Najave 25. ožujka 2020.

Osvježavajuće i pitko vino za  trenutke u toplini doma

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U vremenu kad je boravak kod kuće ne samo poželjna nego i najpametnija opcija za sve one koji si to mogu priuštiti, sitnice koje uljepšavaju svakodnevnicu znače više nego ikad. Ukusni ručak ili večeru, čitanje knjige ili gledanje filma kojeg smo dugo htjeli pogledati, uvijek uljepša čaša dobrog vina.

Iz vinograda smještenih na sunčanim bujskim brežuljcima, na poziciji Bomarchese, stiže jedno od najpoznatijih vina vinarije Degrassi - Degrassi Malvazija Bomarchese 2018. Ovo vino odlikuje slamnatožuta boja, svjež, kompleksan i fino mineralan miris. Osvježavajuće je i pitko, mineralnog i svježeg okusa, a idealno se sljubljuje sa širokom lepezom morskih plodova, bijelom ribom i lignjama.  

 | Author: Promo foto: Promo

Bogata arhiva malvazija kroz godišta, specifičnost je vinarije Degrassi te pravi pokazatelj dugovječnosti malvazije kao sorte. Zbog terroira, tla, trenutka berbe i same vinifikacije, dugovječnost je karakteristika i ostalih Degrassi vina. Osim istaknutih položaja vinograda iz kojih stižu, pojedine etkete Degrassi krase i nazivi Riserva i Selekcija. Oni označavaju serije posebnih vina intenzivnih okusa, guste strukture te velike pitkosti. 

„U rijetkim, izuzetnim klimatskim uvjetima, valja prepoznati trenutak i odabrati najbolje grožđe najstarijih vinograda te ga odvojiti od ostalih berbi. Tu nastaje materijal za vino koje nosi epitet Riserva ili pak Selekcija, a trenutno su aktualne Malvazija istarska Selekcija 2016 i Malvazija istarska Riserva 2015 s položaja Bomarchese“, istaknuo je Moreno Degrassi. 

 | Author: Promo foto: Promo

Filozofija vinske kuće Degrassi temelji se na istinskoj posvećenosti vinu i velikoj ljubavi prema zemlji, a sofisticiran i elegantan pristup osigurao joj je pažnju zahtjevnijih potrošača, kolekcionara i struke. Na nedavno održanom Vinart Grand Tastingu, u sklopu kojeg se održala i dodjela nagrada Vinart godišnja postignuća, Moreno Degrassi je, uz kolege Gianfranca Kozlovića i Ivicu Matoševića, nagrađen svojevrsnim vinskim Oscarom kojim se odaje priznanje najboljima u hrvatskom vinarstvu.

Tradicija, izazovi i stalno nastojanje da se održi vrhunska kvaliteta te istovremeno ponudi nešto neviđeno glavni su ciljevi ove vinarije, a široki raspon impresivnih etiketa vinoljupcima je dostupan i putem njihovog webshopa. Uz čašu Degrassi Malvazije Bomarchese 2018, okusite vinsku priču o autentičnosti, strpljivosti i ustrajnosti te uživajte u nezaboravnim aromama u toplini vašeg doma. 

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.