Volite li uživati u ukusnim i divno aranžiranim slatkim kreacijama poznatog TV lica Petre Jelenić, razveselit će vas novost da je od danas - na novoj adresi s novim kolačima!
Privatni album Bluesun
Kako sama kaže: “Mi svojim rukama stvaramo hranu za druge ljude, koju će oni prinijeti ustima - smatram to iznimno intimnim činom i u potpunosti sam mu posvećena. Često kad se uzrujam, kažu mi - Daj se smiri, to su samo kolači… I ja se onda još jače zainatim. Meni je to užasno važno i mora biti najbolje što u tom trenutku mogu napraviti. Obožavam kreiranje, mirise, teksture. Nebitno mi je radilm li delikatne torte, mijesilm prhko tijesto ili razvlačim savijače. Bitno mi je da stvaram.“
Privatni album Bluesun
Nakon godina rada u privatnom biznisu, te kao jedna od najtraženijih konzultantica u Hrvatskoj, Petra se sada odlučila na zaokret u karijeri i prihvatila ponudu Bluesun hotels & Resorts gdje dolazi na mjesto korporativne pastry chefice i predavačice na internoj Bluesun Akademiji.
Privatni album Bluesun
„Dugo godina sam radila kao pastry chef u raznim hotelima i u jednom momentu je došlo do zasićenja. Trebao mi je neki preokret, novi izazovi i način rada. Radila sam neko vrijeme u cateringu, četiri godine sam vodila slastičarnicu u Zagrebu, a nakon toga sam se više krenula baviti konzultacijama i razvoju svog slastičarskog brenda PJ. Prije nekoliko mjeseci su me kontaktirali iz Bluesuna. Prihvatila sam poziv na sastanak i ostala iznenađena pristupom i entuzijazmom. Odmah, na prvu mi se svidio stav, imala sam dobar osjećaj. Nakon još nekoliko sastanaka i izvida većine hotela prihvatila sam poziciju korporativne pastry chefice jer ovdje se odvija jedna posebna,trajna i ozbiljna priča. Točnije - ovdje se izuzetno seriozno pristupa gastronomiji. Fasciniraju me njihovi projekti vina Stina, vlastite eko farme goveda u Slavoniji, a ono što me, da tako kažem - kupilo, jest njihova Akademija.„
Privatni album Bluesun
Tako će i polaznici Bluesun Akademije, jedinstvenog projekta u hrvatskom hotelijerstvu na koji se ovaj lanac odlučio prije 8 godina kako bi neprekidno, dodatno usavršavao svoje osoblje, ali i učenike srednjih strukovnih škola - imati jedinstvenu privilegiju da im baš ona bude jedan od predavača.
„Jednako koliko volim svoj poziv toliko volim i podučavati. Iskreno cijenim volju pojedinaca za slastičarstvom i ako mogu pomoći savjetom, receptom ili pokaznom radionicom s veseljem ću to učiniti. Kroz Akademiju imam direktan način utjecati na kvalitetu slastičarstva. Mislim da mi je to najozbiljniji zadatak u karijeri koji ne mogu dočekati.„
Privatni album Bluesun
Ova je Akademija dala već nekoliko generacija vrhunski obrazovanih učenika - većina je svoju karijeru nastavila upravo u Bluesunu, a ostali su je zbog svoje kompetencije i profesionalnosti naobrazbe izuzetno traženi na tržištu. Stoga su ove godine ponovno odlučili stipendirati učenike strukovnih škola koji se školuju u najtraženijim zanimanjima u Hrvatskoj - a to su kuhar, slastičar i konobar - a obrazovat će ih, pratiti i savjetovati vrhunski tim hrvatskih gastro stručnjaka: nagrađivani chef Tomislav Kožić kao executive chef Bluesun lanca, Petra Jelenić - korporativna pastry chefica, Damir Klisurić - korporativni bar manager, Jakov Tironi - glavni sommelier Bluesuna te Srećko Sulić i Mladen Bartol – interni treneri za restoransko poslovanje.
„Ja volim raditi s djecom, a to je ujedno i najizazovniji i najodgovorniji dio procesa.Treba im opet i opet pokazati kako se nešto radi. I objasniti zašto se nešto radi. Ja nisam nikada prihvaćala odgovor - zato što to ja tako kažem. Naučiti ih treba kako se radi starinski, jer često će im trebati, no moraju poznavati i najnoviju kuharsku opremu. Pokaži tehnike, objasni termine. Objasni kemijski proces, objasni namirnicu, temperaturu. 100 puta. 100 puta, po 100 puta, očekuje ih nezaboravno iskustvo pod budnim okom vrhunskom tima stručnjaka. A možda 101 – i put, sami kreiraju nešto što će i njihove učitelje zapanjiti. Ne bi bilo prvi put.!"
Privatni album Bluesun
Uglavnom, što reći na kraju osim, volite li Petrine kolače, uputite se u neku od 15 Bluesun hotela širom Hrvatske - sretni vam dani slastica!