Najave 30. srpnja 2024.

Olimpijci gladuju, naši se uzdaju u hranu u Hrvatskoj kući

olimpijske igre
Loša ponuda hrane u Olimpijskom selu
foto: DPA/PIXSELL
Na prehranu u Olimpijskom selu, njezinu kvalitetu, ali i mizerne količine, žale se ne samo naši već i drugi sportaši. Evo u čemu je problem...

Ove godine olimpijci bi, čini se, mogli i dobro smršavjeti.... I to ne samo od napornih sportskih natjecanja već i od loše hrane /i nedostatka iste) koja ih muči u Olimpijskom selu. Žale se, i to ne samo naši, na nedostatak nekih osnovnih namirnica, stalno jedan te isti meni, fali im mesa...

Inače, ovogodišnje olimpijske obroke osmislio je glavni nutricionist Olimpijskog sela, Philipp Würz. Predviđeni jelovnik moraju slijediti i elitni sportaši koji u pravilu jedu goleme količine hrane kako bi nadoknadili energiju izgubljenu tijekom napornih treninga i natjecanja 

Od otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 26. srpnja, organizatori su se suočili s velikim izazovom vezanim uz prehranu sportaša, jer nisu pripremili dovoljne količine hrane potrebne za prehranu i osoblja i sportaša. Ovim problemom bavi se i BBC koji je prenio kritike natjecatelja koji su tvrdili da nije bilo dovoljno hrane, posebno jaja i grilanog mesa. U jednom trenutku došlo je danas (srijeda, 30. srpnja) i do toga da su morali racionalizirati korištenje jaja kako ne bi potpuno ostali bez njih.

olimpijske igre | Author: XINHUA/PIXSELL Menza u Olimpijskom selu foto: XINHUA/PIXSELL

Nedostaje jaja, piletine...

Andy Anson, izvršni direktor Olimpijskog tima Velike Britanije, požalio se u The Telegraphu da nije bilo dovoljno jaja, piletine te ugljikohidrata, te da je sportašima posluženo sirovo meso.

Kako bi ublažili ovaj problem, tvrtka Sodexo Live!, službeni partner za catering Olimpijskog sela, povećala je količine hrane kako bi se zadovoljile potrebe gladnih olimpijaca. No, za svaki slučaj, Britanci su za svoje sportaše osigurali dodatnu hranu koju njihovi olimpijci mogu konzumirati u Britanskom paviljonu u Clichyju.

A kako se snalaze naši? Braća Sinković objavila su na storyju na Instagramu fotografiju punih tanjura i njihovih zadovoljnih lica na ručkom, no na hranu u Parizu požalio se vaterpolski izbornik Ivica Tucak.

olimpijske igre | Author: Instagram @discus70queen Instagram story Sandre Elkasević foto: Instagram @discus70queen

Ivica Tucak: "Hrana je katastrofalna!"

'U Olimpijskom selu je hrana katastrofalna. Ako igrači moraju jesti paštetu i sir onda ne znam koji je smisao svega... Kad završe Olimpijske igre dat ću svoj osvrt na sve skupa, a za sada sam usredotočen na natjecanje. Idemo sada nešto pojesti u Hrvatsku kuću, idemo osjetiti mesa našeg hrvatskog!'', kazao je Ivica Tucak.

"Nađe se dvadesetak posto da bude jestivo, ali nije toliko strašno, nađe se za sve ukuse. Jedino je malo dosadno jer je stalno jedan te isti meni, svaki dan jedemo isto, nedostaje raznolikosti, domaćih juha i variva, onoga na što smo navikli", kazao je Martin te se na šaljivi način osvrnuo i na izjave Ivice Tucka o gladnim vaterpolistima.

olimpijske igre, ivica tucak | Author: Igor Kralj/PIXSELL Ivica Tucak otišao se najesti u Hrvatsku kuću foto: Igor Kralj/PIXSELL

Damir Martin zna gdje pronaći dobru pizzu

"Laže! Jedan dan sam mu donio pizzu s mozzarellom i bosiljkom i još sam mu ekstra stavio maslinovo ulje s čilijem. Rekao je da je to odlično. Brinem se o Tucku da ne bude gladan", našalio se Martin.

Podsjetimo, početkom srpnja na uvjete koji su objavljeni u medijima, požalila se i naša najbolja atletičarka Sandra Elkasević...

"Kreveti i stolci od kartona, sobe bez adekvatnog sustava rashlađivanja? Je li to san svakog sportaša?! Nakon godina treniranja, odricanja i sanjanja kako jednog postati olimpijac, kako s ponosom braniti boje Lijepe Naše, sve to ostvariš i onda završiš u kamenom dobu? Kratki upit za organizatore - je li potrebno ponijeti i alat za lov kako bismo imali pravo na objed?", napisala je ogorčena Sandra na društvenim mrežama. 

olimpijske igre | Author: ABACA/PIXSELL Službeni čips Olimpijskih igara - jestivi suvenir foto: ABACA/PIXSELL olimpijske igre | Author: ABACA/PIXSELL Službena čokolada Olimpijskih igara - jestivi suvenir foto: ABACA/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.