Najave 16. listopada 2017.

Petra Jelenić nova pastry chefica Bluesuna!

foto: Privatni album Bluesun
gastro postao gastro.24sata.hr
Najpoznatija hrvatska slastičarka prelazi na novo radno mjesto, i tim povodom kaže: „Ovo mi je najozbiljniji zadatak u karijeri koji ne mogu dočekati“

Volite li uživati u ukusnim i divno aranžiranim slatkim kreacijama poznatog TV lica Petre Jelenić, razveselit će vas novost da je od danas - na novoj adresi s novim kolačima!

 | Author: Privatni album Bluesun foto: Privatni album Bluesun

Kako sama kaže: “Mi svojim rukama stvaramo hranu za druge ljude, koju će oni prinijeti ustima - smatram to iznimno intimnim činom i u potpunosti sam mu posvećena. Često kad se uzrujam, kažu mi - Daj se smiri, to su samo kolači… I ja se onda još jače zainatim. Meni je to užasno važno i mora biti najbolje što u tom trenutku mogu napraviti. Obožavam kreiranje, mirise, teksture. Nebitno mi je radilm li delikatne torte, mijesilm prhko tijesto ili razvlačim savijače. Bitno mi je da stvaram.“

 | Author: Privatni album Bluesun foto: Privatni album Bluesun

Nakon godina rada u privatnom biznisu, te kao jedna od najtraženijih konzultantica u Hrvatskoj, Petra se sada odlučila na zaokret u karijeri i prihvatila ponudu Bluesun hotels & Resorts gdje dolazi na mjesto korporativne pastry chefice i predavačice na internoj Bluesun Akademiji.

 | Author: Privatni album Bluesun foto: Privatni album Bluesun

„Dugo godina sam radila kao pastry chef u raznim hotelima i u jednom momentu je došlo do zasićenja. Trebao mi je neki preokret, novi izazovi i način rada. Radila sam neko vrijeme u cateringu, četiri godine sam vodila slastičarnicu u Zagrebu, a nakon toga sam se više krenula baviti konzultacijama i razvoju svog slastičarskog brenda PJ. Prije nekoliko mjeseci su me kontaktirali iz Bluesuna. Prihvatila sam poziv na sastanak i ostala iznenađena pristupom i entuzijazmom. Odmah, na prvu mi se svidio stav, imala sam dobar osjećaj. Nakon još nekoliko sastanaka i izvida većine hotela prihvatila sam poziciju korporativne pastry chefice jer ovdje se odvija jedna posebna,trajna i ozbiljna priča. Točnije - ovdje se izuzetno seriozno pristupa gastronomiji. Fasciniraju me njihovi projekti vina Stina, vlastite eko farme goveda u Slavoniji, a ono što me, da tako kažem - kupilo, jest njihova Akademija.„

 | Author: Privatni album Bluesun foto: Privatni album Bluesun

Tako će i polaznici Bluesun Akademije, jedinstvenog projekta u hrvatskom hotelijerstvu na koji se ovaj lanac odlučio prije 8 godina kako bi neprekidno, dodatno usavršavao svoje osoblje, ali i učenike srednjih strukovnih škola - imati jedinstvenu privilegiju da im baš ona bude jedan od predavača.

„Jednako koliko volim svoj poziv toliko volim i podučavati. Iskreno cijenim volju pojedinaca za slastičarstvom i ako mogu pomoći savjetom, receptom ili pokaznom radionicom s veseljem ću to učiniti. Kroz Akademiju imam direktan način utjecati na kvalitetu slastičarstva. Mislim da mi je to najozbiljniji zadatak u karijeri koji ne mogu dočekati.„

 | Author: Privatni album Bluesun foto: Privatni album Bluesun

Ova je Akademija dala već nekoliko generacija vrhunski obrazovanih učenika - većina je svoju karijeru nastavila upravo u Bluesunu, a ostali su je zbog svoje kompetencije i profesionalnosti naobrazbe izuzetno traženi na tržištu. Stoga su ove godine ponovno odlučili stipendirati učenike strukovnih škola koji se školuju u najtraženijim zanimanjima u Hrvatskoj - a to su kuhar, slastičar i konobar - a obrazovat će ih, pratiti i savjetovati vrhunski tim hrvatskih gastro stručnjaka: nagrađivani chef Tomislav Kožić kao executive chef Bluesun lanca, Petra Jelenić - korporativna pastry chefica, Damir Klisurić - korporativni bar manager, Jakov Tironi - glavni sommelier Bluesuna te Srećko Sulić i Mladen Bartol – interni treneri za restoransko poslovanje.

„Ja volim raditi s djecom, a to je ujedno i najizazovniji i najodgovorniji dio procesa.Treba im opet i opet pokazati kako se nešto radi. I objasniti zašto se nešto radi. Ja nisam nikada prihvaćala odgovor - zato što to ja tako kažem. Naučiti ih treba kako se radi starinski, jer često će im trebati, no moraju poznavati i najnoviju kuharsku opremu. Pokaži tehnike, objasni termine. Objasni kemijski proces, objasni namirnicu, temperaturu. 100 puta. 100 puta, po 100 puta, očekuje ih nezaboravno iskustvo pod budnim okom vrhunskom tima stručnjaka. A možda 101 – i put, sami kreiraju nešto što će i njihove učitelje zapanjiti. Ne bi bilo prvi put.!"

 | Author: Privatni album Bluesun foto: Privatni album Bluesun

Uglavnom, što reći na kraju osim, volite li Petrine kolače, uputite se u neku od 15 Bluesun hotela širom Hrvatske - sretni vam dani slastica!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.