu uživo, pečenu ribu i, naravno, izvrsno pelješko vino.

"Ove godine okupili smo rekordan broj ugostitelja, vinara i školjkara, njih čak 50, koji će sudjelovati na sva tri Festivala. Kao i ranijih godina, nudit će se najbolje od tradicionalnih peljeških jela po popularnim cijenama, a pelješki vinari osigurat će popust na najmanje jednu etiketu vina”, rekao je Mladen Đeldum, direktor TZ općine Orebić, koja je uz turističke zajednice općina Ston, Janjina i Trpanj, organizator peljeških festivala.

 | Author: Damir Kovačić / arhiva TZ Orebić Festival peljeških kapetana foto: Damir Kovačić / arhiva TZ Orebić

"Festival peljeških kapetana posveta je pomorskoj tradiciji i izvrsna uvertira u ljeto, dok je Festival peljeških okusa prilika da upoznate dušu juga Dalmacije, jer, najbolje se to čini kroz okuse. Volite li, pak, uživati u moru i suncu izvan špice sezone, početak rujna donosi dodatan adut – 'slani festival' i sjajnu zabavu za kraj ljeta", poručuje Đeldum uz poruku - vidimo se na Pelješcu, poluotoku vrhunskog vina i prekrasnih plaža.

 | Author: Damir Kovačić / arhiva TZ Orebić Festival peljeških kapetana foto: Damir Kovačić / arhiva TZ Orebić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.