Tradicionalna Nutrijada by Bicko, u restoranu Bicko u Blatu u Zagrebu, održava se od srijede do petka – od 17. do 19. siječnja. Naravno, zvijezde posebne ponude na Nutrijadi su maštovita jela od iznutrica, koja će pripremati chefovi Karlo Kovačević i Gregorio Mannucci.
"Dragi naši ljubitelji pete četvrtine, evo i detalja ovogodišnje Nutrijade u Bicku koja je na programu od srijede 17. siječnja do petka 19. siječnja. Svaki dan ćemo u ponudi imati meni od tri slijeda jela od iznutrica kozlića, kunića, pilića, pajceka i teleće.
Pripremite nepca na nove senzacionalne izvedbe i delicije naših majstora iznutrica Karla Kovačevića i Gregorija Mannuccija. Meni Nutrijade poslužujemo od 15:00 do 19:00 sati“, poručuju iz Bicka te ističu da se mjesto može rezervirati na brojeve telefona 01/3680-004 i 091/133 3301.
U srijedu će chef Gregorio pripremiti hrskavi dimljeni teleći jezik na kremi od celera, povrtni crudité i majonezu od naranče te pileće iznutrice in umido, uz crveni gusti umak s palentom kuhanom u pilećoj juhi, dok će chef Karlo pripremiti pileće sarmice, punjene pilećim iznutricama, na kremi od kiselog kupusa, uz pire od batata.
Meni u četvrtak sastoji se od kroketa od kunića, punjenih jetrom od kunića na posteljici od salate s domaćom majonezom by chef Karlo, dok će chef Mannucci pripremiti tagliatelle od pete četvrtine kozlića, s bechamelom s parmezanom te teleća jetrica balsamico, karamelizirani luk s kaparima i inćunima te pire s mascarponeom.
U petak nas pak očekuju cannelloni punjeni raguom od bijelih bubrega by chef Karlo, te brizle u bijelom vinu i drob na kiselo s krumpirom by chef Gregorio.
Iz Bicka napominju i da će se za vrijeme Nutrijade, koja se u tom popularnom novozagrebačkom restoranu održava od 2018. godine, moći naručiti i sva jela s njihova standardnog menija, tako da će na svoje doći i oni kojima iznutrice nisu omiljene namirnice. No ovo je zbilja jedinstvena prilika da probaš maštovita jela od iznutrica pa ne treba propustiti priliku, a cijena menija iznosi 25 eura.