Najave 27. lipnja 2017.

Otkrijte što je "Graševina bez granica"

Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon nedavnog simpozija o graševini u Kutjevu, uskoro i prva konferencija u Zagrebu.


Aktivnosti vezane za afirmaciju graševine se nastavljaju i to prvom INTERNACIONALNOM KONFERENCIJOM O GRAŠEVINIGraševina bez granica, koja će se 1. srpnja održati u Zagrebu.

Nositelj projekta ove značajne konferencije, je udruženje vinarstva pri HGK - „Vina Croatia – Vina Mosaica“, partner je udruga Graševina Croatica, a projekt se održava i uz podršku i organizaciju tvrtke Vinart.

Promenadno kušanje vodećih hrvatskih i inozemnih proizvođača graševine koje će se održati u hotelu International, Miramarska 24, Zagreb namijenjen je svim ljubiteljima vina, a ulaz je besplatan uz prijavu prilokom dolaska.

Cilj festivala je potaknuti javnost na prepoznavanje vrijednosti naše najzastupljenije sorte Graševine kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Ovom konferencijom cilj je pokazati i ljubiteljima vina, ali i stručnoj javnosti različitost stilova koje graševina kao sorta nudi. Graševina je prikladna i prepoznata kao svakodnevno vino idealnog omjera cijene i kvalitete, a potvrdila se i kao prestižno, iznimno vrijedno vino različitih stilova poput izbornih berbi prosušenih bobica ili pjenušaca.

Cilj konferencije je da posjetitelji steknu uvid u stilske i kvalitativne potencijale graševina Hrvatske i graševina okolnih zemalja.

 | Author: Promo Promo

Posjetitelji će moći od 11:00 do 18:00 sati kušat graševine i ostala vina iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije i Austrije! U sklopu jednodnevne konferencije održat će se i radionice s vođenim kušanjem.

Prve subote u srpnju, Zagrepčani i mnogobrojni gosti grada, imat će priliku kušati odabrane etikete proizvođača graševine i ostalih vina iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Najavljeni su domaći izlagači Belje, Krauthaker, Kronos, Iločki podrumi, Buhač, Galić, Feravino, PP Orahovica, Antunović, Papak, Erdutski vinogradi, Mihalj, Perak, Sontaki i Markota.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.