Takehiro Kishimoto, japanski kuhar iz Kobea, sedmog po veličini grada u Japanu smještenog na otoku Honshu, postao je prava senzacija. Na Instagramu su brojni pratitelji zamijetili njegov talent rezbarenja voća i povrća od kojih, uz pomoć tajlandske tehnike rezbarenja, stvara prava mala umjetnička djela.
Sve je započelo učenjem mukimono - japanske umjetnosti izrade ukrasne hrane pomoću rezbarenja koja ga je odvela do tajlandske tehnike, a upravo mu je ona pomogla da svoju strast podigne na novu razinu.
Tajlandska tehnika tradicionalna je umjetnost koja postoji već stoljećima, a nerijetko ju se moglo vidjeti u kraljevskim obiteljima. Iako se smatra umirućom umjetničkom formom, ljudi širom Tajlanda još je uvijek primjenjuju, ali i u ponekim restoranima i na različitim manifestacijama, prenosi CNN.
"Mukimono se vrši korištenjem kuhinjskog noža, dok se za tajlandsku tehniku koristi posebni, oštri i tanki nož", objasnio je Takehiro koje je 2016. otvorio svoj Instagram profil imena gaku carving kako bi mogao zabilježiti, ali i prezentirati svoj rad.
Ono što je također zanimljivo jest činjenica da sve ovo voće i povrće na kraju dana ipak završi iskorišteno - u tempuri.