Najave 22. studenoga 2022.

Ove godine Zagreb ima Fuliranje i Fooling Around – ne možemo dočekati!

foto: Sandro Sklepić
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon prošlogodišnjeg nešto siromašnijeg Adventa, ove godine će zasjati u punom sjaju! Tako ćemo Fuliranje ove godine moći posjetiti na dvije lokacije – na Strossmayerovom trgu i kod hotela Esplanade.

Do početka ovogodišnjeg Adventa brojimo – dane. Možeš li vjerovati?! Da, ni mi! A jednostavno ne znamo čemu se više veselimo – zabavi, mirisima, lampicama… Ma, znamo! Gastronomskoj ponudi, da ne lažemo. A ona je najbolja na Fuliranju, kratko i jasno. I to na čak dvije lokacije ove godine – prošlogodišnjoj na terasi Oleander hotela Esplanade i onoj tradicionalnoj, na Strossmayerovom trgu.

Fuliranje definitivno nosi titulu najpopularnije, najfotogeničnije i najslasnije adventske destinacije, a ove zime ponovno podiže kvalitetu zagrebačke street food scene i turističke ponude na Adventu. Kao i svake godine, velika pozornost posvećena je atraktivnom dizajnu, kvalitetnom programu, ali i održivosti.

FOOLING AROUND kod Esplanade

FOOLING AROUND by Fuliranje, na terasi Oleander, oživjet će tradiciju zabave koju je u hotel Esplanade donijela poznata plesačica Josephine Baker 20-ih godina prošlog stoljeća. Program započinje 26. studenog, a obilježit će ga puno dobre glazbe, DJ-eva, koncerata. Jedan od njih, uz koji će Fuliranje proslaviti svoj 11. rođendan, je Queen Real Tribute, koji će te potaknuti na ples 8. prosinca. Ako ti još nije sinulo zašto baš oni, onda ćemo otkriti: pjesma Fooling around neponovljivog Freddyja Mercuryja najbolje opisuje ono što te čeka do kraja godine kod hotela Esplanade.

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

Nije bilo lako „upasti“ na FOOLING AROUND, jer tu je samo deset ugostiteljskih kućica, a one su pripremile najbolje od svoje ponude. Tu su The Meat by Nenad Komes, Institut za kobasice by Mate Janković, Balon, Taika, Restač, Beg’s Plant Based Street Food, Gingle Bells, Rakijarnica. Tu su i zvjezdani chefovi i restorani - Esplanade Zagreb, nositelj zelene Michelin zvjezdice za održivu kuhinju 2022. predvođen talentiranom Anom Grgić, cheficom godine 2022. prema izboru prestižnog vodiča Gault & Millau Hrvatska, zatim trostrukom prvakinjom u slastičarstvu Mirjanom Špoljar i koktel majstorom Vjenceslavom Madićem, poznatijim kao Master 'Kishoni'; te Nebo by Deni Srdoč StreetStyle, predvođen jednim od najboljih hrvatskih chefova s dvije Michelinove zvjezdice u dva različita restorana.

Najbolje od gastro ponude

Dodatak ovoj blagdanskoj gozbi, bit će i posebna gostovanja vrhunskih hrvatskih chefova koji će prvi put kuhati na ulici. Stoga, nikako ne propustite prvog u nizu, vrhunskog chefa Matiju Bregeša, šefa kuhinje restorana Baltazar 2.0, koji će kuhati za vas 30. studenog.

Terasa Oleander bit će i jedno od mjesta na zagrebačkom Adventu gdje će obožavatelji nogometa doći na svoje! Sve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije moći će se pratiti na FOOLING AROUND-u uz najbolju atmosferu i slasne zalogaje.

Moći ćeš ovdje kupiti i unikatne darove, uživati u nastupima DJ-eva i uličnih zabavljača, modnoj reviji, koncertima Vatre i Ljetnog kina, uz koji ćemo dočekati Novu godinu. A nedjeljna prijepodneva rezervirana su za glazbena iznenađenja za djecu i roditelje. Uz sve spomenuto, već poznata humanitarna akcija zaklade Marina Čilića bit će važan dio ovog događanja, ove godine u suradnji s tvrtkom Samsung.

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

Ovog adventa ponovno imaš priliku uhvatiti duh bogate prošlosti hotela Esplanade i prošetati terasom u kojoj su uživali mnogi slavni gosti poput Orsona Wellesa, Elizabeth Taylor, Anite Ekberg, Marie Callas, Louis Armstronga, Elle Fitzgerald, Robbie Williamsa i drugih, te provesti blagdane u čarobnoj atmosferi najljepše terase u gradu.

Fuliranje na Strossu – Iz Zagreba s...

Iz Zagreba s punim trbuhom... Fuliranje se vraća ove godine i svoju ataru adresu, na Strossmayerov trg, gdje ćemo moći ćemo uživati u mladim, ali vrhunskim food konceptima. Najpoznatiji hrvatski food startupovi, mladi, ali i već etablirani kuhari bit će zaslužni za stvaranje posebnog gastro iskustva! Mario Mandarić, Vid Nikolić, Marko Palfi, Mate Janković i Ivan Pažanin, uz El Toro, Le Kolač, Torikayu, Ficlek, Boogie wonderland by Kroštula, 4 burgers, Crumble by Briocherie, Bakina kućica by Bakina tajna, Picnic Mingle&Fun, Santa’s house, Purple Monkey, Gingle Bells i Rakijarnica, brinut će se da budete sretni i siti. Gastro specijalitetima moći će se obići cijeli svijet, od zapada, preko Hrvatske, do dalekog istoka.

 | Author: Sandro Sklepić foto: Sandro Sklepić

Iz Zagreba s plesom… Plesat ćemo i ove godine uz mnoštvo glazbenih žanrova. Fuliranje je od svojih prvih dana promoviralo urbanu glazbu i zabavu, ali je postalo i platforma za mnoge DJ-eve i njihove selekcije žanrova, od soula i jazza do funka, disca i housea. Ovogodišnje izdanje Fuliranja dovodi više od 15 renomiranih, ali i nadolazećih hrvatskih DJ zvijezda, uz posebne goste iz Velike Britanije - Big Danny Kane, PBR STREETGANG (Love international launch) te Jamesa Holroyda (tour DJ Chemical Brothers-a) koji je zadužen za novogodišnju zabavu. Novost je da će ove godine, uz DJ-e, nastupiti i poznati glazbenici na saksofonu, trubi, violini ili kao vokali.

Iz Zagreba sa zabavom… Za dobru zabavu, osim naravno sjajne glazbe, tu je Photo Boothique, dio Fuliranja koji se brine da nikad ne zaboravimo dobre trenutke. Božićno uređenje, lampice, kuhano vino, inovativna gastronomija - sve će to učiniti da se ovaj advent pamti kao najbolji dosad.

Jednostavno ne možemo dočekati!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.